10.Bölüm ''Derdem...Pamuk Şekerim Olur Musun?''

8.7K 766 54
                                    

Merhaba...:) Gecenin ikinci merhabasıyla beraberiz küçük ailem.:) Bahar ve Derdem'li bir bölüm oldu dolu dolu...:)

Medyaya eklediğim şarkıyla okumanızı tavsiye ediyorum...:) Oylarınızı ve yorumlarınızı benden eksik etmezseniz çok çok mutlu olurum...Keyifli okumalar...:)


10.Bölüm

'' Derdem... Pamuklu Şekerim Olur Musun?''


Münasebetsiz,geveze herif...yediği dayak yetmemişti anlaşılan. Murat anında dikleşip Ahmet ve eşine döndü.

''Oooo, ibnemiz de gelmiş...'' Kahkaha atacakken dudaklarımı ısırıp başımı eğdim. Kulağıma eğilip sıcak nefesi ve dedikleriyle bir kez daha kalbime öyle bir imza attı ki,anlatılmazdı...anlatılamazdı.

''Cadı...sana bakan kötü niyetli tek bir bakış bile beni deli ediyor... Nasıl büyüledin beni?'' Başımı kaldırıp Murat'la göz göze geldim. Kara gözleri kısıldı. Dudakları kıvrıldı. O kadar güzel vaatler vardı ki o gözlerde...

'Seni incitmeyeceğim...'

'Seni seveceğim...''

Herkes seviyorum derdi... Sevmek o kadar kolaydı ki insanların dilinden düşerken... Zikrederken kolayca savuruyorlardı seviyorum kelimesini...

Peki ,sevmek söylendiği kadar kolay mıydı?

Bütün masallarda hep prenslerin aşkı anlatılırdı? Bütün masallarda hep kadını için her şeyi göze alıp cesaret örneği gösteren adamlardan dem vururlardı da bir teki demezdi peki prensin çaresizce kurtarmasını beklediği prenses ne yapıyor?

Neden hep kadınlar kuleye hapsedilir neden kül kedisine dönüşürdük de bir tek prens bizi sevince kendimizi yeterli bulurduk?

İşte bunlarla büyütülen kız çocukları olarak, bizi kötü hissettiren kötülere karşı savaşamaz sonrada tökezlerdik. Halbuki tek bir kadın yeterdi her insanı,her erkeği alt etmeye. Tek bir kadın yeterdi,anne olmaya,yaren olmaya,kardeş olmaya ama nedense sadece prens dediğinde kendimizi yeterli bulurduk ya... Hikayeler bile erkek tekelindeyken ne kadar doğruydu onları çocuklarımıza anlatmak...

Sahi...o masalları yazanlar da kadındı değil mi?

Ver eline bakalım kılıcı...kim kimi koruyor?

''Bence daha fazla kaşınmamalısın Ahmet...yeterince boynun ölçüsünü aldığını sanıyorum..'' Ahmet'in bozulan yüzüyle eşi de hafif bir yüz buruşturmadan sonra dikleşip kaşlarını çattı.

''Ahmet anlattı...aranızda geçenleri...aynı şeyleri yaşamış bir kadın olarak daha onurlu olmanı beklerdim Bahar'cım... Anlıyorum seni...inan..kolay değil..ama başka bir kadına bu yaşatmak...'' Cümlesini bitirmeden yanlarına yaklaşıp tam önlerinde durdum.

Karı koca ikisinin gözlerine bakıp gülümsedim.

''Sana böyle mi anlattı... Ben ona asılmışım gibi...'' Kendimi tutamayıp attığım kahkahamla Murat yanıma gelip elimi tuttu. Parmağımı kaldırıp önce Ahmet'e sonra gereksiz karısına bakıp konuşmaya başladım.

''Biliyor musun gerçekten komik...''Başımı çevirip Murat'la göz göze geldim. Kırptığım gözüme bakıp ağzı şaşkınca açılırken devam ettim sözlerime.

