The Altered Future: 3 - Daniel Jones

54 4 12
                                    

Huub en Ik waren inmiddels gestopt met rennen. We waren aangekomen bij onze plek waar we ons moesten verzamelen voordat we weer aan het werk gingen.
'Zijn we ze kwijt?' vroeg Huub.
'Jup' zei Ik.
'Mooi' zei Huub.
We waren niet bang voor Dylan en zijn sullige dreigementen. De reden waarvoor we wegrenden was omdat we geen scene wouden schoppen op onze stageplek. Want als we met Dylan hadden gevochten had dat zeker voor problemen gezorgd. En die problemen wouden we absoluut niet. Deze stage hier was daar veel te leuk voor. Ik mag meehelpen in de keuken van Crystal Prep en de collega's die ik heb zijn superbeleefd en vriendelijk tegen me. Ik wil later een topkok worden en deze stageplek helpt me deels daarbij. Het enige wat me dwarszit is die Dylan Carter. Hij heeft zo enorm met de tijd lopen knoeien dat Sonata ons niet eens kent. Maar ik weet gewoon dat het leven wat ze leeft niet is hoe het hoort. De werkelijkheid die ik ken is diegene waar Sonata op de Lovelandschool zit en we bevriend zijn. Deze werkelijkheid is alles behalve juist. En je mag me hypocriet en totaal doorgeslagen noemen maar Ik zal er alles aandoen om de tijdlijn weer recht te zetten zoals hij hoort.
'Niet te geloven dat je hier bent gekomen Daniel' zei een honende stem achter me.
Het was de stem van mijn neef Dylan Carter. Ik geef het niet graag toe maar zijn vader is getrouwd met de zus van mijn vader wat Dylan dus mijn neef maakt. We zijn er allebei niet blij mee, Dylan is alles aan het doen om die twee te laten scheiden en de band die we hebben te breken. Hij wordt door de hele familie afgestoten. Sommige familieleden noemen hem zelfs "een duivel in mensenvorm" maar dat vind ik ook weer ver gaan.
'Wat ben je van plan Dylan' zei Ik kwaad.
'Sonata in mijn macht houden want ze is van mij weet je' zei Dylan. 'En ik laat haar niet afpakken door een stelletje van die losers van die autistische Hatelandschool'
'Ik ben niet autistisch' zei Ik.
'Serieus, dat is je verweer. Ik had wel wat meer verwacht van iemand met jou interlect' zei Dylan minachtend.
'Waarom heb je geknoeid met de tijd Dylan?' vroeg Huub.
'Omdat Dylan Carter krijgt wat Dylan Carter verdient' zei Dylan. 'En dat wat ik verdien is Sonata als mijn vriendin, ze is duidelijk te goed voor jullie'
'Dat is de grootste bullshit die je ooit gepraat hebt' zei Huub.
Firgell & Manuel horen deze ruzie aan en voegen zich bij Dylan. Ze grijnzen alle drie kwaadaardig en slaan de armen over elkaar.
'Dachten jullie echt dat jullie partij waren voor ons' zei Firgell spottend lachend.
'Ja dat denken we zeker' zei Huub.
'Bewijs het' zei Firgell.
'Hoe?' vroeg Huub.
'Jij bent toch een hardloper' zei Firgell duidelijk niet geinteresseerd in Huub.
'Dat klopt' antwoordde Huub.
'Vanmiddag, om 12 uur, jij, Ik, een Race, moge de snelste winnen' verbrokkelde Firgell zijn zin in stukjes.
'Alsof hij een kans maakt tegen jou gast, jij loopt hem eruit Firgell' zei Dylan.
'Echt he' zei Firgell terwijl hij Dylan een highfive en box gaf.
'Wacht maar, ik ga ervoor zorgen dat ik de laatste ben die zal lachen' probeerde Huub Firgell te intimideren.
'Probeer je me nou bang te maken' zei Firgell dreigend naar Huub toelopend.
