Violetta 5/Epizód 32.

917 23 17
                                    

G: -Inkább odaadom neki a telefont. Ha akarja elmondja, ha nem nem.
V: -Oké.
(Germán odaadja Angienek a telefont.)
V: -Angie mi történt?
A: -Semmi...
V: -Hallom a hangodon, hogy sírtál és apáén is hallottam, hogy ő is. Mi lehet ilyen komoly, hogy még apa is sír?
A: -Tényleg semmi...
(Vilu beszélgetést hall a háttérben.)
De: -Miért nem mehetek be anyához?
G: -Mert anya nincs jól.
De: -De azt akarom, hogy jól legyen és bemehessek hozzá.
G: -De azt most nem lehet.
De: -Miért nem!?
G: -Mert a doktor bácsi azt mondta, hogy hagyjuk békén anyát.
De: -De miért hagyjuk békén!? És miért csak én!?
G: -Nem csak te, mindenki.
De: -De te most voltál bent!
G: -Mert én vagyok az egyetlen akit a doktor bácsi beenged.
De: -DE ÉN ANYÁT AKAROM! MOST!
(Della hangja elhalkul, mert Germán elviszi az ajtóból.)
V: -Milyen orvosról beszélt apa Dellával?
A: -Ja, semmi különös, csak még mindig itt vagyok a kórházban...
V: -De nem úgy volt, hogy mostanra már kiengednek?
A: -De, és már ki is engedtek. Csak vissza kellett jönnünk.
V: -Miért?
A: -Nem fontos...
V: -De az.
A: -Nem akarok beszélni róla...
V: -Ilyen komoly?
A: -Hát, mondhatjuk...
V: -De mi az?
A: -Ígéred, hogy Dellának nem mondod el?
V: -Persze, ha azt szeretnéd akkor persze, hogy nem.
A: -Jó, akkor ha ennyire tudni szeretnéd akkor elmondom, de téged is meg fog viselni. Amikor elmentetek apukád bejött értem és hazavitt. Otthon tökéletesen elvoltunk vagy 2 óráig. De amikor ebéd után Dellával mesét néztem a szobánkban az ágyon hirtelen egy olyan erős fájdalmat éreztem mint még soha. Akkor jött be apukád a szobába és láttam, hogy valami nem oké ezért azt mondta Dellának, hogy valamit bent hagytam a kórházban és vissza kell mennünk megkeresni, de addig nyugodtan otthon Olgával és mi nemsoká jövünk.
Amikor beértünk a kórházba a fájdalom még erősebb lett. Mondtam apukádnak, hogy semmi bajom és hogy biztos túl sokat ettem, de szerencsémre nem hitt nekem. Amikor a recepción engem leültetett egy székre és ő elmondta a recepciós hölgynek, hogy mi történt a nő felküldött minket a második emeletre, hogy ott már várni fog engem egy orvos és ő majd elmondja, hogy mi történhetett és hogy mit tegyek. Amikor felértünk egy 40 év körüli férfi várt engem és egyből elvitt egy terembe, apukádnak csak annyit mondott, hogy várjon ott amíg szól, hogy bemehet. Amikor beértünk lefektetett egy ágyra és kérdezett pár dolgot. Csak hogy mióta fáj, hol fáj stb. Aztán bejött egy ápolónő is aki csak annyit mondott, hogy ne aggódjak, pár óra múlva el fog múlni a fájdalom és haza is mehetek, és kiment. 2 óra múlva még mindig borzasztóan fájt és akkor jött be apukád az orvossal együtt. Apukád szeme könnyes volt és nem nézett a szemembe. Nagyon ijesztő volt ilyennek látni, utoljára 18 éve anyukád temetésén láttam ilyennek. Odajött mellém és megszorította a kezemet. Az orvos elkezdett mindenféle latin nevű vizsgálatoknak az eredményéről beszélni, aztán megtorpant és csak ennyit mondott: Őszintén sajnálom. Én visszakérdeztem, hogy mégis mit sajnál, erre ő: hogy elvesztettük. Itt kitört belőlem a sírás és úgy sírtam mint még soha, pár hosszú perc múlva részletesebben is elmondta, hogy miről van szó. Terhes voltam. 15 hetes volt és minden normálisnak látszott és nem jöttek rá, hogy miért történhetett vele. Megértettem, hogy min sírt apukád, de azután sem láttam sírni. Az orvos azt mondta, hogy lehet, hogy még egy kevés ideig nagyon fájni fog, de utána olyan lesz mintha nem is lett volna és kiment. Én csak ültem ott és sírtam, sírtam mert újra láttam apukádat sírni, 18 év után. Sírtam, mert nem tudtam mit fogunk mondani Dellának, lett volna egy vérszerinti testvére és az én hibámból mégsem lesz. És sírtam mert szomorú voltam, szomorú mint még soha. És dühös. És csalódott. És nem hittem el, hogy ez történt. De apukád már nem sírt, addig sírt amig be nem jött, utána már nem.
(Angie megint sírva fakad, Vilu vele sír.)

Bocsu h ilyen szomi lett. De mostmar celegyenesben vagyunk. 8 resz es vege. Es addig mar probalom boldogra irni. Es hepiend lesz, csak meg nem tom mi. Sorri. De nemsoka vege szval legyszi mindenki szavazzon h meglegyen a 300-350 szavazat.
Kerdes: ha lenne folytatasa a konyvnek, olvasnatok? Varom a valaszokat.

Violetta 5      [befejezett]Where stories live. Discover now