6 - Registrele

247 21 1
                                    

                                                                            REGISTRELE

              Masina a fost parcata usor in fata primariei. Tocmai ce mi-am terminat cafeaua. Cobor de pe locul meu din spate, inchizand portiera masinii si sprijindu-ma de ea. Privesc spre primarie. Afara e soare, desi e rece. Noiembrie. Ma indrept spre un cos de gunoi aruncand paharul de cafea. Kendra si tata coboara si ei din masina.

               -Mergem?intreb eu.

               -Mergem,raspund la unison Kendra si tata.

 

           Intram in cladirea primariei, si ne indreptam spre biroul secretarei. Aceasta isi ridica ochii din fisele pe care le citea pentru a vedea cine a sosit.

               -Buna ziua. Det.Johanson. Ea e fiica mea iar pe det.Coleman cred ca o cunoasteti.

              -Da. Cu ce va pot ajuta?

             -Am dori sa vedem registrele orasului.

           -Desigur. Urcati pe scarile acelea pana la etajul 2 si pe partea stanga a holului e o singura usa. Acolo sunt arhivele.

            Am inceput sa urcam scarile, eu fiind prima. Ma grabeam, avand in picioare tocuri de 16 cm, cu o platforma imensa. Insa in graba mea, ma lovesc de cineva dezechilibradu-ma si urmand sa cad daca nu ma prindea tata din spate. M-am repus pe picioare in cateva secunde,privind in sus la persoana de care m-am lovit.Era o fata cu ochii albastri, parul castaniu ondulat si lung si o privire atat de rece incat m-a inghetat. Era inalta, cu buzele pline. si purta o fusta roz dechis gen jupa si o geaca de piele gri.Nu stiam de ce, dar cand am vazut-o am simtit ceva ciudat. Mi s-a pus un nod in gat. Aceasta se scuza si cobora treptii repede, iesind imediat din cladire. Am privit-o pana cand a inchis usa in urma ei. Senzatia aceea ciudata persista si stiam ca ceva nu e in ordine cu fata aia. Intr-un sfarsit dupa ce mi-am revenit din transa am continuat sa urc, Kendra si tata aproape intrand in camera arhivelor.

      -Stati ! Asteptati-ma si pe mine !

      -Trebuia sa te grabesti nu sa te holbezi la fata aia.zise tata indiferent.

     -Nu stiam ca dumneavoastra dati ordine, det.Johanson.

       Tata ridica ambele maini ca si cum s-ar preda, iar apoi incepu sa se uite prin dosarele alea. Am facut acelasi lucru, cautand litera 'i' de la istorie. Am cautat printre dosarele vechi, la crime neelucidate. Au fost extrem de multe in acest oras, prima fiind in 1881. O familie intreaga e macelarita, iar din casa nu disparuse nimic. Apoi, cateva zile mai tarziu, in alt orasel din apropiere de White Jensen, un batran si sotia lui au fost gasiti morti. Ambii injunghiati. Iar apoi trei cadavre, ale unor fete tinere, gasite in padure, carbonizate. Se pare ca batranii morti erau bunicii a doua dintre fetele moarte, iar a treia fata era fiica provenita din familia gasita prima data. Dar cel mai ciudat lucru pe care l-am gasit aici e urmatorul : Sarah Adams, una dintre fete, nu avea piele. Aceasta a fost in totalitate indepartata de pe carnea ei inainte de a fi arsa. Cat de sadic. Apoi, din 1881 si pana azi au existat crime extrem de asemanatoare, doar ca victimele erau legate cu franghii. Le arat Kendrei si lui tata ce-am gasit iar ei raman socati.

     -Mai departe ce facem Clarabell?

    -Pentru inceput, imi spuneti Clara. Det.Clara. Apoi, mergem la familiile celor morti de cuand, ma refer la cei morti in acelasi fel din ultimele sase luni, si vedem ce spun ei.

   -Bun.

   *

   -Doamna Morgan,ne puteti spune daca fiul dvs. a avut vreun dusman la liceu sau alte persoane care sa-i doreasca raul?

      -Nu, fiul meu a fost o persoana foarte buna. Nu cred ca a existat vreo persoana care sa vrea sa-l omoare.zice batrana abtinandu-se de la plans.

     -Daca nu va suparati doamna, imi puteti spune cum a murit fiul dvs.?

    -Da. Pai, luna trecuta venea seara de la ore si era singur pe strada si... batrana incepu serios sa planga.

   -Pe la ce ora?

  -Cred ca 8:30. zise aceasta tragandu-si nasul.

 -Bine. Va multumesc pentru timpul acordat,dna Morgan.

 -Cu placere. O sa gasiti criminalul, domnisoara Johanson?

 -Asa sper dna Morgan.La revedere.

 -La revedere.

  Ies din casa femeii, intalnindu-ma cu tata si det.Coleman langa masina, asteptandu-ma. Urc destul de bosumflata, pentru ca nu am aflat prea multe. Pe ei i-am trimis la alte familii indurerate dupa victimele ucise cu cruzime.

   -Deci?ma intreaba tata.

  -Nimic nou. A iesit tarziu pe strada si a fost gasit mort, fara sa-i lipseasca vreun obiect. La voi?

  -Absolut nimic. Nicio informatie neobisnuita.zise Kendra.

 -Ce facem mai departe Clara?

 -Incercam sa aflam mai multe despre primele trei crime importante : familia Adams , familia Andrews si cele trei fete.Dar momentan plecam acasa.

 -Doamne ajuta! raspunde tata fericit si usurat. Izbucnesc intr-un ras isteric cu Kendra, iar tata pur si simplu ranjeste ridicand un colt al gurii.

Sarah's DollWhere stories live. Discover now