The Altered Future: 9.2 - Cindy Reynolds

65 3 0
                                    

'Attentie iedereen mag ik even jullie aandacht' riep Gert door de zaal heen.
We stopten met praten en keken allemaal in de richting van Gert.
'Ten eerste vind ik het hartstikke fijn dat jullie er allemaal zijn' zei Gert. 'Dat jullie tijd vrijgemaakt hebben in jullie drukke schema om te komen kijken naar de presentatie van jullie kinderen doet me echt goed, het laat zien dat jullie echt om jullie kinderen geven en van ze houden'
'Blablabla, kunnen we nu gewoon door gaan' zei Stephy.
Iedereen in de ruimte en dan met name de volwassenen reageren geschokt op de reactie van Stephy. Maar Shirley en Ik kunnen er wel om lachen. En we zijn niet de enige. Zo te zien kunnen de rest van de kids er ook wel om lachen. Stephy is een bitch soms maar daarom ben ik zo gesteld op haar. Ze is niet bang om te zeggen wat ze wil zeggen. We gaan met zijn allen de gang op en lopen in de richting van de winkel. Eenmaal aangekomen bij de winkel houdt Priscilla haar praatje. En dat doet ze enorm goed dankzij mijn tip dat ze aan Firgell moet denken.
'Zo te zien helpen mijn tips haar enorm' zei Ik net iets te hard
'Wat voor tips heb je haar gegeven dan?' vroeg Shirley.
'Dat ze moet denken aan Firgell' zei Ik.
'Wie is dat nou weer?' vroeg Shirley.
'Haar vriendje' zei Ik.
'Ferdinand is toch haar vriendje?' zei Shirley verbaasd.
'Niet meer' zei Ferdinand.
Hij kwam bij ons lopen en begon met uitleggen.
'Ze had er veel moeite mee dat ze het uitgemaakt heeft met me maar ik snap het ook wel, niemand wil met zo'n freak daten die geobsedeerd is door tovenaars en trollen' zei Ferdinand sip.
'Je bent geen freak Ferdi' zei Ik. 'Dat je opgaat in je fantasie wereld maakt je juist uniek' zei Ik.
'Vind je' zei Ferdinand.
'Ja tuurlijk, zou ik ooit tegen je liegen' zei Ik.
Ferdinand schudt nee. Hij weet hoe ik ben en heeft direct door als ik tegen hem lieg.
'Ik kan gewoon niet geloven dat we niet meer samen zijn' zei Ferdinand. 'Ik dacht dat we samen zouden blijven tot het eind'
'Het kan soms raar lopen in het leven' zei Ik.
'Sinds wanneer ben je zo vol of goede raad, heb je een boek met levensquotes opgegeten ofzo' zei Shirley weer maf zoals ze altijd was.
'Misschien' zei Ik.
'Jij bent echt maf' zei Shirley.
'Zegt degene die zich insmeerde met boter en zeep om vervolgens te collecteren voor het goede doel Kinderen zonder Boter en Zeep' zei Ik kritisch naar Shirley kijkend.
'Waarom onthou jij alle maffe dingen die ik ooit gedaan heb, Ik kan niet eens herinneren dat ik dat gedaan heb' zei Shirley.
'Ah geloof me bestie, dat is nog niet eens het mafste wat je gedaan hebt' zei Ik.
'Nou en bedankt maar weer' zei Shirley beledigd.
'Graag gedaan' zei Ik.
De rest van Priscilla haar praatje keek ik om me heen. De winkel had een vrolijke uitstraling en was fel belicht met het licht van de zon dat door de ramen naar binnen kwam. De vloer was geel met de stellingen grijs. Die kleuren staken leuk bij elkaar af. De boeken voor de studenten lagen gerangschikt op leerjaar en vak. De boeken voor verschillende vakken waren ook nog gerangschikt in subcategorieën. De talen lagen bij elkaar. De informatieve vakken hadden een hoekje en zelfs de benodigheden voor bij de vakken waren in de schappen gelegd of hingen te bungelen aan rekken.  Ze wisten wel van precisie hier. Maar dat is ook wel logisch met zoveel leerlingen en zoveel verschillende opleidingen. Dan moet de boel ook netjes en geordend zijn zodat de studenten het gauw kunnen vinden. En over studenten gesproken. Ik zie een persoon binnenlopen waarvan ik nooit gedacht had haar ooit te zien vandaag.
'GLORIOSA' riep ik door de hele winkel heen.
Iedereen keek naar mij op maar dat kon me vrij weinig schelen. Gloriosa was mijn vriendin en ik wou weten wat ze hier deed. Alhoewel ik het antwoord al wel wist kon ik mijn eigenwijze Ik niet onder controle houden en vroeg ik het haar om bevestiging te krijgen van mijn vermoeden.
'Waarom ben je hier?' vroeg Ik.
'Ik heb straks Wiskunde en heb nog een puntenslijper en een gum nodig' antwoordde Gloriosa mijn vraag.
'En hoe gaat het met Thomas?' vroeg Ik.
'Niet zo goed' zei Gloriosa.
'Hoezo, wat is er loos?' vroeg Ik.
'Hij heeft enorm hoge koorts en ligt met hoofdpijn ziek op bed' zei Gloriosa.
'Dat is echt vervelend' zei Ik.
'Ja weet ik, Ik mis hem ook enorm' zei Gloriosa. 'Maar ik heb niet veel tijd om bij te kletsen, misschien kunnen we vandaag ergens wat afspreken met zijn tweeën'
'Is goed hoor' zei Ik.
Gloriosa pakt een gum en een puntenslijper en gaat naar de kassa om af te rekenen. Priscilla helpt haar met haar boodschappen en verteld daarbij direct wat ze weet over haar dagelijkse bezigheden over de kassa en hoe hij werkt natuurlijk. Niet dat mensen niet weten hoe een kassa werkt maar gewoon omdat het deel is van de presentatie van haar.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 12, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

The Altered Future - Seizoen 1Where stories live. Discover now