Litiria geschiedenis

28 8 0
                                    

Er groeien merkwaardig weinig bomen in Raytis. Waar de planeet vooral uit bestaat na de Grote Oorlog zijn grote gewassen als struiken en planten, maar bomen zijn schaars. Met de blauwe natuur zijn groene bomen al helemaal schaars, maar niet lang geleden is dan in een uithoek van de planeet een groene boom gevonden.

De litiriaboom
De meeste bekende boom op Raytis is de minibekker. Precies als de naam het zegt, is deze boom niet bepaald groot van aard. Ook heeft hij zijn naam gekregen met dank aan zijn bladeren met gaten dat een soort van monden moeten voorstellen, een "bek" in de volksmond. Deze bomen zijn ook makkelijk te kweken en vullen alle Raytis bossen. De litiriaboom is totaal anders dan de minibekker. Ten eerste zijn de bladeren eivormig en bevatten ze gele vlekken. Het opvallendst is echter nog altijd de groene kleur dat de gehele boom bevat, van de schors tot de bladeren aan toe. Zeker naast een minibekker kan je dit contrast gewoonlijk erg goed opmerken, maar de gedroogde litiriaboom was moeilijk te ontdekken. Voornamelijk door de locatie, het bevond zich in een onbekende plek, maar ook doordat hij al erg verdord is. Als de litiriaboom uitgedroogd is en het einde van zijn plantenleven voorbij ziet flitsen, verliest het zijn opvallende groene kleur. Het begint meer blauwe en zwarte kleuren te produceren waardoor de boom op een afstand tussen alle andere bomen camoufleert. Pas toen een bomenkenner het vanaf dichtbij bekeek, zag hij wat voor een speciale boom het was. Om het te redden is de litiriaboom verplaatst in de koninklijke tuin van koningin Morgan en krijgt het daar de speciale zorg dat het nodig heeft.

Waarom redden?
Waar iedereen mee eens was toen ze de boom zagen, was dat het gered moest worden. Waarom dan? Er zijn hier verschillende theorieën over. Sommige wetenschappers vonden het belangrijk om zo'n speciale soort te behouden voor verder onderzoek, maar voor velen ging het voornamelijk door het feit dat deze boom hulp nodig. Na de verwoesting van zo veel bomen gaf het veel raya's hoop om weer een boom te redden, om te beseffen dat ze toch het leven hebben gered van iets. Dit is dan ook vaak de uiteindelijke betekenis van Litiria geworden: nieuw leven.

Raytis SpecialsWhere stories live. Discover now