4.BÖLÜM

12.8K 745 55
                                    



Doğru mu yapmıştı yanlış mı hiç bilmiyordu.Ondan ölesiye nefret ederken aynı zamanda nasıl böyle olabiliyordu..Şirkette toplantıları iptal etmişti şimdi de oturduğu koltukta sallanıyordu.Döner koltuk dönerken gözlerini ilerideki adalar manzarasına çevirdi .Heybeliada ya baktı uzun uzun.Aklına gelen şey ile kaşlarını çatıp önüne döndü.

Kapı çalınıp  içeriye asistanı girdi. Yaşlı kadın emekliye ayrılacağını söyleyip müsade istedi.Eymen de üzülmüştü.Babasının sekreteri olarak göreve başlayan Nesrin hanıma muhasebeye inmesini söyledi. Bir de asistansız kalmıştı .

Yeniden kapı çalınca Alper in geldiği sanıp başını kaldırmadı.Kafasını kaldırınca karşısında kısacık kırmızı dar eteği siyah transparan gömleği ve incecik topukluları ile Ela duruyordu.

Eymen yutkunup kadına bakmaya devam etti.Ela nın yürüyüp karşısındaki koltuğa oturmasını izledi.Niyeyse sinirlenmeye başlamıştı.

-"Burdan eskortluk yapmaya mı çıkacaksın.Bu ne lan ! Bu kıyafet ne! "

Demek istese de onun yerine dişlerini sıkıp burun kemerini ovdu.

Bu kadındaki özgüveni sikmek istiyordu.Bir de bu kılıkla şirkete gelmemiş miydi? sabaha kadar inlete inlete....

La havle çekip başını sağa sola salladı.

-"Eymen sen istedin beni işe almayı  işte belgelerim burada.Ekonomi bölümünü birincilikle bitirdim.Los Angeles te büyük bir holdingte yönetici yardımcısı olarak işe başladım.Türkiyeye gelince bırakmak zorunda kaldım.Ama tüm piyasaya hakimim.Borsa ile de.."

-"Asistanım olacaksın !Kahve getirmekle işe başlayabilirsin.Sade olsun ."

Çizgi filmlerdeki ağız yere düşme sahnesini sanki kendi yaşıyordu şu an .Ela yanlış duyduğunu zannetti. Kekeleyerek :

- Asistan mı !?

Adamın gayet rahat arkasına yaslanıp sert gözlerle onu izlediğini görünce ayağa fırladı.

-"Sen kafayı yemişsin.Ben bunca yılı sekreterlik için harcamadım.Senden iyilik beklenmezdi zaten.Hala aynısın gram değişmemişsin.Bencil ve ukala adamın tekisin Sana çay kahve getirmek için mi borsa takip ediyorum ben!! Olmaz ben yapamam ."

Sakinlikle karşısında bağıran kadını izleyip kaşını kaldırıp dudaklarını büzdü.

-"İyi sen bilirsin kendine yeni bir ev baksan iyi olur o halde.Aksi takdirde seni evimde görmek istemiyorum "

Ela gözlerini kapatıp sakin kalmaya çalıştı.Yapamazdı.. İntikamı için bu rezilliğe katlanması gerektiğine kendine hatırlattı.Sakin kalmalıydı nasılsa onu bu yaptığına pişman edecekti.

-"Peki .. kabul .Senin asistanın olurum "

Eymen bu kadar kolay kabul etmesine şaşırmıştı.Belli ki annesinden ayrılmayı istemiyordu. Yüzünün o sert ve umursamaz ifadesi ile kadına baktı.Yüzünden birşey anlaşılmasa da sinirlenince burnunu iki kez sıktığını yakalamıştı. Bu hareketi dayanılmaz ortamlarda yaptığını biliyordu.

-"Evet öyleyse bana bir kahve getirmekle başla ve ardından günlük planımızı not edeceksin.Tabletini yanına al.Çıkabilirsin "

Ela başını eğerek selam verdi.Yutkunup dişlerini sıktı ve zorda olsa konuştu.

