Bölüm 9

15 5 0
                                    

Sıla akşam eve geldiğinde elleri poşetlerle dolu olduğu için, kapıyı çalmıştı. Açıldığında, Sıla şok olmuştu çünkü kapıyı açan kişi, üzerine onun mutfak önlüğünü giymiş olan Doğuştu "Hoşgeldin dörtgöz" dedi kapıdan Sıla'ya bakarken. Sıla'nın gözleri kocaman olmuştu, kendi evinin kapısını niye o gıcık çocuk açmıştı. Sıla şaşkın bir ifadeyle " Senin burada ne işin var? Ayrıca neden benim mutfak önlüğümü giyiyorsun?" dedi kapıdan içeri girerken.

Doğuş " Yasemin'e yardım etmeye geldim, ayrıca Yasemin kendi önlüğünü giyince bende seninkini giymek zorunda kaldım" dedi Sıla'nın elindeki poşetlerin birinden bir tane salatalık alıp mutfağa doğru yürüdü.

Sıla bu durumdan hiç hoşlanmamıştı, heleki bu yeni komşudan nefret etmişti. İçeri girdiğinde  Doğuş'un büyükannesiyle konuştuğunu gördü.

Doğuş " Evet bende o kadınla bu sabah karşılaştım, çok dedikoducu bir tipe benziyor, çok ayıp" diyordu

Büyükannesiyse " Geldiğimizden beri gözlemliyorum onu, niye elalemin arkasından konuşuyor hiç anlamıyorum" demişti oda.

Sıla sinirden iyice kızardı, daha bu sabah tanıştıkları çocuk, tüm ailesini ele geçirmişti. Annesinin yanına gidip poşetleri bıraktı, tam annesine o çocuğu burdan kovması gerektiğini söyleyecekken kapı çaldı, söyleyeceği şeyi bir kaç dakika geciktirebileceğini düşünerek kapıyı açmaya gitti.

Kapıyı açtığında, karşısında kır saçlı, mavi gözlü, uzun boylu bir adam vardı, kırklı yaşlarının sonunda olması olasıydı, ama buna rağmen bugünün gençlerini taş çıkartacak nitelikteydi.

Sıla " Buyrun?" diye sordu.

Adam " Ben Kenan. Doğuş'un babasıyım, Doğuş davetli olduğumuzu söyledi, geciktim sanırım" dedi sevecen bir şekilde. 

Sıla " Aslında davetli değilsiniz amcacım, oğlunuz kendi kendini davet etti evimize" dedi.

Tam o sırada Yasemin geldi ve " Kusura bakmayın, şaka yapıyor" dedi Sıla'ya ters bir bakış atarak ve devam etti "Ben Yasemin, hoşgeldiniz" dedi gülümseyerek.

Kenan, Yaseminle olan uzun ve anlamlı bakışmasından sonra " Memnun oldum hanımefendi, Kenan" dedi Yaseminin tokalaşmak için uzattığı elini öperek.

Sıla öylece durmuş ikisini izliyordu "Madem herkes tanıştığına çok memnun içeri geçebiliriz değil mi?" dedi

İkiside Sıla'nın sesiyle kendilerine gelip, Sıla'nın peşinden salona gittiler.

Yasemin mutfakta çorbayla ilgilenen Doğuş'un yanına gitti, " Bende o kadar atıyorum aslında ama benimki hep yetersiz oluyor, sanırım mutfakta pek iyi değilim" dedi omuz silkerek.

Tezgahın üzerinde oturan İnci "Az önce Doğuş bana çorbanın tadına baktırdı, enfesti!" dedi.

Doğuş, kolunu Yasemin'in omzuna atıp "Ben sana özel tariflerimi veririm Yasemin, merak etme" dedi. üçüde gülüşürken Sıla geldi.

Sıla annesini dürtükleyip "Anne biraz konuşabilir miyiz lütfen? Özel!" dedi Doğuş'a bakarak.

Doğuş, İnci'ye dönüp " İnci hemen dışarı çık, özel bir konu" deyip, Sıla'yla, Yasemin'in yanına gitti ve "Evet, dinliyorum" dedi.

Yasemin gülerken Sıla, iyice sinirlenmiş bir şekilde ters ters bakıyordu.

O sırada Doğuş'un, annesinin borç defterini incelerken gördü, hızlıca yanına gidip defteri elinden aldı "Bu özel bir şey! Seni ilgilendirmez" diye çıkıştı.

Doğuş " Ama durumlar berbat belki yardımcı olabilirim" dedi

Kenan geldi o sırada, oğlunun kolundan tuttu ve " Kusura bakma canım, oğlum biraz deli doludur" dedi Sıla'ya.

Sıla "Fazlasıyla" dedi. 

Hazırlanan yemek için sofraya geçtiler.


Yaşanmamış Bir Mevsim Şimdi AşkWhere stories live. Discover now