Capitolul 9- Running and playing

137 7 4
                                    

Phew, am reusit sa mai scriu si aici inca un capitol, norocul meu ca am gasit timp :)) sper sa va placa noul capitol!

Capitolul 9- Running and playing

Vidia era ingrozita, era in spatele lui Gilbert, se gandea ca pana aici i-a fost, va fi inchisa pentru tot restul vietii sale in spatele gratiilor pentru piraterie, nici macar nu era vina ei, de ce a trebuit sa fie atat de zgarcit, putea foarte bine sa plateasca, ce calic! Isi ridica chipul pe care si-l ascunse in spatele umarului lui Gilbert si isi stranse si mai tare pumnii incretind si mai mult camasa piratului care parea mult prea calm pentru o astfel de situatie.

Ii cauta privirea, nu intelegea ce avea de gand, stia ca avea un plan, dar nu stia la ce sa se astepte de la barbatul imprevizibil de care isi lipea corpul pentru a avea un oarecare sentiment de securitate, ii auzea respiratia si bataile regulate ale inimii care o faceau sa se calmeze intr-o anumita masura.

Gilbert statea drept cu privirea atintita asupra garzilor care erau cinci la numar, toti pregatiti cu sabiile indreptate asupra lor, fetele lor ingamfate purtand zambete, erau bucurosi ca au reusit sa il incolteasca pe cel mai cautat pirat.

Era constient ca ii era mult mai greu acum sa caute o situatie de scapare, un lucru foarte usor pentru el chiar si in cele mai dificile situatii, dar avand o mana ranita foarte putin utilizabila si femeia blonda, inca nu ii stia numele, ii trecu prin minte gandul sa o intrebe dar renunta, nu era un moment potrivit pentru asta, situatia era mai dificila. Ar fi putut sa o lase, sa ii dea drumul atunci cand a avut ocazia, dar ceva il facea sa se certe mereu atunci cand ii trecea prin minte gandul asta si se gandea ca o salveaza doar pentru ca ea era singura care il putea ajuta pe prietenul lui. Da, asta trebuia sa fie, nimic altceva.

Se uita discret in jurul lui incercand sa gaseasca o solutie pentru a scapa, trebuia doar sa fie inventiv ca de obicei 'Piatra, nu, soldat, nu, o batrana, nu alt soldat, un butoi, o matura, n-stai, poate merge...' se gandi Gilbert, un plan formandu-se in mintea lui.

Facu cativa pasi in spate inainte ca unul dintre soldati sa il ameninte cu pusca indreptand-o spre fata lui.

-Nu te misca pirat marsav!

Gilbert nu facu altceva decat sa zambeasca relaxat soldatului din fata lui.

-Ce ti se pare atat de amuzant? Il intreba soldatul.

Gilbert nu ii raspunse in schimb lovi butoiul care se afla in apropierea lui cu piciorul neasteptandu-se totusi ca acesta sa fie gol, butoiul zboara deasupra capului unuia dintre soldatii pe care dorea sa il nimereasca cu butoiasul de lemn.

-La naiba! Sopti Gilbert, soldatul lasa arma putin jos uitandu-se in spate dupa care isi intoarse privirea spre piratul din fata lui si la femeia blonda care se ascundea dupa el.

-Ce a trebuit sa fie as- nu apuca sa termine cand cade lat pe jos, butoiasul a lovit un stativ de lemn atasat de peretele cladirii,langa care statea foarte aproape soldatul, cele doua ghivece cu flori cazand in capul acestuia.

-Merge si asa, zise Gilbert apucand matura din mana batranei care tipa apoi lovi picioarele altui soldat daramandu-l la pamant pentru a-si putea face un drum liber pe unde sa fuga, arunca matura si o apuca pe Vidia cu mana lui buna si alerga pe una din aleile unde se aflau tarabe si chioscuri si de-o parte si de alta a drumului.

Ceilalti soldati ii urmareau, incercand sa ii prinda, Gilbert sari peste un carucior de lemn cu legume care se afla in mijlocul drumului, Vidia sari si ea in urma lui, reusind sa darame caruciorul impiedicandu-i pe soldati care alergau in urma lor, cei doi reusira sa castige timp pentru a se ascunde in spatele unei tarabe, Gilbert isi scoase sabia din teaca, era lipit cu spatele de masa iar Vidia era langa el, privirile lor se intalnira pentru o clipa inainte ca vanzatoarea sarlatana care ii furase ghetele incepuse sa tipe dupa politie, Gilbert ofta si o apuca de mana din nou pe Vidia dar nu inainte ca ea sa isi ia ghetele din mainile vanzatoarei, nu mai conta acum, deja erau urmariti de politie.

Devil's FangΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα