12.Bölüm

192 60 28
                                    

   Akşam eve geç gitmiştim ve Janset televizyon izliyordu. Selam verip hemen duşa girdim. Duş alırken sanki içimdeki sıkıntı kafamdan aşağı inen su ve kabinin içini saran buhar ile yok olup gidiyor, tekrar neşem yerine geliyor. Yorgunluğum giderken yerini uykuya bırakıyor, yatağa doğru bir çekim kuvveti oluşturuyor. Duştan çıktığımda ise ilk görmek istediğim kişi Janset oluyor.

- Janset bugün ne yaptın?
- Sadece yemek yedim ve televizyon izledim.
- Uyumak ister misin?
- Hayır, uykum yok.
- Peki.

   Janset' in yanına gittim, ona yavaşça sarıldım. Başını omzuma koydu ve hiç konuşmadan birkaç dakika sarıldık. Tam ağzımı açıp konuşacağımda Janset' in uyuduğunu gördüm. "Uykum yok" dememiş miydi?

   Onu kucağımda yatağa götürdüm. Sanki birkaç dakikadır değil de, saatlerdir uyuyan hali vardı. Birkaç dakika içinde nasıl bu kadar derin uyumuştu. Janset bu aralar evde ne yapıyordu? Sıkılıyordu. Her zaman evde durmuyordu. Nereye gidiyordu ki? Arkadaşları çalışıyor, hem zaten çoğuyla artık görüşmüyordu. Janset neden çalışmayıp, evde dinlenmek istemişti?

   Alarmın çalmasıyla ikimiz de irkildik, saat 09:00. Gece Janset' in yanında uyumuşum. Yine erken kalkılan bir pazar günü. Saat 11:00' de Jack ile randevum var ve hemen kahvaltı yapmalıyım.

- Günaydın!
- Günaydın.
- Benim için bir şeyler hazırlayabilir misin?
- Hayır!
- Tamam, bu sinir de ne?
- Sadece istemiyorum.
- Peki, dışarıda yerim.
- ...

   Janset mutlu uyudu ama sabahki sinir ve gıcıklık, hiç hoşuma gitmedi. Hazırlanıp evden çıkmak bana bir saatte mal oldu. Saat 10:00. Sainte-Chapelle beni bekliyor. Jack' e saat 11:00 desem de o en sevdiği yere hep erken gider. Sanırım şu an oradadır.

- ...
- ...
- ...

   Neler oluyor? Jack nasıl oldu da yanımda? Daha evden yeni çıkmıştım. Yatıyorum, neden? Janset burada, neden ağlıyor? Ne oldu ki? Konuşmaları duyamıyorum, neyim var? Kendime geliyorum. Burası hastane, neden buradayım?

- ...
- ...
- Duymuyorum!
- ...

   Janset ve Jack bir şeyler söylüyor ama duymuyorum. Ağız hareketlerini de okuyacak halim yok, dikkatimi toplayamıyorum. Doktor ikisini de çıkardı. Janset el salladı fakat ben elimi bile kaldıramadım. Koluma bir iğne yapıldı veya başka bir şey. Hatırlamıyorum...

- ... musun?
- Janberk?
- Beni duyuyor musun?

   Şimdi biraz kısık olsa da sesini duyuyorum. Fakat ağzımı açıp konuşacak halim yok. Doktor yine Janset' i odadan çıkardı. Bana belli belirsiz birkaç şey söyledi ve odadan çıktı. Cam kapalıydı ve boğucu bir sıcaklık vardı. Gece olmuştu. Neden buradayım? Sanırım ameliyat oldum ama neden? Kaza mı yaptım? Nasıl oldu? Hatırlamıyorum, hatırlayamıyorum. Neler oldu?

Siyahı Görebilir Misin?Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin