6/ O Kız

18 1 0
                                    

Multimedya'ya benim dinlerken çok keyif aldığım parçaları koyuyorum. Umarım siz de dinlerken keyif alırsınız. Bittiğinde yeniden açmanızı tavsiye ederim.

Multimedya: Oscar And The Wolf - Joaquim

Keyifli okumalar dilerim!

***

Demirören ailesinin evinde, hafta sonu geçmiş, Pazartesi günü maratonu başlamıştı.

Teoman dersi öğleden sonra olduğu için hiçbir şekilde uyandırılmamıştı. Ekrem de hala daha uykudaydı. Sadece Gülşah uyanmış, üzerine sabahlığını giyip mutfağa inmişti.

Kızları düzenli bir şekilde kahvaltı yapmaya düşkün değildiler ne yazık ki. Hele ki ballı, yumurtalı bir kahvaltıya asla!

Sıla her sabah sütlü K-Fleks Klasik yerken, Defne de Nesquik Mısır Gevreği yiyordu. Gülşah buna ne kadar kızsa da sabahları iştahsız olan kızları, hiçbir şey yemiyorlardı.

Gülşah mutfağa girip, dolaptaki sütü çıkardı ve cezveye döküp ocağa bıraktı. Altını yakıp onun ısınmasını beklerken iki kutu mısır gevreklerini çıkarıp, dolaptan aldığı iki yuvarlak kaseye döktü. Birkaç dakika sonra elini yüzünü yıkamış pijamalı Defne ve Sıla gelmişlerdi.

''Günaydın sabah şekerleri,'' dedi Gülşah sütü iki kaseye dökerken. Çekmeceden aldığı iki kaşığı kızlarının önlerine koydu ve kendisi de sandalyeyi çekip oturdu.

''Okuldan nefret ediyorum.'' Defne eline kaşığını alıp, kaseye daldırdı. ''Pazartesilerden daha çok nefret ediyorum. Erken kalkmaktan en çok nefret ediyorum.''

''Güne ne kadar da sevecen (!) başlamışsın Defne.'' Gülşah gülerek kızına takıldığında Defne başını iki yana salladı.

''Bizi sabahın bu saatinde okula gitmek için kaldıran eğitim sisteminden de nefret ediyorum.''

''Ne kadar da nefret dolu bir kız.'' Sıla iç çekip, kahvaltısını etmeye devam etti.

''Ayrıca sayısaldan da nefret ediyorum. Abla, sayısal yaptığın için senden de nefret ediyorum.''

''İki dönem boyunca fiziği, kimyası ve biyolojisi bir olan bir kız için çok konuşuyorsun Defne,'' Sıla gülümseyerek kardeşine baktı.

''Kız kardeşine yardım etmediğin için sende sus bence Sıla,'' Gülşah da Sıla'ya gülümsedi.

''Yahu anne sende görmedin mi? Kaç gece boyunca çalıştırdım! Kafası kalın bu kızın, kafası! Buna fizik anlatacağım kadar gidip eşeğe anlatsaydım şimdi bizim okula fizik öğretmeni olmuştu. Kusura bakma ama senin kızın mal.''

''Anne haklı ya,'' dedi Defne. ''Sevmiyorum ben yapamıyorum. Zaten eşit ağırlık seçeceğim. Olmuyor böyle.''

''Olsun anneciğim. Herkes sayısal yapacak değil ya. Ablan da tarih ve coğrafya sevmiyor. Sende coğrafya ve tarihi çok seviyorsun.''

Defne başını sallarken Sıla yüzünü buruşturmuştu. Yüzünü buruşturuyordu ama yine de Tarih, Coğrafya, Edebiyat ve Dil Anlatım notları da doksanın altında gelmiyordu...

Kızlarının bu kadar birbirinin tersi olması Gülşah'ı her geçen gün biraz daha fazla şaşırtıyordu...

Defne ve Sıla, Sıla'nın saçını düzleştirip, hafif bir şekilde de olsa makyaj yapmasından sonra –ki Defne ablasını beklerken tonlarca küfür etmişti. En sonunda Sıla da çıkmak zorunda kalmıştı- servislerine binmek için durağa gelmişlerdi.

Derin DuygularWhere stories live. Discover now