Κεφάλαιο 29

11.9K 1.1K 110
                                    

Έτρεχα μέσα στο τμήμα απεγνωσμένη, ο Θάνος προσπαθούσε να με προλάβει. Φώναζε το όνομα μου, αλλά εγώ δεν τον άκουγα. 

"Που είναι η Δανάη;!" ούρλιαξα στον Διοικητή. Μέσα στο γραφείο του είχαν μαζευτεί όλοι οι αστυνομικοί μαζί και η Αρετή. Ήμουν κατακόκκινη από το τρέξιμο και την αγωνία.

"Δυστυχώς-" προσπάθησε να πει ο Διοικητής. 

"Δυστυχώς; Δυστυχώς; Αντί να κάθεστε στο γραφείο, βγείτε να τη ψάξετε! Τι περιμένετε να τη σκοτώσει;!" συνέχιζα να φωνάζω, ο ιδρώτας έσταζε από το κούτελο μου. 

"Δεσποινίς, σας παρακαλώ ηρεμήστε." με πλησίασε ένας αστυνομικός.

"Εγώ θα 'πρεπε να ήμουν στη θέση της! Δεν έχει καμία δουλειά με την υπόθεση! Γιατί έπρεπε να πάρει εκείνη;" 

Φώναζα και πηγαινο ερχόμουν στο γραφείο έξαλλη. Κάποια στιγμή, μπήκε και ο Θάνος, προσπάθησε να με κάνει να έρθω μαζί του, αλλά εγώ ήμουν σε τέτοια κατάσταση που ούτε τανκς δεν με έβγαζε από εκείνο το γραφείο.


"Κάνουμε ότι μπορούμε για να την βρούμε, ήδη έχουν κινητοποιηθεί όλες οι μονάδες της περιοχής. Θα την βρούμε." μου εξήγησε ο Διοικητής.  Με την άκρη του ματιού μου είδα τον Δημήτρη σε μια γωνιά αμίλητο και θλιμμένο.


"Εσύ δεν έχεις τίποτα να πεις; Υποτίθεται ότι μαζί σου θα ήταν ασφαλής, πες μου πως κατάφεραν να την απαγάγουν;!" έριξα το φταίξιμο στον Δημήτρη. Ξέσπασα πάνω του όλο μου το θυμό, την σταναχώρια μου. 

"Λίζα, είσαι ταραγμένη. Καλύτερα να βγεις έξω. Για εμάς προέχει η δική σου προστασία. Όσον αφορά την φίλη σου, θα τη βρούμε αργά ή γρήγορα."  Η Αρετή ήρθε κοντά μου και με έπιασε από το χέρι για να με βγάλει έξω. Αμέσως, πεταξα το χέρι της από πάνω μου.

"Δεν είναι φίλη μου, είναι η οικογένεια μου. Γι' αυτό ή θα κάνετε κάτι εσείς ή θα κάνω εγώ." 

Η Αρετή έμεινε σαστισμένη να με κοιτάει, όπως και οι υπόλοιποι. Ο Σκορπιός έκανε το μεγαλύτερο λάθος... Πείραξε την οικογένεια μου, την Δανάη. Βγήκα από το γραφείο χτυπώντας δυνατά τη πόρτα πίσω μου. Έπιασα το κεφάλι μου που ήταν έτοιμο να σπάσει. Έκατσα σε μια γωνιά του τμήματος κοιτώντας το πάτωμα. Η ώρα περνούσε χωρίς καμιά εξέλιξη. Κανένα στοιχείο για το αν η Δανάη είναι ζωντανή ή όχι, είχα αρχίσει να χάνω το μυαλό μου. 

Μέσα σε αυτό το χάος, άκουσα το κινητό μου να χτυπάει. Το σήκωσα αμέσως όταν είδα ότι ήταν άγνωστος ο αριθμός. 

Να με ΠροσέχειςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα