Donkere Dag (Dag 4)

29 3 2
                                    

Het was ochtend maar het leek wel of het avond was. Het was erg donker. Kilno keek uit het raam. Hij zag dat het erg hard regende. Hij hoorde de regendruppels op het dak kletteren. Hij ging kijken of Digo en Monica al waker waren. Ze waren nog aan het slapen tot dat er een harde knal klonk. Digo en Monica werden meteen waker. Kilno keek uit het raam en zag dat er een boom in brand stond. Het vuur was al snel uit door dat het hard regende. Digo en Monica stonden bij Kilno het leek net of ze een gezin waren. Even later werd het lichter en regende het niet meer. Ze gingen samen naar een veiligere plek in de stad. Ze hoorden van andere dat je daar beter kon leven dan er buiten, sommige mensen waren niet tevreden omdat ze er niet binnen mochten komen. Onder weg naar deze veiligere plek. Kwam Kilno in de problemen te zitten. Het was mistig.

Hallo!? Digo!? Monica!? Zijn jullie daar!? Ik zit vast! Kilno?! Kilno, hier ben je. Digo! Hij is hier! Oh, fijn we hebben je gevonden. Ik zit vast, help. Auw!! Sorry dat moet even anders krijg ik die steen niet van je voet. Hoe kom je hier tussen eigenlijk? Ik had op deze rots iets gevonden tot dat ik opeens uitgleed en met mijn voet hier tussen kwam. Je moet verzichtig zijn. Oke, 1,2,hup! Jes eindelijk bevrijdt. Kom je mee naar die veiligere plek. Ja, tuurlijk kom ik mee of wouw je dat ik hier bleef? Nee, tuurlijk niet, we zijn een soort familie voor elkaar we laten elkaar niet in de steek. Wat er ook gebeurt!

Ze liepen naar de veiligere plek om daar wat informatie te vinden over wat er allemaal in de kernbunker is gebeurd waar door hun als enigste hebben overleefd. Het was erg donker en stil op de straat waar ze op liepen. Digo hoorde geritsel in de struiken naast de weg.

Pas op! Blijf achter me. Hoezo? Ik hoor geritsel in de struiken. Volgens mij is het een gevaarlijk dier.

Op eens dook er een gemuteerd gevaarlijk dier op en viel hun aan.
Kilno was bang en verstopte zich achter Monica terwijl Digo met een stok het beest verjaagde. Voor even dachten ze dat ze veilig waren, maar toen kwam het beest er weer aan .Het sprong op Kilno af. Digo sprong net voor Kilno om Kilno te beschermen. Digo had de stok nog en stak hem in de richting van het beest. Het beest kon niet meer weg en belanden aan de stok. Kilno was blij en gelukkig dat hij nog leefde en dat Digo hem had gered. Hij omhelsde Digo om hem te bedanken dat hij zijn leven had gered. Ze namen het beest aan de stok mee en liepen verder. Ze wilde het vlees verkopen omdat het bleek dat het vlees in VNYG duur was. VNYG was de veilige plek kregen ze te horen van een reiziger die op weg was naar het stadhuis, er bleek dat daar een bijeenkomst was voor mensen die steeds rond reisde door Gijstopia om eten en drinken te vinden en te kijken of er nog nieuws was uit andere gebieden. Hij liep een stukje mee met Kilno, Digo en Monica. En stelde zich voor

Hallo, ik ben Ava ik ben een reiziger die door Gijstopia rond reist naar nieuwe dingen en mensen.

Ze hadden een lang gesprek met hem. Ze gingen op zoek naar een slaapplaats omdat het in de tussentijd al laat was geworden. Toen ze een slaapplaats hadden gevonden gingen ze met zijn vieren slapen.

The Nucleaire WorldWhere stories live. Discover now