-"Peki Eymen bey ! "

Kapıyı kapatınca gözünden bir damla yaş düştü.Hayalleri nefret ettiği adam sayesinde buhar olmuştu.Saçlarını geriye atıp derin bir nefes aldı.Hayır bu hali onu sevindirirdi.Yüzüne sahte bir gülümseme yerleştirip kahve hazırlamak için makinenin başına geçti.

Asistan odasında kahve Makinesi bile koydurmuş kahve manyağı diye saydı içinden.Köpüğü de döküp bardağı tepsiye yerleştirdi. Az mı olmuştu sanki ?

Sinsice gülümseyip arkasını döndü .Camekandan dosyalara gömülen kara kafasına baktı. Tekrar önüne dönüp aklındaki işlemi hayata koydu. Tabletin üstüne koyduğu kahve fincanı ile odaya girdi.

Eymen sinir bozucu kokuyu algılayınca başını kaldırdı. Hala aynı kokuyu kullanıyordu demekki..Siniri aslında kendineydi.Kokusunu hatırlayacak kadar geçmişi unutamamıştı ..

Tabletin üstündeki fincanı masaya koyduğunu görünce kaşlarını kaldırıp 'zekice ' diye mırıldandı.

Ela kahveyi yudumlayan adamı izledi.Sanki zaman durmuş sadece onun nefes sesi ve adamın enfes görüntüsü vardı. Adamın kemikli yüzüne yayılan ufacık gülümseme ile sakalı arasından görülen gamze ile kalbi bir an eskisi gibi tekledi. Lanet adam böyle gülmeyecekti ..gülmemeliydi.

-"Kahveni beğendim. "

Ela köpüğüne tükürüğünden attığını söylese kapı dışarı edileceğini bildiği için sustu.Gülmemek için kendini tutup mırıldandı.

-"Afiyet olsun Eymen bey "

Dosyayı inceleyen Eymen "bey " kelimesi ile bir kez daha duraksadı. Kaşlarını çatıp dosyayı incelemeye devam etti.Yanı başında elinde tabletle bekleyen Ela onun aklının nerde olduğundan bi haberdi .

-"Aşkım evlenince kocaman bir evimiz olsun.İçinde çocuklarımız koştursun."

-Sen çocuklarımızı büyütürken ben napıcam işten başka ? Ben seni özlerim ama .Kokunu,dudaklarını ,tadını .."

Yatakta birbirine sıkıca sarılan bedenden kız olanı erkeğin kulağına eğildi ve fısıldadı.

-"Sen beni sev .Hiç vazgeçme ..Hep sev .Çok sev "

Aklına gelen görüntüleri kafasından silmek için gözünü kapatıp açtı. Başını kaldırmadan ültimatomlarını sıralamaya başladı.

-" Madde bir :Herhangi bir toplantıda saat kaç olursa olsun yanımda olacaksın .

Madde iki : Kişisel asistanımsın.Herşeyimle ilgileneceksin .Misal konuştuğum kadınlara çiçek yolla dediğim zaman hep aynı çiçek sarı gül yollayacaksın.

Ela ağzının içinde adi pislik diye mırıldanıp üçüncü maddenin şokuyla haykırdı.

Madde üç :Benim asistanım olduğun sürece sevgilin olamaz.

-"Neee! Bu Ne biçim madde ?"

Eymen arkasına yaslanıp sinirden köpüren kadına baktı.Sanki gayet normal birşeymiş gibi eliyle üstünü işaret ederek :

-"Ha birde bir daha bu şekilde şirkete gelirsen sana geldiğin kıyafete göre muamele yaparım ve kendini yatağımda bulursun .Şimdi çık."

Ela gözlerini açarak sinirle konuşacağı sırada Eymen sus işareti yaparak kapıyı gösterdi.

Topuklularını vura vura çıkan kadının arkasından gülümseyip kahvesinden bir yudum daha aldı ve mırıldandı.Gözleri kahveye bakıyordu .

-"Tadın hala aynı sevgilim ."

İNTİKAM TUTKUSUWhere stories live. Discover now