Κεφάλαιο 3

14.6K 1.3K 115
                                    

"Νόμιζες ότι θα γλίτωνες; Κανείς δεν γλιτώνει!" άπλωσε τα χέρια για του για να με πιάσει. Τον κοιτούσα έντρομη, ήθελα να τρέξω αλλά δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου. Ήθελα να φωνάξω βοήθεια, αλλά το μόνο που έκανα ήταν να ανοίγω το στόμα μου χωρίς να βγαίνει φωνή...

Ξύπνησα λαχανιασμένη ανασαίνοντας βαριά, κοίταξα γύρω μου και είδα ότι ήμουν στο δωμάτιο του καινούργιου μου σπιτιού. Χρειάστηκα λίγα δευτερόλεπτα για να ανακαλέσω στη μνήμη μου όλα όσα έχουν γίνει  μέχρι στιγμής: 
1) Ένας ψυχάκιας θέλει να με σκοτώσει.
2) Μένω με έναν ψυχάκια. 

Τέλεια. 
Κοίταξα από το παράθυρο και είδα ότι έξω είχε σκοτεινιάσει (κάτι πρέπει να κάνω με τον ύπνο μου δεν είναι κατάσταση αυτή.)

"Ας κάνω μια επιδρομή στο ψυγείο." σκέφτηκα και βγήκα έξω. Τα φώτα ήταν κλειστά και δεν μπορούσα σχεδόν να δω τίποτα. Προχωρούσα να σαν τον πιγκουίνο προσπαθώντας να μην πέσω σε κανέναν τοίχο. 

"Τέτοια ώρα θα κοιμάται και ο Αστυνόμος Σαΐνης, καλύτερα να μην τον ξυπνήσω."
Μετά από λίγο βρέθηκα στην κουζίνα (με πολύ κόπο) και μπροστά στον Παράδεισο.  Άνοιξα ήσυχα ήσυχα την πόρτα του ψυγείου και έπεσα από τα σύννεφα όταν είδα ότι δεν είχε τίποτα αξιόλογο να φάω.

"Λαχανικά,φρούτα και νερό. Το γρασίδι λείπει για να βοσκήσω." Έκλεισα το ψυγείο απογοητευμένη και έψαξα στα ντουλάπια. Και σαν να μου χαμογέλασε η τύχη, στο πρώτο ντουλάπι βρήκα μια σακούλα με πατατάκια (δεν μπήκα καν στο κόπο να αναρωτηθώ πόσο καιρό είναι εκεί μέσα.) Άνοιξα την σακούλα με μανία και έβαλα μια γερή χούφτα πατατάκια στο στόμα μου. 

"Μην κουνηθείς." 
Άκουσα μια φωνή να λέει μέσα στο σκοτάδι. Τα φώτα άνοιξαν και είδα τον Σέρλοκ Χολμς να με σημαδεύει με το όπλο. Αμέσως η σακούλα με τα πατατάκια που κρατούσα έπεσε στο πάτωμα και σήκωσα τα χέρια ψηλά. 

 
"Είσαι τρελός; Γιατί με σημαδεύεις;" του έλεγα μπουκωμένη. Πήρε ένα βλέμμα αηδίας και έβαλε το όπλο στη θήκη του.

"Μετά από αυτό που είδα θα προτιμούσα να ήταν κανένας κλέφτης." είπε δείχνοντας τα πατατάκια και μετά εμένα. 

"Αν είχε τίποτα να φάω στο ψυγείο εκτός από λαχανικά και νερό, δεν θα χρειαζόταν όλο αυτό." 

"Ότι υπάρχει μέσα στο ψυγείο είναι δικά μου και δεν τα αγγίζεις."

"Δεν είχα σκοπό. Επειδή εσύ θες να πεθάνεις από την πείνα, δεν σημαίνει ότι το θέλω και εγώ." 

Να με ΠροσέχειςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα