4

94 3 0
                                    


~ A múlt ~


A Batmobil végigszáguldott pár romon.

A fém-ötvözetből készült jármű sok mindent kibírt már, de ilyen támadásokra koránt sem volt felkészülve. Ahogyan befordult Metropolis most inkább hadtérre emlékeztető utcájában hangosan felnyögtek a kerekek, szikrázva.

A kocsi hátsó fele letarolt egy halom idegent, melyek felordítva vágódtak el a földön.

A Sötét lovag ugyanebben a pillanatban ugrott ki a kocsiból, amit automatikára tett.

A robot pilóta pedig a mellékutcába vitte a kocsit mely száguldozva letarolt minden idegent, s a végén nekiment a szemközti épület falának egy hangos csattanással.

Batman felállt a földről. Komoran nézett a közeledő kék idegenekre, akik fegyverükkel éppen őt célozták be.

Nem úgy nézett ki mint aki éppen megijedt. Gonosz mosoly húzódott végig az arcán.

Az idegenek tüzet eresztettek rá. És ekkor a denevérember eltűnt: a füst szinte mindent belepett.

Kiabálva közeledtek a vélt helyéhez, de nem volt ott senki... aztán hirtelen sokkolós gránátok robbantak és az ellenség fél perc alatt a földre került.

Bruce a legutolsót kigáncsolta,majd mikor a földre esett megrúgta azt. A következő pillanatban azonban ha lehet még jobban felgyorsultak az események.

A katonaság nem bírta ki hogy ne avatkozzon be, s az érkező idegen leszállóegységeket kezdték el lőni.

Rom darabok estek a városra, az egyik éppen Batman elé. A férfi reflex-szerűen maga elé kapta a palástot. A füst köd szerűen lepte be Metropolist.

Akárhogyan is Batman ebben a füstben most a liga tagjait kereste. A batcompjuter nem adott szignált már kilenc órája...

Ahogyan előre ment mégis, egy épület tetejére a drótkötél-vető segítségével megpillantott valami ismerőset: a levegőben lebegett egy pillanatig, majd leszállt.

- Thelissa. - Suttogta maga elé komoran. - Te meg mit csinálsz itt? - Villámlott és dörgött.

Batman hunyorogva nézett maga elé,mikor a lány eltűnt. Pillantása szinte Metropolis minden zegzugát látta onnan felülről, de abban a pillanatban lélegzetvisszafojtva figyelt: társai után kutakodott.

A fél éjszakát – ha nem – az egészet végigharcolta, civileket mentve. A Liga egymásra képtelen volt azonban figyelni, s ez most tűnt fel neki.

Akkor azonban, ahogyan a kétségbeesés szele egyre jobban megérintette őt is észre vett valamit: egy alakot ahogyan az emlékmű mellett nem sokkal megjelenik.

S ez az egyetlen mozzanat volt az ami aztán teljesen beindította a továbbiakat. Bruce nekifutásból indult meg előre, majd drótkötelet lőtt a másik épületre s átlendült oda.

A következő pillanatban már az emlékmű tér másik oldalán volt, egy bukfenccel érkezett le.

Eljött az amitől talán a legjobban tartott: Superman megpróbál majd beszélni a lényekkel.

Bruce – habár önfejűen egyedül kutakodott gyakran – rájött hogy az idegenek stratégiája hogy kiprovokálják azt hogy a legerősebbet túlerővel szembe állítják.Elterelik a gondolatait hogy csapdába essen, hogy fel se tűnt neki.

És aztán egy egyszerű lövedékkel semlegesítik a legfenyegetőbb elemet... sajnos Bruce-nak ez csak akkor tűnt fel azonban már amikor késő volt. Superman nem vette észre hogy a háta mögött álló rátartja a pisztolyát.Egyenesen rácéloz és...

JövőképWhere stories live. Discover now