Κεφάλαιο 5

1.7K 290 268
                                    




Bασανίζομαι. Μόνη μου. Γιατί θέλει να μου μιλήσει; Ένας διάολος ξέρει πως θα καταλήξει πάλι αυτή η συζήτηση. Τι συμπεράσματα θα έχουν βγει και πως θα είναι οι σχέσεις μας έπειτα.

Βέβαια, την προηγούμενη που ήθελε να μου μιλήσει, ήθελε να συζητήσουμε για το σεξ και τι γνώριζα για αυτό. Άντε εγώ να της πω πως, ναι ξέρω πολλά για αυτό, όχι όλα , αλλά ξέρω.

[...]
"Μαμά, τα κάναμε στη Βιολογία, δεν χρειάζεται να ξέρω περισσότερα" είπα

"Άλλο το πως το λέει το βιβλίο της Βιολογίας κι άλλο πως τα λεω εγώ, η μαμά σου" απάντησε

"Καλά, αλλά όχι τώρα, πρέπει να διαβάσω " είπα θέλοντας να απαλλαγώ από τη δύσκολη θέση

"Είναι κατι το φυσιολογικό. Μη ντρέπεσαι. Πρέπει να είσαι ενημερωμένη Θωμαής, δεκαέξι χρόνων είσαι" είπε κι εγώ μόρφασα

Δεν είχα σκοπό να το κάνω τώρα!

[...]

Παντα θαύμαζα όλους εκείνους που μπορούσαν να μιλήσουν ελεύθερα στους γονείς τους. Είχα φίλες, πολλές, που μου έλεγαν πως συζητούν τα πάντα με τους γονείς τους, από το σεξ μέχρι το τι φαγητό θα φάνε αύριο. Είχα φίλες που έλεγαν στους γονείς τους για διάφορες if που πιθανόν να είχαν. Οι ίδιοι οι γονείς πλησίαζαν τα παιδιά τους, αλλά όχι εκβιαστικά, τα πλησίαζαν σαν φίλοι, κατέρριπταν κάθε είδους ιεραποστολική σχέση γονιού-παιδιού.

Οι γονείς μου ξέρω πως περιμένουν από εμενα να τους πλησιάσω και να τους μιλήσω ανοιχτά για οποιοδήποτε θέμα και σκέψη με βασανίζει ή μου αρέσει. Ξέρω όμως, όπως κι εκείνοι άλλωστε πως δεν πρόκειται να το κάνω για πολλούς λόγους.

Η αλήθεια είναι πως δε ξέρω πως θα αντιδράσουν στην ιδέα μου, φοβάμαι μήπως αντιδράσουν αρνητικά και σε καμία περίπτωση δεν το θέλω αυτό. Ύστερα, δε ξέρω πως να τους πλησιάσω, συνήθως παίρνω την απόφαση να τους μιλήσω με οποιοδήποτε κόστος, αλλά όταν τους πλησιάζω, κάτι με κρατάει πίσω. Πολλές φορές, αναγκάστηκα να γράψω γράμμα για να εκφράσω τα συναισθήματα μου ή κάποια επιθυμία μου ή ακόμα και να βάλω κάποιον συγγενή για να τους το πει!

Αναγκάζομαι να κρύβομαι πολλές φορες, να σβήνω μηνύματα, επαφές, φωτογραφίες, ακόμη κι ολόκληρους λογαριασμούς σβήνοντας εφαρμογές κι ιστορικά σε υπολογιστή και τηλέφωνο.

𝓼𝓵𝓮𝓮𝓹Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα