Hoofdstuk 1

166 16 8
                                    

-Mare-

Ik klap mijn knalgele kluisje dicht en kijk naar Meijke. Ze werkt haar bordeaux rode lippenstift bij voor het spiegeltje uit haar kluisje. Ik ga tegen de kluisjes aanleunen en kijk met een afkeurende blik naar brugklasser die als kleine kleuters door de school rennen. "Waar is Zack?" Vraagt ze, ik haal mijn schouders op. Ze geeft mij een pepermuntje en neemt er daarna zelf ook een . Hoezo?" Vraag ik nieuwsgierig "ik denk dat onze knipperlicht relatie toch echt aan een eind moet komen, Ik ga hem wel bellen" zegt ze met een diepe zucht. Ze haalt haar gloednieuwe iPhone 7 uit haar kontzak en ontgrendelt hem. Ze houdt haar telefoon recht zodat ik mee kan kijken. Ik grinnik als ik het woord ex op het beeld zie staan. De telefoon gaat een paar keer af. Dan hoor ik de lage stem van Zack door de telefoon galmen. "Hee, prinses" "Hey babe, waar ben je?" Vraagt ze poeslief. "In de aula, hoezo?" "Ik kom nu naar je toe" zegt ze snel en ze kapt het gesprek af. "Badgirl" zeg ik. We lopen door de goed gevulde gangen met schoolleerlingen. Arrogant kijken Meijke en ik naar Mick als we langs hem komen. Mick is mijn ex, oftewel een badboy. Mick leent ons soms sigaretten, volgens mij wil hij me daarmee terug proberen te krijgen, maar dat gaat hem nooit lukken.

"Zack, kan je even meekomen" probeert Meijke zo verleidelijk mogelijk te zeggen waardoor ik een beetje moet lachen. Zack loopt slijmend achter haar aan en ik blijf bij z'n vrienden staan. "Zo zo, en heb jij een vriendje?" Vraagt er een die hopeloos naar mijn kont kijkt. "Nee, ik val niet op idioten die alleen maar naar konten kijken, sorry schat" zeg ik arrogant. Alle jongens kijken me verbaasd aan. Ik geef ze nog een fake glimlach en daarna loop ik weg. Meijke komt me tegemoet lopen, "dat is dan klaar" zegt ze met een zucht. "Meijke, je kan het toch niet zomaar uitmaken!" Schreeuwt Zack boos. "Waarom heb je het eigenlijk uitgemaakt?" "Als ik Cameron Dallas en Shawn Mendes ga ontmoeten in de zomervakantie, moeten we natuurlijk wel vrijgezel zijn" "wat een slechte reden" zeg ik met een grinnik.

"Yaaaa, vakantieeee!" Schreeuwt Luke door de klas als de bel is gegaan. "Kleuter" zegt Meijke terwijl ze met haar ogen draait. "Meijke en Mare, jullie blijven zitten" zegt meneer Bult. "Je meent het" zeg ik met een zucht. Ik ga bij Meijke op haar tafel zitten. "Fuck die meneer Bult, we waren alleen maar bezig met onze mobiel" zegt ze jammerend. "Ik hoop niet dat het lang duurt" zeg ik. Meneer Bult komt naar ons toelopen. Hij is echt raar, die pikzwarte puntschoenen geven me kippenvel. "Zo dames, denken jullie dat jullie met dit gedrag over zullen gaan" zegt hij serieus. "Meneer ik weet niet of u het al wist, maar Meijke en ik zijn gewoon over hoor" zeg ik sarcastisch, ik hoor dat Meijke haar lach moeilijk kan inhouden. "Ik kan ook jullie ouders bellen" Meijke stopt gelijk met het inhouden van haar lach en kijkt verschrikt op. "Nou kijk meneer, het is zomervakantie dus technisch gezien, kunt u onze ouders niet bellen. Omdat u vrij hebt, en wij ook" zegt ik met een brede glimlach. "Ja dat klopt" zegt Meijke terwijl ze met haar armen over elkaar gaat zitten. "Ik kan ook helemaal niks met jullie. Fijne zomervakantie" Zegt hij terwijl hij onze mobiels terug geeft. "Leggo" zegt Meijke en we maken dat we wegkomen. "Pfff, dat scheelde weinig" "goede argumenten hoor, advocaat Mare" "dankuwel, rechter Meijke" zeg ik zo beleefd mogelijk. "Shut up" zegt Meijke en we moeten allebei lachen.

"Byeee beeb, ik hou van je" zeg ik terwijl ik Meijke een stevige knuffel geef. "We gaan morgen samen naar de kermis hé" "ja, i know. Zie je dan" zeg ik met een brede glimlach. Ik leg mijn tas in mijn krat voorop mijn fiets en zwaai nog even naar Meijke. Ik zet de playlist van mijn mobiel aan en stop de draadloze Apple oortjes in mijn oor. Ik stap ik op mijn fiets, richting huis.

Say, go through the darkest of days
Heaven's a heartbreak away
Never let you go, never let me down
Oh, it's been a hell of a ride
Driving the edge of a knife
Never let you go, never let me down

Don't you give up, nah-nah-nah
I won't give up, nah-nah-nah
Let me love you
Let me love you

Zing ik mee met Justin terwijl ik de warme zomerwind langs mijn benen laat glijden. Dit wordt de beste vakantie ooit, ik weet het zeker.

"Dit wordt de ergste vakantie ooit" schreeuw ik wanhopig. "Hoezo? Het word superleuk" zegt mijn vader verbaasd. "Superleuk? Een nachtmerrie die uitkomt zeker!" "Het is voor je eigen bestwil. Zo'n kamp is hartstikke goed voor je, kan je die slechte manieren is afleren. En misschien haal je straks ook wel betere cijfers op school" zegt mijn moeder rustig. Hoe kan zij rustig zijn!? Ze stuurt me naar een fucking dom zomerkamp. "Je hebt Meijke nog" zegt mijn moeder. Ik kijk op "gaat Meijke ook mee!?" Mijn ogen worden groter. "Arme Meijke" Ik zucht en pak mijn telefoon. "Wat ga je doen?" Vraagt mijn moeder. "Vluchten, zodat ik niet meer mee hoef" zeg ik sarcastisch. Ik sta op van de bank en loop naar de gang. Ik stamp boos de trap op. "Dat kan wel wat zachter!" Hoor ik mijn vader roepen. Ik trek me er niks van aan en stamp gewoon door.
Ik plof met een grote zucht neer op mijn bed. Ik zoek Meijke op ik mijn contacten en FaceTime haar.

"Meijke, we moeten naar een of ander dom zomerkamp!" Schreeuw ik. "Ik weet het, onze ouders zijn gek" "ik ga zeker weten niet maar dat stomme zomerkamp" zeg ik dramatisch. "Ik was precies hetzelfde van plan, we vertrekken morgen al" "wat!? Morgen al?" "Ja al onze plannen voor de vakantie vallen duigen" zeurt Meijke. "Fuck" zeg ik zuchtend.

'Een zomerkamp, hoe verzin je het'

Hallo, hallo
Eerste hoofdstuk! Wat vinden jullie ervan...?
Vote/comment

You're in the game nowWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu