Μια φορά ακόμα..

815 88 0
                                    

"Ροδάνθη Παυλίδη, την έχεις βάψει"άκουσα μια γνώριμη φωνή πριν κλείσω πίσω μου την πόρτα και έκλεισα τα μάτια. 'Την έχω κάτσει'σκέφτηκα. Περπάτησα αργά ώστε να περάσω το σαλόνι αλλά που τέτοια τύχη; "Κάτι είπα"άκουσα πάλι και σταμάτησα. Γύρισα και είδα τον πατέρα μου να με κοιτάει με σοβαρό βλέμμα. 'Ωχχ..αυτό δεν θα πάει καλά'σκέφτηκα και έτρωγα τα χείλη μου από αγωνία. Έκατσα στον απέναντι καναπέ και για λίγο δεν μιλούσαμε..ήταν τόσο αμήχανα.."Λοιπόν"ξεκίνησε. "Που ήσουν;"με ρώτησε. "Έξω"απάντησα και με κοίταξε ειρωνικά. "Με ποιον;"ρώτησε. "Με την Νίκη.." "Με κοροϊδεύεις;" "Οχι.."είπα και με κοίταξε. "Λες ψέματα"είπε και έκλεισε τα μάτια του. "Λέγε τώρα με ποιον ήσουν και που"είπε και ξεφύσηξα. "Στο πάρκο"απάντησα. "Με τον...Κώστα"συμπλήρωσα. "Ποιος είναι αυτός;"ρώτησε. "Το αγόρι μου.."είπα και τον ειδα να σφίγγει τα χέρια του. "Από πότε;"ρώτησε. "Από σήμερα.."απάντησα. "Δεν σου έχω πει όχι αγό-"πήγε να πει αλλά τον διέκοψα. "Λες βλακείες εντάξει; Δεν μπορείς να μου επιβάλεις πότε θα κάνω σχέση.."του είπα και πήρα μια βαθιά ανάσα. "Πάω στο δωμάτιό μου"τον πληροφόρησα και γύρισα για να φύγω. Άκουγα να με φωνάζει ξανά αλλά δεν έκανα τον κόπο να κάτσω να τον ακούσω άλλο. Αρκετά πια..

Κλείδωσα την πόρτα και έπεσα με φορά στο κρεβάτι. Πήρα το μαξιλάρι μου αγκαλιά και ξεφύσηξα. Δεν γίνεται να μου το κάνει αυτό..αφού ξέρει ότι δεν είμαι και τόσο μικρή πλέον..η πόρτα μου χτύπησε. "Ναι;"ρώτησα χαμηλόφωνα. "Άνοιξε.."άκουσα την φωνή του νονού μου. Του άνοιξα και τον κοίταξα. Καθίσαμε και οι δυο στο κρεβάτι. "Μην παίρνεις έτσι στα σοβαρά τον μπαμπά σου..απλώς φοβάται για εσένα. Άσε που τώρα είναι και η πρώτη σου σχέση και αυτόν δεν τον ξέρει καν.."μου εξήγησε και το σκέφτηκα για λίγο. "Εντάξει, λογικό αλλά να μην κάνει και έτσι.."είπα και κατσούφιασα. "Να μας τον γνωρίσεις"είπε και γέλασα. "Άιντε κοιμήσου κυρία μου!"είπε και σκεπάστηκα. "Δεν έχω σχολείο αύριο. "είπα και χαχάνισα. "Ωω ρε ύπνο ε;"είπε και γέλασα. Κούνησα καταφατικά το κεφάλι μου. "Ωραία, έλα. Κοιμήσου"είπε και με φίλησε στα μαλλιά. "Καληνύχτα"μου είπε "Καληνύχτα" του είπα και εγώ...

(..)

Ο ήχος του κινητού μου με ξύπνησε από τον ωραίο μου ύπνο. Τεντώθηκα και το έπιασα από το κομοδίνο. Το άνοιξα. "Όχι"απάντησα. "Καλημέρα και σε εσένα"ακούστηκε η φωνή της Νίκης από την άλλη γραμμή.."τι έγινε; Στον ύπνο σου με έβλεπες;"την ρώτησα ειρωνικά."Ναι. Ολόκληρος εφιάλτης.."είπε και είμαι σίγουρη ότι στη φάτσα της χαραγμένο ήταν ένα σατανικό χαμόγελο. "Τέλος πάντων..πες τι έγινε"στριφογύρισα τα μάτια μου και περίμενα. "Θες να πάμε καμιά βόλτα;"με ρώτησε και χασμουρήθηκα. "Τώρα;"ρώτησα. "Τώρα"είπε και γκρίνιαξα. "Δεν ακούω κουβέντα!"είπε και κατσούφιασα. "Σε 10' είμαι εκεί. Φρόντισε να μην έχεις ετοιμαστεί, και θα σου πω εγώ.."είπε με νόημα και αναστέναξα.

Σηκώθηκα, πλύθηκα, έβαλα κάποια καθημερινά ρούχα και την περίμενα στο σαλόνι. "Καλημέρα"άκουγα από όλους. "Καλημέρα"έλεγα και εγώ. "Τι έγινε; που πας;"με ρώτησε η μαμά και γύρισα να την κοιτάξω βαριεστημένα. "Θα έρθει να με πάρει η Νίκη να πάμε κάπου"απάντησα. "Που;"ρώτησε και ανασήκωσα τους ώμους, καθώς δεν ήξερα που θα με πήγαινε αυτή η χαζή. Ελπίζω μόνο να μην με σκοτώσει..χεχεχ.

Το κουδούνι χτύπησε. "Καλημέρα"είπε και χασμουρήθηκα. "Κοίτα δω. Ακόμη δεν ξύπνησες μαρή, κάνεις έτσι;"με ρώτησε αλλά εγώ απλώς την κοίταξα. "Και εγώ χαίρομαι που σε βλέπω"απάντησα ειρωνικά. "Γεια σας κ.Μαρία!"φώναξε η Νίκη και η μαμά μου την χαιρέτησε. Από κάποια απόσταση βέβαια.."Φεύγουμε;"με ρώτησε και της έγνεψα.

Περπατούσαμε. "Πως τα πας με τον Κώστα;"ρώτησε. "Τι εννοείς;"την ρώτησα με ανασηκωμένο φρύδι. "Μια-δυο ημέρες τα έχουμε. Πως θες να είναι;"την ρώτησα και κοίταξα ευθεία. Πάγωσα και ξεροκατάπια. "Ρε"την σταμάτησα. "Είσαι καλά μωρή;"με ρώτησε και την κοίταξα τρομοκρατημένη. "Αυτός εκεί, δίπλα στον Κώστα..είναι ο Θωμάς;"ρώτησα και κοίταξε. "Ωχ"αναφώνησε και έπιασε το κούτελό της. "Του είχα πει. Δεν του το είχα πει; Μια φορά ακόμα να βρεθεί στο δρόμο μου και τον έχω κάνει ίσα με το χώμα"είπα και έσφιξα τις γροθιές μου. "Πστ. Ηρέμησε"μου έλεγε η Νίκη αλλά δεν νομίζω να την άκουγα...

****************
Αχνε έβαλα κεφάλαιο..Τι κάνετε.???? Είστε καλά??
Εγώ είμαι νευριασμένη αλλα τεσπα..
Λιγα αργά αλλά Καλά Χριστούγεννα καλες γιορτές με αγάπη και κεφάλαια του όσο και αν θέλω σε αυτααα
Φιλουσκες γλυκακια

Όσο Και Αν Θέλω ΣΕ - Υπο Διόρθωση Where stories live. Discover now