Karácsony #1

983 42 10
                                    

December 23.

A karácsonyi fények már november elején ott virítottak a kirakatokban. Piros sapkás télapók integettek az üzletekből, fenyőágak lógtak az ajtókról. Már hetekkel karácsony előtt igazi ünnepi hangulat uralkodott a városban és mindenkire hatással volt.

Isabelle mikulássapkát húzott hollófekete hajára és stílusos meleg zöld ruhát öltött magára. Szedte a lábait a havas utcán, egyenesen a Macy's felé. Amikor a telefonjából üvölteni kezdett a legújabb Ellie Goulding szám, megcsúszott a jeges úton és egydül árnyvadász kiképzésének volt köszönhető, hogy nem bukott orra.
- Igen? - szólt bele lihegve a telefonjába.
- Mit csinálsz? - érdeklődött Clary, szokásos kedves, nyugodt hangján.
- Próbálok nem leesni. Egyébként vásárolok.
- Szuper! Mi lenne, ha később találkoznánk a Takiban Maiával és elmennénk a karácsonyi vásárba?

Isabelle vállal lökte be a Macy's ajtaját, egyik kezében a táskáját, másikban a telefonját tartva.
- Most nem alkalmas.
- Hm? - kérdezte Clary meglepetten.
- Mint mondtam, épp vásárolok. A Macy's-ben vagyok és próbálom kiválasztani a megfelelő ajándékot Ma...
A telefon másik oldalán Clary izgatottan felsikkantott.
- Magnust húztad?
- A fenébe, igen. Tartsd magadban, én most leteszem.
Azzal kinyomta a hívást és a Macy's sminkrészlege felé vette az irányt.

Isabelle még december elején kitalálta, hogy meghívja a barátait karácsonyra az Intézetbe. Mindenki beleegyezett, így Isabelle újabb ötlettel állt elő. Unalmasnak gondolta, hogy mindenki csak a párjának vesz ajándékot, ezért kitalálta, hogy mindenki nevét felírja egy cetlire és sorsot húznak. Az ajándékozott személyét természetesen titokban kellett tartani, erre pont Isabelle szólta el magát.

Különböző csillámporok és szemfestékek között keresgélt. Valami igazán különlegeset és feltűnőt szeretett volna venni Magnusnak. Hosszas keresgélés után végre talált egy ezüstös palettát. Egyből tudta, hogy megtalálta a tökéletes ajándékot. Ezután még kiválasztott egy üvegcse kék csillámot és már végzett is az utolsó percre hagyott vásárlással.

Az Intézet majdnem üres volt amikor visszaért, egyedül Jace volt otthon. A szobájában gubbasztott, pizzát evett és filmet nézett.
- Merre voltál? - kérdezte Izzyt, mikor elhaladt a szobája előtt.
- Vásárolni.
Amint beért a szobájába, küldött egy üzenetet Clarynek, hogy mégis találkozhatnak később, mert hamarabb befejzte a vásárlást, mint gondolta. A Magnusnak vett ajándékot jól elrejtette a melltartói és bugyijai között. Biztos volt benne, hogy Jace kutatni fog a szobájában miután elmegy, ugyanis a húzás óta próbálja kitalálni, hogy ki kinek vesz ajándékot (mint egy nagyra nőtt gyerek). Azonban Isabelle olyan, mintha a testvére lenne, és senki nem szeretne a húga fehérneműi között turkálni.

~~~

-Izzy rám bízta a karácsonyi menü hozzávalóinak megvásárlását - zsörtölődött Alec. Kikapcsolta Magnus hangszóróiból üvöltő karácsonyi zenét és lehuppant a kanapéra Magnus mellé.

- Az hangulatkeltő zene volt - jegyezte meg Magnus.

- Bocs.

- Szóval neked kell vásárolni? Mehetek veled, ha gondolod. Hamarabb végzünk és utána... nos utána bármit csinálhatunk. Tényleg bármit, Alexander - kacsintott a fiúra.
Alec vigyorogva felhúzta a bakancsát és zsebre vágta Isabelle listáját.
- Iz neked is szánt egy kis munkát. Meg kell venned a díszeket, mert nem akarja a tavalyiakat használni. Azt mondja, ez különleges alkalom. - Magnus kezébe nyomott eg másik listát és gyors puszit nyomott a halántékára. - Viszont a későbbi programról még tárgyalhatunk.
Magnus imádnivalónak találta Alec-et amikor ilyeneket mondott és elpirult. Becsukta mögötte az ajtót és macskaszemeivel gyorsan átfutotta a listát. Girland, égősor, gömbök. Csak a szokásos. Felöltözött és elindult, hogy teljesítse Isabelle kívánságat. Simán varázsolhatott volna díszeket, de miután Izzy a papír alján külön megjegyezte, hogy vásároljon, nem is próbálkozott. Az üzenet egész pontosan így szólt:
Ne merészelj varázslással próbálkozni. Emeld fel a csinos hátsódat, amiért annyira odavan a bátyám, és vonszold ki magad a házból. Lusta boszorkánymester.

ÁrnyvilágWhere stories live. Discover now