Badboy or the Nerd - Hoofdstuk 11

2.1K 82 14
                                    

Tranen prikken opnieuw in mijn ogen. Sterk zijn Kim. Anne drukt me stevig tegen haar aan. De dokter komt naast haar staan.

'Mevrouw Styles' begint hij. 'U zoon ligt in coma'

Opgelucht, dat is wat ik ben. In een woord opgelucht. Maar ook bang. Wat nou als hij niet uit de coma komt. De opluchting is alweer verdwenen en de dokter praat verder. Ik luister niet, ik kan me niet concentreren. Mijn vriend, mijn beste vriend kan elk moment dood gaan of zijn. Hoe kan ik nou logisch na denken. 'Mag ik naar hem toe' Ik schrik van mezelf. Dwars door het praatje van de dokter ging ik heen. Hij fronst zijn wenkbrauwen. 'Ehm natuurlijk, maar wees heel stil. Ik kom je zo weer halen' Ik vlieg uit de stoel en ren richting Marcel.


'Oh Marcel' ik aai met mijn hand door zijn krullen. Zijn bril heeft hij niet op. Net Harry, denk ik. Die klootzak, hoe kunt hij dit Marcel aandoen? Hij zal hier voor boete. Ik kus Marcel zijn voorhoofd en loop de kamer uit. Ik moet Harry vinden.


Wild trappend kom ik aan bij Harry's huis. Er staat een scooter voor de deur. Ik klop op de deur en Justin doet open.

'Justin,' zeg ik verbaasd 'Wat doe jij hier?' Justin lacht gemeen. 'Beetje chillen met me maat' Ik frons bedenkelijk mijn wenkbrauwen. 'Ik ga maar weer eens' zeg ik en draai me om. Ik ken die blik van Justin.

'Ho, jij gaat nergens heen' Justin pakt me bij mijn pols en trekt me mee naar binnen. 'Laat me los' snauw ik en begin wild in het rond te slaan. 'Harry we hebben bezoek!' roept Justin.


Harry komt naar beneden lopen met een zak chips. Hij loopt in een boxer. Hij ziet er slecht uit. 'Kim wat kom jij hier doen?' Vraagt Harry emotieloos. Ik negeer hem en probeer me los te wurmen uit Justins greep.

'Nou?' snauwt Harry nu. Dit is de Harry waar ik bang voor ben. Zijn ogen schieten vuur. 'Waarom doe je dit Marcel aan?' vraag ik. Justin zet zijn nagels in mijn arm en ik schreeuw het uit. 'Ga zitten trut' zegt Justin bot en smijt me op de bank.


Een lange tijd wordt er niet gesproken. Harry is inmiddels naast me komen zitten. Hij steekt een sigaret op en blaast de rook in mijn gezicht.

'Kap is verdomme' zeg ik kuchend. Harry grinnekt. 'Wil je ook?' Ik schud van nee. Hij haalt zijn schouders op en gaat verder. Ik wil weg hier, weg van Harry en Justin. Maar iets houdt me tegen. Ik moet weten waarom hij dit Marcel aandoet. 'Ga je nog antwoord geven op mijn vraag?' zeg ik. Harry draait zich naar mij en drukt zijn sigaret uit. Hij seint naar Justin dat hij even weg moet gaan.


Als Justin de kamer is uitgelopen begint Harry te vertellen. Hij lijkt het allemaal wel grappig te vinden. 'Ik was gewoon jaloers, je hoort niet met de ex van je broer te gaan vindt ik' zegt Harry 'En geeft toe Marcel is een sukkel, kijk nou eens naar hem. Wedden dat je hem gebruikte voor goede cijfers'

Ik kan mijn oren niet geloven. Wat voor onzin Harry uitkraamt. Harry wacht op mijn reactie.

'Harry je bent een enorme eikel, zo iets zou ik nooit doe-' Harry zoent me. Ik druk me van hem weg. Wat denkt hij wel niet. Ik geef hem een klap in zijn gezicht. 'Eikel' schreeuw ik. Ik ren naar de deur maar daar staat Justin. 'Waar dachten wij heen te gaan?' Grinnekt hij.

Hoe kom ik hier ooit weg....

Badboy or the NerdWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu