51 kapitola

307 14 0
                                    

Ahoj tak tady je další kapitola, snad se bude líbit :)
Peeta:

Posadily jsme se na sedačku a ihned jsem začal mluvit. "Cetkie chtěli jsme tě požádat o dvě věci. Ta první by byla jestli bys nepomohla Katniss se svatebními šaty. Měli by být v jejím bývalém domě ve velké krabici. A ta druhá věc je, že jak jsi kdysi plánovala strašně moc věcí tak jestli by jsi nám nepomohla uspořádat svatbu" řekl jsem v naprostém klidu. "No jistě ráda jenom musíme projít hodně body například jaký dort jaké místo a další podrobnosti. A na ty šaty se můžeme vrhnout hned teď zas tak pozdě není, a času máme ještě dost, co ty na to Katniss?" zeptala se jí. Než jsem se na ní stačil otočit tak odpověděla "Dobře" a prakticky ihned se zvedla. Cetkie taky aby mohli vyrazit, usmál jsem se na Katniss a ona zas na mě a poté odešli. "Tak jak vám to včera probíhalo?" zeptal se Haymitch klidně. Tak jsem mu to celé začal vyprávět.

Katniss:

Odešli jsme s Cetkie z jejího a Hamitchova domu, a právě míříme do mého bývalého domu.Musím si totiž vyzkoušet svatební šaty, a jsem ráda že jsem je tehdy neposlala spět do Kapitolu. Odemkla jsem dveře a společně s Cetkie jsme vešli dovnitř, je to zvláštní být opět tady. Už jsem tu nebila celkem dlouho, a teď sem jdu kvůli svatebním šatům. Rovnou jsem zamířila do místnosti, no spíše komůrky kde se ta krabice nachází. Vešla jsem dovnitř, a vytáhla jsem krabici ven a setřela jsem rukou ten prach který se tam nacházel. "Katniss tu krabici s šaty vezmeme do obýváku" řekla Cetkie a začala krabici šoupat do obýváku. Je štěstí a možná na jednu stranu neštěstí že všichni máme stejné domy až na dekorace a nábytek. V obýváku jsem rozevřela krabici a ihned se mi vrátily vzpomínky na to jak jsem si je zkoušela na falešnou svatbu s Peetou. Ale tentokrát je to jiné, tentokrát už se bereme z lásky a oba dobrovolně. "Nesmíme ztrácet čas, ihned je všechny vytáhneme a vyzkoušíme na tobě" řekla vážným hlasem Cetkie. Jo teď se už chová jako máma a to se to malí nebo malá ještě ani nenarodilo. "Dobře" řekla jsem a začala jsem vyndávat šaty. Jsem ráda že mi Cinna tyto šaty navrhl a ušil prostě on byl nejlepší návrhář, a bylo zvláštní mít na sobě svatební šaty v televizi které hořeli, a následně z nich byl kostým reprodrozda. Prostě ty vzpomínky jsou nádherné krom té poslední na něj, kde jsem viděla jak ho zabily mírotvorci díky těm šatům. Bohužel ty šaty tady nejsou jelikož zůstali v Kapitolu, a popravdě ani nevím co s nimi je a možná lepší nevědět než li vědět. Ani jsem si toho nevšimla, ale už jsem měla vyskládané všechny šaty z krabice. "Takže vyzkoušej si tyto" řekla a ukázala na světle modré šaty s volánky.

*po 1 hodině zkoušení šatů*

Nakonec jsme se s Cetkie shodli na dlouhých bílých šatech (viz. obrázek)s korzetem který vypadal díky ozdobám naprosto dokonale. Pak následovala mašle která byla světle růžová a rozdělovala suknici a korzet. Následovala dlouhá suknice kterou jsem měla až po kotníky. Ještě k tomu všemu tam byla vlečka která byla dlouhá tak akorát.

 Ty šaty vypadají dokonale, a já si s v nich připadám jako princezna, a to doslova

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Ty šaty vypadají dokonale, a já si s v nich připadám jako princezna, a to doslova. A řekla bych že mi i sluší tyto šaty. Jo teď si připadám strašně egoisticky když jsem to řekla sama o sobě, ale řekla mi to i Cetkie. "Jsi nádherná Peeta bude určitě rád až tě tak to uvidí u oltáře akorát ještě musíme vymyslet nějaký účes. Ale ten můžeme vymyslet někdy jindy" řekla Cetkie přívětivě. "Dobře, mohla by jsi mi prosím rozvázat ten korzet abych se z toho dostala?" zeptala jsem se. "Jo jistě" řekla a začala mi z těch šatů pomáhat, fakt mě zajímá jak se z nich budu dostávat po svatbě. Ano je mi jasné že se mnou bude Peeta a že mi bude moci pomoct, ale stejně no. Každopádně jsem se v rychlosti převlékla do normálního oblečení. "Takže ostatní šaty uklidíme zpátky do krabice, a tyto dáme do skříně souhlasíš?" řekla. "Ano souhlasím" řekla jsem a šaty jsem odnesla do skříně které jsou na chodbě ano nechtělo se mi do mého pokoje. Následně jsem se vrátila do obýváku, a pomohla jsem Cetkie uložit mé šaty do krabice. Po chvilce byli šaty uloženy v krabici, a proto jsem krabici vzala a odnesla do té komůrky aby se jí nic nestalo, i když tady nemá co. "Můžeme jít?" zeptala jsem se nedočkavě. "Jo můžeme" odpověděla a zamířila pryč z tohoto domu. Zamkla jsem vchodové dveře aby se nikdo nedostal dovnitř. Poté jsme vyrazily k Cetkie kde má být Haymitch i Peeta."Neboj vypadáš v těch šatech úžasně" řekla povzbudivě Cetkie. "Moc děkuji" odpověděla jsem "Nemáš zač" řekla a odemla dveře. Vešly jsme dovnitř a zamířily jsme rovnou do obýváku kde o něčem mluvily Haymizch a Peeta. "Ahoj" pozdravila jsem a při tom jsem se koukala na Peetu, poté všichni odpověděli. Sedla jsem si vedle Peety a ten se mě zeptal "Tak co máš šaty?" "Ano mám" řekla jsem a vtiskla jsem mu na rty polibek. "No tak holubičky nechte si to k oltáři" řekl nabručeně Haymitch. Protočila jsem očima a dále jsme si povídali-

Katniss a Peeta navždy spoluKde žijí příběhy. Začni objevovat