Natalis tradities

13 6 0
                                    

De tradities variëren per Rayaanse families, maar er zijn bepaalde tradities die bijna elk gezin heeft overgenomen.

GEEN ALCOHOL
De drie weken van Natalis moet sober worden gevierd. Dit is met de gedachte dat je met een heldere blik mensen beter kan beoordelen en zo meer waarde toont als je ze een cadeau geeft.

FAMILIE EERST
De eerste week van Natalis wordt gevierd met dichte familieleden. Vaak vieren Raya's dit niet eens met de hele familie, maar alleen met het gezin. Als je in de eerste week van Natalis als goede vriend wordt uitgenodigd, is het gewoonlijk om af te slaan. De uitnodigingen zijn er meer om aan te tonen dat deze Raya's als familie voor je zijn.
Tijdens de tweede week van Natalis komen veel meer mensen. In deze week wordt vaak ook een gala georganiseerd door grote bedrijven waar je geacht wordt om te komen. Het is uiterst onbeleefd om zo'n feest af te slaan in de tweede of derde week van Natalis. Deze twee weken staan voor het voor elkaar zijn, voor elkaar klaar staan. Niet op komen dagen zal totaal het verkeerde beeld geven.

HOE ZOETER HOE BETER
Deze traditie is voornamelijk gefocust op kleine kinderen. Tijdens het begin van de derde week van Natalis gaan jonge Raya's langs de deuren om zoetigheden te verkopen. Deze koekjes zijn vaak zelfgemaakt. Wat ook voorkomt, is dat Raya's voor de deuren gaan zingen en daar juist iets zoets voor terug krijgt. Dit laatste gebeurt vaak met de jongste Raya's die niet kunnen koken of niet weten wat ze met het geld aan moeten.

VERSIERING
Overal, maar dan ook echt overal, worden er ballen opgehangen. Deze zijn in alle vormen en maten te vinden.
Deze Natalisballen staan voor de planeet. Omdat de koningin jarig is tijdens Natalis, voelt het alsof de planeet zelf ook jarig is.

KILLYDAG
Killydag bestaat al vele eeuwen langer dan Natalis. Oorspronkelijk werd dit slechte gevierd vanwege de jaarwisseling. Tegenwoordig is het ook het teken van ontgroening.
Vanaf je zestiende jaar is het op de planeet legaal om alcohol te drinken, maar volgens traditie mag je eerste keer pas op Killydag zijn. Op deze dag zitten de kroegen dan ook overvol met jongeren die zo snel mogelijk hun volwassenheid willen vieren.
Killy is echter een redelijk sterke drank en er wordt geadviseerd niet te veel in één keer te drinken. Naast Killydag wordt het drankje vanwege de veel te zoete smaak ook niet veel gedronken. Het is geen populair drankje en wordt slechts gedronken door de betekenis die erachter ligt.

NATALIS EN MENSEN
Sinds de opkomst van de mensen op 7 augustus is er aardig wat oproer over Natalis ontstaan. Vele mensen als Trinica Zuurpruim klagen erover dat Natalis de mislukte versie van hun kerst is. Ze missen de zogeheten kerstman en de versierde boom.
Koningin Morgan probeert hun te verzekeren dat deze twee feesten absoluut niks met elkaar te maken hebben en niet te vergelijken zijn.

Raytis SpecialsWhere stories live. Discover now