Gewoonlijke gedachtegang

81 15 11
                                    

Lieve Lezers,

Omdat ik al best wel lang niets meer heb gepost, en omdat jullie het misschien wel leuk vinden om te lezen, een stukje van mijn gedachtegang neergeschreven. Gewoon onderwerpen die ik even kwijt moest en daarom opgeschreven heb in mijn notitieboek.

Nadenken. Het is iets wat we allemaal vaak doen, bewust of onbewust. Op momenten waarop we het niet willen, of momenten dat we er juist voor openstaan.
Ik denk dat ik het nu, hoe dan ook, even nodig heb om van me af te schrijven.

Liegen
Waarom liegen mensen? Omdat anderen misschien boos zouden worden als ze de waarheid wisten, of omdat ze de waarheid iets mooier willen maken dan hij is? Om indruk te maken misschien ook wel. Is dat dan wel liegen? Of heet dat jokken? Maar is dat niet ook de waarheid mooier maken?

Perfectie
Dit is een onderwerp dat me altijd blijft bezighouden. Af en toe komen er opeens theorieën in me op, gedachtes over wat perfectie zou kunnen zijn. In hoeverre bestaat het, en waarvoor is het dan precies een verwoording, waarvoor is het uitgevonden?
Laatst bedacht ik dat een mens perfect zou zijn als alle andere mensen hem zouden mogen. Als er iemand perfect zou zijn, zou er niemand zijn die iets zou kunnen bedenken, wat er niet leuk aan die persoon is. Dat zou overigens niet kunnen, want iedereen houdt weer van andere eigenschappen. En als iemand alleen maar leuk zou zijn, zou iemand zich daar misschien ook weer aan gaan irriteren.
Maar goed, ik dacht; misschien zijn de over het algemeen negatief gevonden eigenschappen (denk aan egoïstisch, bijvoorbeeld) wel bedoeld om de dingen aan iemand te benoemen die je niet perfect aan iemand vindt. Dat klinkt redelijk logisch, maar zouden ze er ook echt voor bedacht zijn?

Populariteit
Populair zijn is zo wisselvallig. Het lijkt wel alsof populariteit één grote bitch is, die je de ene dag met een engelenlach en open armen ontvangt, en je de andere dag subtiel, of juist heel duidelijk laat weten dat ze je niet meer hoeft,  je niet meer goed genoeg bent, om een of andere mystieke reden.
En doordat je de reden vaak niet weet, geen idee hebt wat je fout gedaan zou kunnen hebben, blijven je gedachtes erover malen. Was die ene opmerking te gewaagd? Viel hij buiten de boot? Had ik de verkeerde kleding aan? Of heeft iemand iets over me gezegd, waardoor Populariteit me niet meer mag? En wat zou dat dan kunnen zijn? Ik denk, ik gis, ik meen, ik vermoed, ik veronderstel, ik verwacht, overweeg, ik bedenk, ik oordeel, ik besef.

Gelukkig is het nu bijna zomervakantie.
Nog een weekje waarin ik mijn boeken moet inleveren, rapport op moet halen, we gaan picknicken met de klas, waarin ik jarig ben.
En dan kan ik het, voor even allemaal loslaten. Tijd om na te denken.
Ik ga vooral veel schrijven, lezen, kleine stukjes hardlopen (verwacht daar niet veel van hoor, dat is gewoon om alles even lekker van me af te schudden), en lekker veel tijd met familie doorbrengen.
Van dat schrijven zullen jullie waarschijnlijk en hopelijk wel iets merken hier!
Er zullen weer wat meer posts aankomen. Jullie merken overigens waarschijnlijk wel dat ik, bij de stukjes hierboven, mijn eigen vragen met weer een vraag beantwoord, dus als jullie een antwoord hebben... Graag.

Xx. Dorea

Gewoon MijWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu