5.

67 4 0
                                    

5.

~ A múlt ~

Batmant eltalálták... meglőtték...és ő pedig mindezt tehetetlenül nézte.. nem tett semmit, semmit sem. Nem is tehetett volna, olyan gyorsan történt minden.

Egy elhaló szó tört fel belőle,egyetlen elhaló de annál hangosabb szó:

- NE!!!- A barátja haldoklott. A városa lángokban. És a többiek sehol. Abban a pillanatban határozta el hogy ő fogja befejezni ezt. Ő és senki más.

A nevetgélő idegenre nézett, aki mintha még mondott is volna valamit, de annyira elöntötte őt a düh és a veszteség érzése hogy azonnal rárontott. Megfogta az idegent és keresztülhajította az emlékművön.

Nem kérte hogy építsenek neki olyat az emberek amúgy sem. Soha nem kérte hogy hálálják meg azt amit tesz. Nem azért tette.

Az emlékmű megrepedt... a szobor feje arrébb csúszott majd pont az ájult idegen elé esett le, hatalmas port kavarva. Superman összeszorított állkapoccsal lebegett lejjebb a füstön keresztül s mikor talajt ért nagy léptekkel közeledett az idegen felé.

Ha egy ember ilyen sérüléseket szerzett volna valószínűleg több csontja törött volna, vagy csak simán meghal. Az idegen ennek ellenére nem sérült, de nem is volt magánál.

Társai döbbent csendben figyelték végig a jelenetet. Superman pedig ekkor ért oda. Mindenki azt hitte meg fogja ölni a földön fetrengő lényt. Mindenki, talán még saját maga is... de e helyett elvette a fegyvert tőle s kezében fogva elkezdte szétszedni a lézerrel.

A vörös csík-szerű fény átégette fokozatosan a hosszúkás eszközt, megolvasztotta a belsejét s a következő pillanatban ketté törött maga a teste.

Superman ezek után becsukta a szemeit és maga mellé dobta a fegyverdarabokat. Az egész jelenet teljes csendben ment végbe. Senki nem szólt semmit, senki nem mozdult...

Ekkor tért viszont magához a sokkból Thelissa. A lány leszállt az ájult lényhez s torkon ragadta őt.

" Ezért meg fogtok fizetni!"- Kiáltotta el magát, de hangjából csak a fájdalom hallatszódott. Superman viszont már hallotta hogy Bruce még él,bár a férfi pulzusa nagyon gyenge volt. A lények közben nem mozdultak: valószínűleg vezérük bukása ugyan úgy sokkolta őket mint Bruce sérülése.

- Thelissa... várj.. - Egyik kezét lánya felé nyújtotta s kérlelő tekintetében könnyek gyűltek.- Ez nem jó, nem megoldás... ne akarj olyan lenni mint ők! 

 De lánya nem hallgatott rá. Bruce Wayne a barátja volt, s olyan volt neki mint egy furcsa keresztapa. Kedvelte őt, s azt hitte Bruce meghalt.

- Elvettétek tőlünk! A bajtársunk volt! - Kiabálta immár zokogva oda apjának, mire az eddig ájult lény haloványan felnézett rá. Thelissa szemei fokozatosan lettek vörös színűek. Clark pedig már szinte kétségbe esetten igyekezett valamit mondani. 

Közelebb lépett egy fél lépéssel hozzá.

- Ne.. Theli..- Kérlelte őt tovább. - Vége... már vége van... megadják magukat.. kérlek.. hallgass rám, Thelissa!

- Bűnhődni fogsz ezért! - Folytatta a lány, apjára fittyet hányva, a lény felé nézve. - Te és az egész néped is!

- Kérlek ne tedd...!! - Késő volt. Thelissa megtette... s az idegenek vezére holtan esett össze.

***

Nyitódott az ablak, és egy magas vékony férfi lépett be azon keresztül a helyiségbe.

JövőképOnde histórias criam vida. Descubra agora