Bölüm 3

34 8 1
                                    



Sıla " Büyükanne yine ne saçmalıklarla uğraşıyorsun" diye çıkıştı.

Büyükanne; Onun 2 hayali var, birincisi: Sılanın varlıklı bir adamla evlenmesi, ikincisi ise...Yaseminin ölmesi.

Büyükanne Sılanın elindeki fotoğrafları bir çırpıda alıp arkadaşlarına göstererek "Ne kadar yakışıklı olduğuna baksanıza ben demiştim size Melahat'ın oğlu çok yakışıklı diye, alın size ispatı" dedi mutluluktan uçarken.

Sıla " Büyükanne, defalarca söylemiştim zaten ama senin için son olmasını ümit ederek bir kere daha söylüyorum, ben evlenmek is-te-mi-yo-rum!" dedi son kelimeye vurgu yaparak

Suratı düşen Büyükanne " Evlenmezsen nasıl çocuk sahibi olursun kızım, ben senin mutluluğun için uğraşıyorum, hadi bir bak şu fotoğraflara beğenmezsen başka bir tane buluruz" dedi elindeki zarfları Sılanın dibine doğru uzatırken, ardından "Değil mi kızlar?" diye sordu arkadaşlarına onlarda aynı anda "Evet" diye karşılık verdiler hiç düşünmeden.

Sıla duruma iyice sinirlenmişti " Çocuk sahibi olmak için evlenmek zorunda değilim büyükanne" dedi

Büyükannenin suratı değişti ve arkadaşlarına baktı hepsi birden şaşkınlıkla "Ne!" diye bağırdılar

Sıla daha fazla uğraşmak istemeyerek odadan çıktı ve küçük kardeşi İnci'nin yanına gitti, odaya girdiğinde İnci, oyuncak evinin içine küçük ailelerini andıran bebekler koyuyordu.

Sıla İnciye dönerek " N'apıyorsun küçük hanım?" diye sordu, küçük kızın başını okşarken

İnci " Ailemizi bu eve koydum bak" dedi parmağıyla sırasıyla bebekleri işaret ederek " Annem, sen, ben ve Büyükan-"

Tam o sırada Büyükanne içeri girdi Sılaya sarıldı bu sırada İnci heyecanla ayağa kalkıp "Büyükanne bak ev-" derken Büyükanne onu umursamayıp sılaya evlilik hakkında bir şeyler anlatmaya başladı.

İnci; evlatlıktı ve Büyükanne onu kan bağı olmadığı düşüncesiyle hiçbir zaman torunu olarak görmemişti dahası oğlu, inci evlat edindikten sonra öldüğü için, oğlunun ölümünü ve evlerindeki bu şanssızlığı İnciye bağlıyordu.

İnci suratını asarak oyuncak evinden büyükannesinin yerine koyduğu bebeği çıkarıp kenara koydu.

Yaşanmamış Bir Mevsim Şimdi AşkWhere stories live. Discover now