''Ben kendi yaşadığım hiçbir kötülüğü ...hiç hiçbir kötülüğü asla bırak kadın bir insan evladına yaşatmam ama sen bir düşün...Ahmet'in nereye kadar ileri gidebileceğini ve onu hiç sorgulamadan her dediğine inanan seni... Anlıyorum seviyor olduğun adama güveniyorsun ama güvenmek demek her dediğine sorgusuzca inanmak olmamalı... Bak anlıyorum seni gerçekten hatta kızmadım ama biraz daha olgun olmanı beklerdim. Biz, seninle ben kaç yıldır tanışıyoruz...Kızlarımız arkadaş...gerçekten bu kadar ucuzlaşacağımı nasıl düşündün? Üstelik...'' Avucumda sıcacık bir Derdem varken elimi onlara uzatıp kaldırdım havaya...

''Böyle bir adama sahipken... Böyle bir adam koşulsuzca bana bakarken ve ben ilk kez kendimi Bahar gibi hissederken...''

İçeriye yönelip masaya geçerken sandalyemi çeken Murat kıkır kıkır gülüyordu. Başımı ona çevirip gülümsedim.

''Valla seninle işimiz var cadı...'' Bakışlarımı önüme çevirdiğimde karşımızda Merve'yi görmeyi beklemiyordum. Göz göze geldiğimizde gerçekten ne yapacağımı şaşırdım. Sonuçta Murat'la birliktelerdi ve şimdi onun yanında beni görüyordu.Bana bakıp gülümsedi ve başıyla selam verdiğinde itiraf etmeliyim ki şaşırdım.

Yemekler yenip baro başkanı konuşmasını yaptıktan sonra davete geçildiğinde yanıma gelen Merve'ye gerilsem de konuşmamız gerektiğinden yanıma gelmesini bekledim.

''Merhaba...'' Derken gözlerinden geçen hüzün bir an için huzursuz etsede biliyordum ki onların ayrılığının benimle ilgisi yoktu,yoktu ama işte insan olarak üzülüyordunuz. Çünkü karşımda duran kadının Murat'a bakışlarında hala yaralı olsada aşk gizliydi.

''Merhaba...'' Dediğimde bakışları sıcaklaştı.

''Çok özel bir adama sahipsin biliyorsun değil mi?'' Başımı salladım.

''Bahar...'' Sesi titredi,gözlerini kaçırdı. Bir iki saniye davetlilerde gezdirdi gözlerini... Tekrar bakışlarını bana çevirdiğinde bekledim söyleyeceklerini.

''O seni çok önemsiyor.Aklımın almadığı bir şekilde sana ve kızara çok düşkün...Ne olur onu incitme...O çok incinmiş...seninle daha önce-'' Murat'ın sözleriyle konuşmamaız bölündüğünde kaşlarımı çattım.

''Merve nasılsın?'' İyi canım iyi,sen şimdi neden böldün ki kadını?

Biraz ayaküstü sohbet sonrası belimden nazikçe tutup beni kapıya yönledirirken ona dönüp baktım. Dudakları kıvrılmış belli ki sinirlendirdiğini anlamıştı.

Arsız Derdem...

Arabaya bindiğimizde hala muzır muzır sırıtıyordu ya...

Çiftlikten içeri girmeden bana döndüğünde bakışları içimi ısıttı.

''Neden konuşmasına izin vermedin?''

''Büzme o dudakları öyle...''

''Neden ama?'' Elini koltuğumun kenarına yaklaştırıp yüzünü yüzüme yaklaştırdı. Ben hiç böyle,bu kadar heyecanlanmamıştım ki...

''Sen, çok cadısın biliyorsun değil mi?'' Omzumu silktim. Yüzü yüzüme daha fazla yaklaştırdığında yutkunmadan edemedim.

''Seni öpmeyeceğim cadı...'' Kaşlarımı çattım,sanki öpmesini bekleyen vardı...

''Derdem...'' Bir anda bana dönüp elleriyle yüzümü avuçlarının arasına hapsetti. Gözlerimi kapattığımda dudaklarımın üstünde hissettiğim sıcacık dudaklarla titredim. Öyle nazik ve öyle şefkatle öpüyordu ki dudaklarıma her değişinde daha fazla inandım...

Her değişinde daha fazla kapıldım... Yüzünü benden uzaklaştırdığında gözlerimi açmak utandırsa da kara gözlerine hapsolduğum pamuk şekerimdi benim...

''Derdem...pamuk şekerim olur musun?''





İkinci Bahar - Kadın Serisi (I)Where stories live. Discover now