5.Bölüm

337 77 4
                                    

   Saat 04:00. Janset uyurken sessizce eve girdim. Birşeyler atıştırıp yatarken bugünkü olayları düşünüyordum. Silahlı ucubeyi daha önce görmüş müydüm? Yatağa yattım fakat hiç uykum yoktu. Ağzıma bir uyku hapı attım ve kitabımı elime aldım. Kitaplarımı seçerken genellikle siyasi, tarihi ve gerçeklere dayalı gizemli şeyler olmasına dikkat ediyorum. Eskiden olmuş bazı şeyler, hem de bunların çoğunun gerçek olması içimi ürpertiyor. Ama bu seferki kitabım farklı. Elimdeki kitap bilinmeyenler adına yazılmış. Kitapta çok sayıda kitap okumama rağmen beni korkutan şeyler var. Ayrıca kimsenin bilmediği ve hiç bulamayacağı bir kitap. Çünkü 1866' da yazılmış bu kitabı gizli arşivlerden binbir tezgahla aldım. Saate baktığımda 05:30' du. Kitabı bıraktım ve uyku hapı beni adeta bayılltı.

- Janberk, uyan!
- ...
- Hadi uyan, seni arayan birisi kapıda bekliyor.
  
   Hemen yataktan fırladım. Saat 09:30' du. Tam dört saat uyumuşum ve gördüğüm kabus hala aklımda. Kimseyi beklemiyordum, kim olabilir?
- Sana kim olduğunu söyledi mi?
- Sadece Mamadou derseniz beni tanıyacaktır dedi.

   Hızlıca kapıya gittim, bekleyen kimse yoktu. Janset beni uyandırmak için şaka mı yapmıştı? Yoksa bu da bir kabus muydu? Hayır, Janset Mamadou' yu bilmiyor.

- Burada kimse yok Janset!
- Bilmiyorum, biraz önce kapının önünde bekliyordu.
- Nasıl birisiydi? Söyle!
- Beni sorguluyor musun? Uzun boylu, uzun saçlı birisiydi.
- Beyaz mıydı, siyahi miydi?
- Beyazdı fakat Fransız değildi sanırım, çünkü konuşması farklıydı.
- Nasıl yani, bunu nerden anladın?
- Kelimeleri ve cümleleri yarım yamalak söylüyordu, kesinlikle Fransız değildi.

   Uzun boylu, uzun saçlı bir beyaz. Şimdi de Fransız olmadığını öğrendim. Kim bu kahrolasıca herif? Onu artık bulmalıyım, sorunu benimle mi acaba? Ama neden? Neden bu kadar yakınıma geldi?

Siyahı Görebilir Misin?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin