Fatima Olayı

1.6K 43 0
                                    

Portekiz'de Lizbon'un 170 kilometre kuzeyindeki Estremadura bölgesindeki Fatima köyünde de olaylar bu şekilde başladı. Üç çoban çocuğa 1917 senesinin Mayıs ayından Ekim ayına kadar her ayın on üçünde görünen Hazreti Meryem, sürekli olarak çocuklara göründüğü yere bir kilisecik yapılmasını ister. Gördüklerine hayran olan çocuklar, "vizyonlarını" herkese hararetle anlatırlar. Ve 1917 senesinin bahar ve yaz aylarında Portekiz'in ve hatta Portekiz'in dışındaki birçok ülkenin de ilgi merkezi haline gelirler.

Başlangıçta bu üç çocuğun oluşturduğu iletişim ve ilgi odağı, yerini yavaş yavaş ayın on üçünde, Fatima'ya karavanlar halinde gelen hacılara bıraktı. İnanılır kaynaklardan edinilen bilgilere göre, mucizeyi bekleyen ve görmek isteyenlerin sayısı 1917 senesinin 13 Ekim günü, 70000 ile 80000 arasındaydı. Ve onlar beklemelerinin mükafatını gördüler, çünkü onları bekleyen olay, yalnızca üç çoban çocuğunu etkileyen olaylar ile sınırlı kalmadı. Bardaktan boşanırcasına bir yağmur yağıyordu ve bir Hazreti Meryem vizyonu için fevkalade kötü bir ortam vardı. Fakat birden bulutlar yırtılıp dağıldılar. Bulutların arasından temizlenmiş masmavi bir gökyüzü parçası belirdi, pırıl pırıl fakat göz almayan bir güneş çıktı. Böylece "Fatima'nın Güneş mucizesi" başlamış oldu. Ve burada anlatılanların hepsi dosyalarda ve resmi tutanaklarda vardır.

Güneş titremeye ve sallanmaya başladı. Sola, sağa doğru sert bir şekilde hoplarken nihayet devasa bir çatapat veya havai fişek gibi inanılmaz bir hızla kendi etrafında dönmeye başladı. Yıldızımızdan fırlayan, taşan yeşil, kırmızı, mavi ve mor renk cümbüşü tüm çevreyi gerçeküstü bir ışığa boğdu. Olayı binlerce insan gördü ve seyretti. Görgü tanıkları güneşin sanki bir ara, onu izleyenlere bir iki dakika dinlenmelerine fırsat verircesine olduğu yerde durduğunu iddia ettiler. Ve sonra güneş yine havai fişek gibi dönüşüne devam etti, etrafına göz kamaştırıcı ışıklar saçarak. Görenlerin anlatmasına göre olay kelimelerle ifade edilecek cinsten bir şey değildi. Bir süre geçtikten sonra bu muhteşem olay bir üçüncü defa tekrarlandı. Ve tüm bu güneş mucizesi 12 dakika sürdü ve 40 kilometre çapındaki her yerden seyredilebildi.

Başlangıçta devletin tüm karşı tutum ve açıklamalarına rağmen Fatima bir hac ve ziyaret yeri oldu. Bugün de halen dünyanın sayılı hac merkezlerinden biri olarak bilinmektedir. Başlangıç ve bitim, yani 13 Mayıs ve 13 Ekim tarihleri arasında her sene binler ve binlerce kişinin büyük beklentiler ve ümitlerle geldiği bir bahçeye dönüşür. Binlerce kişi bir kez daha güneş mucizesini yeniden yaşamak isterler.

Korku Vakti (Kısa Korku Hikayleri) #Wattys2017Where stories live. Discover now