'Ja' zei Huub zichzelf sterk proberende te houden.
De drie jongens gaan om ons heenstaan en lopen rondjes om ons heen terwijl ze ons zelfvertrouwen steeds verder slopen bij ieder woord dat ze zeggen.
'Het lukt je nooit om mij te verslaan Huub want ik heb Priscilla in mijn macht en als je haar ooit nog terug wilt zien zal ik die wedstrijd maar heel gauw verliezen als ik jou was' zei Firgell terwijl hij Huub een dreun in het gezicht gaf.
'Moeten we daar bang van worden' zei Ik.
'Sjeminee heb je geen betere argumenten, ik wist wel dat je pathetisch was maar dit is gewoon zielig. Zelfs voor jou' zei Dylan spottend.
'Ik vind ze aardig' zei Manuel ineens.
'Manuel, blijf in je rol' siste Firgell kwaad.
'Sorry Firgell' zei Manuel.
'Goed zo, wat zeg je dan' zei Firgell.
'Je gaat die trieste sukkeltjes zo verslaan Firgell' zei Manuel. 'Niet te vergeten dat ze op een school zitten waar iedereen een mentale achterstand heeft'
Deze opmerking verbaast iedereen. Wij waren verbaasd omdat Manuel altijd aardig tegen ons deed. Er is iets wat hij verbergt. Volgens mij heeft hij het helemaal niet in zich om slecht te zijn. Hij gaat alleen met de verkeerde vrienden om. Alleen als we nog een manier konden vinden om met Manuel te kunnen praten zonder Dylan & Firgell erbij. Alleen dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
'Wauw Manuel je bent echt gemeen' zei Firgell duidelijk onder de indruk.
'Weet ik, heb ik van jullie geleerd gasten' zei Manuel.
'Je bent best wel oké gast' zei Firgell.
'Onze lessen werpen echt zijn vruchten af' zei Dylan.
'Jullie geven hem les om gemeen te zijn' zei Ik.
'Ja wat is daar mis mee, verandert hij tenminste in een sterke jongen met ballen in plaats van een stelletje zielige wannabes zoals jullie' zei Firgell.
'En wij zorgen ervoor dat Sonata zich niets meer van jullie kan herinneren en voor altijd bij ons blijft' zei Dylan.
'Jullie geven wel veel om haar zo te zien' zei Ik.
'Ze is als een zusje voor ons en wij doen alles om haar gelukkig te maken wat inhoud dat we haar weghouden bij verkeerde mensen zoals jullie' zei Firgell.
De drie jongens lopen weg en zien voor hun gezicht dat Priscilla voor hun uitrent. De drie zetten de achtervolging in op Priscilla en hebben haar zo ingesloten.
'Arme Priscilla' zei Huub.
'We moeten ons geen zorgen maken om haar, het enige wat wij moeten doen is alles recht zetten voordat het allemaal te  laat is' zei Ik.
'Ik denk dat als Dylan zich ermee bemoeit het sowieso al te laat is' zei Huub.
'Dat is waar, die jongen is pure slechtheid' zei Ik.
'En hij is je neefje' zei Huub sceptisch.
'Neef, hij is een jaar ouder dan mij' zei Ik.
'Nou daar ben je mooi klaar mee' zei Huub.
'Zeg dat wel vriend, zeg dat wel' zei Ik.

Dit hoofdstuk draag ik op aan een fan van Shawn Mendes AWayTooMutchFandoms. Voor jou heb ik foto's van Dylan voor je

Is hij niet cute. Ook de andere fans van dit verhaal MyrtheJDijckhoff, ClaireloveMusic & PearlMiamor dit hoofdstuk is ook voor jou.

Go check  out my new story. Also with  Shawn Mendes, Tyler Alvarez en Luke Hemmings. It's a blast. THE TITLE IS: Our Story of True Love

Greetings
Starlight Glimmer

The Altered Future - Seizoen 1Where stories live. Discover now