De Foto (Dag 5)

29 3 0
                                    

Het was vroeg in de ochtend. Kilno was waker geworden door dat de felle ochtend zon in zijn gezicht scheen. Hij stond op en keek rond en zag dat er een houten speelgoed auto op grond lag. Hij raapte de auto op en bekeek het goed. Het was nog een redelijk goede auto, het enige wat er mis mee was is dat de kleuren er grote deels af zijn. Hij bewaarde de auto in zijn rugzak en keek rond voor nog meer spullen. Hij keek in alle kamers er was bij een kamer een gat in de muur. Hij keek door het gat en zag nog een ruimte hij liep er door en zag een kluis op de grond. Hij probeerde het slot te openen maar dat werkte niet. Hij zocht tussen het puin van de muur door om de sleutel van de kluis te vinden. Hij vond de sleutel niet en zocht in een andere kamer naar de sleutel. Hij vond een sleutel in het matras waar hij vannacht op had geslapen. Hij probeerde de sleutel uit op het slot. Het lukte. Hij vond wat geld en een een oude toeristen gids. Hij nam alles mee en deed het in zijn rugzak. Hij liep uit de kamer en ging met Digo, Monica en Ava weer verder. Uit het niets zij Ava.

Ik moet deze weg volgen om naar het stadhuis te komen. Jullie moeten die weg blijven volgen tot aan het centrum dan staan er allemaal pijlen die je de weg wijzen naar VNYG. Oke, kom we gaan naar VNYG.

Ze liepen verder en kwamen in het centrum. Ze keeken rond maar zagen de pijlen niet. Ze liepen verder recht door en Kilo zag een pijl op een bord geverfd. Ze volgde de pijl en Kilno zag weer een pijl. Weer verder op zagen ze nog meer pijlen en zagen ze op een bord VNYG volg -> en ze volgden de pijlen. Ze kwamen aan bij een grote stalen muur met Veilig Vrij NYG erop.
Dit is dus die veilige plek waar ze het over hadden. Maar hoe komen we binnen. Uit het niets verscheen er licht. Het waren twee grote spotlights die op hun scheen. Er klonk een harde stem uit microfoons om hun heen en zei

Wie zijn jullie? Ik ben Digo en dit zijn Monica en Kilno. Waarom zijn jullie hier? Ik en mijn vrouw zochten naar een veilige plek en Kilno komt uit een kernbunker en zoekt uit wat er hier allemaal precies is gebeurt. Oke, wacht even.

Na een paar minuten ging de deur open en zag Kilno iemand voor de ingang staan het bleek de burgemeester te zijn van VNYG. Kilno zij tegen de burgemeester.

Hallo, ik ben Kilno. Aah jij bent toch die jongen die uit een kernbunker komt? Ja, en ik zoek uit wat er gebeurt is. Ik weet dat er een kernbom is gevallen op NYG. Klopt er is een kernbom gevallen maar waarom weet niemand. Zelfs ik niet. Maar kom gerust verder. Ik zit hier boven als je nog iets wilt weten of vragen. Welkom in VNYG! Kilno liep verder. Digo en Monica spraken met de burgemeester over een huis in VNYG. Kilno was op een marktje gekomen en kocht wat eten en een kom soep met noedels er in. De soep bleek Zoitle Soep te heten en zag er donker en troebel uit met stukjes er in. Iedereen zij dat het groente was, maar Kilno geloofde het niet. De soep smakte best wel goed maar rook niet lekker. Het had een nare geur. Kilno spoelde de kom uit en bewaarde het voor later. Hij liep verder naar een winkeltje, op het winkeltje stond X-Zonixel. Hij ging naar binnen en vroeg aan de eigenaar wat ze allemaal verkocht. Ze zij een aantal dingen waar Kilno eigenlijk niks aan had. Hij ging naar buiten en hoorde een harde stem zeggen.

...Infomatie! Geschiedenis! Van alles! We hebben allerlei soorten boeken en documenten gevonden van voor de val van de bom. Koop hier u eigen boek of document voor maar één Zutacx!

Het bleek in het winkeltje te zijn naast het café & restaurant VrijBlij. Het winkeltje had de naam Docu en Boek. Kilno ging naar binnen en keek rond. Hij vond een oude foto van hoe het eerst was. De foto was in 2050 gemaakt en was nog in redelijk goede staat. Het was een familie foto met op de achtergrond hun huis. Er stond iets achterop geschreven met stift.
2050 Gijs, Kevin, Rico, Nado Famil.
De rest was weg. Kilno vond onder de foto een boek. Het was een foto album van de familie er zaten mooie foto's bij van hoe het voor de bom er uitzag. Alles zag er mooi en vredig uit. Het zag er zo gezellig en helder uit. Het leek even of hij zelf daar stond en hun leven voor hem zag. Helaas werden zijn dromen niet werkelijk en zag hij nu echt pas hoe verschrikkelijk het er uitzag allemaal. Hij schrok er zo van dat hij besloot dat er iets moest gebeuren, Voor iedereen! Hij kocht het boek met alle foto's voor één Zutacx en ging zo snel als hij kon naar de burgemeester.

Meneer de burgemeester, mag ik u wat vragen? A jij bent bent het! Kilno toch? Ja klopt. Wat kom je doen? Ik wil iets veranderen. Wat, precies wil je veranderen? Het leven van de mensen hier en buiten deze plek. Wat wil je precies doen dan voor die mensen? Ik wil dit bereiken.

Kilno liet de foto's zien van hoe het was voor de bom.

Wauw, wauw ik vind het een goed plan dat je het weer als heel vroeger wilt maken. Maar hoe wil je dat doen? Dat weet ik nog niet precies. Maar het gaat hier wel beter worden. Met groene bomen en planten in plaats van deze dorre bomen.

Na een goed gesprek met de burgemeester. Was het al best laat geworden en ging Kilno slapen in een hotel . s'nachts werd hij wakker van een vreemd geluid. Hij stond op en keek door een raam naar beneden hij zag een reusachtig monster.

The Nucleaire WorldWhere stories live. Discover now