24.

201 18 2
                                    

~Tim~

"Hallo, kan ik nog een tafel voor twee personen reserveren voor morgen avond zes uur?" vraag ik.

"Ja hoor, op welke naam?" vraagt de mevrouw aan de telefoon.

"Jacobs."

"Oké, je staat erin. Dus morgen tafel voor twee om zes uur."

"Ja, dank u wel."

"Tot morgen dan."

"Tot morgen!" zeg ik nog voordat ik ophang.

Ik pak mijn mobiel en kijk hoelaat het is. Half negen s'avonds. Als het goed is, is de avond winkel nog open. Ik pak mijn jas en loop naar de kamer van Milou, ik klop op de deur, maar er komt geen antwoord uit de kamer. Zacht maak ik de deur op en en zie ik Milou slapen.

Ik loop naar haar bed toe waar ik een briefje neer leg waarop staat dat ik even weg ben. Ik geef een kus op haar voorhoofd en loop de kamer weer uit.

-

Croissantjes, eieren, jus d'orange, jam, kaas. Ik koop alles wat ik nodig heb in de winkel die naar mij verbazing nog open is.

"Dat is dan €17,25." zegt het meisje achter de kassa. Ik geeft haar het geld doe de spullen in een tasje.

"Nog een fijna avond."  zegt ze.

"Het zelfde." Ik loop de winkel uit en ga terug naar huis. Eenmaal daar aangekomen hang ik mijn jas op en leg het tasje op de tafel.

Gelukkig slaapt Milou nog, dan kan ik nu alles klaarmaken voor morgen. Ik beleg de broodjes en croissantjes met kaas en jam, de jus d'orange zet ik in de koelkast en kook de eitjes alvast. Als alles klaar is doe ik het eten met borden en glazen in een mand met een kleed erbij.

Ondertussen is het al bijna elf uur. Ik zet mijn wekker en leg een nieuw briefje op Milou's kamer. Ik loop naar mijn kamer waar ik me omkleed en ik bed ga liggen.

~Milou~

Langzaam open ik mijn ogen.  Ik wil mijn mobiel pakken om te kijken hoelaat het is, maar in plaats van mijn mobiel, pak ik een briefje op:

Goeiemorgen Milou,

Ik heb zoveel spijt van wat gister avond gebeurd is. Ik was dronken en wist niet goed wat ik deed, het meeste wat er gebeurd is die avond is, heeft Rens me later nog verteld, omdat ik het zelf niet meer goed wist. Maar ik weet wel dat ik super veel van je hou, en daarom heb ik een verrassing voor je, in de hoop dat het goed komt, want ruzie met jou is wel het laatste wat ik wil.

xx Tim

Tranen staan weer in mijn ogen. Tranen van verdriet, maar ook tranen van opluchting. Een traan rolt over mijn wang, ik wil ook geen ruzie met hem.

Ik leg het briefje weer weg en pak nu wel mijn mobiel, het is kwart over elf. Ik sta op en loop mijn kamer uit en meteen word ik verrast door Tim. Hij staat al helemaal aangekleed en het lijkt alsof hij staat te wachten om te gaan.

"Goeienmorgen Milou." zegt hij.

"Ehm, goedemorgen?" zeg ik verbaasd terug.

"Heb je lekker geslapen?"

"Ja hoor. Eh waarvoor is dit allemaal?" vraag ik als ik de grote mand op de tafel zie staan.

"Voor de verrassing die ik voor je heb. Dus als je je aan wilt kleden kunnen we gaan."

Ik kijk Tim verbaasd aan maar ga me uiteindelijk toch omkleden. Even later loop ik mijn slaapkamer weer uit en doe ik mijn schoenen aan.

"Oké, ik ben klaar." zeg ik.

"Kom." Tim pakt de mand en samen lopen we naar buiten. Gelukkig is het vandaag best warm dus we hoeven geen jas aan.

"We moeten er nog even naartoe lopen, dat is niet erg toch?"

Ik schud mijn hoofd. "Nee hoor."

--------------------------------

Weer een nieuw hoofdstuk!! Ik ben zo blij dat ik eindelijk weer mijn inspiratie teruggevonden heb ;)

Wat denken jullie wat de verrassingen van Tim zijn? En waar ze nu naar toe gaan?

-Lynn

Sinds ik je ken #wattys2016Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu