Şehir Efsanesi - Yedi Kule Zindanları

10.2K 215 32
                                    

Bilindigi gibi Yedi Kule Zindanlari 390 yilinda imparator I. Theodosius tarafindan insa edilmistir. Kayitlarda bu yapinin devlet evraklarinin saklandigi, yerli ve yabanci esirlerin hapsedildigi bir yapi oldugu yazmaktadir. Ama kayitlarda yazmayan bir efsane halk arasinda dolasir. Bu hikaye özellikle Osmanli Imparatorlugu'nun son yillari ile Türkiye cumhuriyetinin ilk 50 yili süresince halk arasinda yaygindi, fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmustur, Hikayeyi bilenler çogunlukla yaslilar olup sayilari çok azdir.

Efsaneye göre; zindanlara hapsedilen önemli esirler arasinda bir pagan da bulunmaktaydi. Fakat ne zindan görevlileri ne de diger komutan vb. kisiler bu adamin bir pagan oldugunu bilmiyorlardi. Onu Avrupa devletlerinde üst düzey devlet görevlisi bir misyoner saniyorlardi. Bazi gardiyanlar ise onun casus oldugunu söylemislerdi. Ve bu yüzden ona türlü iskenceler yaptilar. Hatta iskenceleri abarttilar ve yeni iskence yöntemleri bile denediler bu adamin üzerinde.

Pagan ise kendini aciyla egitmis oldugundan dolayi aciya dayanikliydi ve ne iskencecilerin istedigi itiraflari yapiyor, ne de aci dolu çigliklar atiyordu. Bu da iskencenin dozunun yükselmesine sebep oluyordu her geçen gün. Sonunda pagan bu iskencelere daha fazla dayanamadi, ama ölürken anlasilmaz bir lisanda, arada antik Latince'ye benzer kelimeler kullanarak dua tarzi sözler söyledi. Tabii kimse bu sözleri önemsememisti. Paganin cesedi ise umulmadik bir hizda eriyip gitmisti.

Sonradan bu olaylar halkin kulagina gitti ve bazi insanlar paganin lanet okudugunu anladilar. Ölen pagan, orada iskence gören insanlarin ruhlarinin, Mesihin dünyaya geldigi güne kadar zindanlarin içine ve duvarlarina hapsolmasini, Mesihin geldigi gün ise; ruhlarin hesap sormak için serbest kalmasini dilemisti. Mesihin dünyaya ayak bastigi gün, Yedi Kule Zindanlari'nda iskence görüp ölen bütün insanlarin ruhlari serbest kalacak ve hasap soracaklardi.

O yüzden Yedi Kule Zindanlari'nda bazen çigliklar ve hatta Latinceye benzer bir lisanda söylenen sözler duyulur...

/Alıntı/

Korku Vakti (Kısa Korku Hikayleri) #Wattys2017Where stories live. Discover now