Bölüm 5

25 6 0
                                    

Sıla yağmurun altında hızlı adımlarla buluşma yerine doğru ilerlerken, Korayın henüz gelmediğini fark edip kendine kızdı, 'henüz o gelmeye zahmet etmemişken ben neden koşturuyorum bu berbat yağmurun altında'diye geçirdi aklından,  hemen kendine yağmurdan korunabileceği bir alan buldu ve orda beklemeye başladı, yağmurdan nefret ediyordu Sıla, nedenini bilmediği bir şekilde hemde. Sevmiyordu ıslanmayı, yağmur damlaları teniyle buluştuğu zaman canlanamayan duyguları beliriyordu belki de gözünün önünde, hoşlanmıyordu bundan.

Arkasını döndüğü anda Koray'ın koşarak yanına yaklaştığını gördü.

Koray; Sılanın üniversiten arkadaşıydı iktisat bölümünü bitirmişti ama kendi alanında ilerlemek yerine babasının küçük çaplı şirketini yönetiyordu.Sılayla bir yıldan beri, haftanın üç günü fotoğrafçılık kursuna gidiyorlardı, Onunda iki sorunu vardı, birincisi; çekici ve yakışıklı olduğunu düşünüp kendiyle övünürdü ki kısmen öyleydi ikincisi ise; sürekli birilerini etkilemeye çalışıp tek gecelik ilişkiler peşinde koşardı, ama asıl problem; bunu bir türlü yapamıyor olmasıydı.

Sıla, yanına gelip "Özür dilerim" diye sayıklayan Koraya baktı, " Bu sefer kim yüzünden hırpalandın Koray" diye sordu sakin bir tavırla Sıla.

Koray şaşkın ve üzüntü dolu suratını Sıla'ya çevirip " Nereden anladın?" diye sordu, cevap vermek yerine.

Sıla, gözlerini devirirken kendini gülmemek için zorluyordu " Hırpalandığını nereden anladığımı soruyorsan, gömleğinin yakası bozuk ve saçların her zamankinden daha berbat görünüyor, bu bir kadın tarafından olamayacağı için, erkek ihtimalini aklıma getirmem çok da zor olmadı" dedi arkadaşının bozulan suratına bakarken, ve devam etti " Biri yüzünden olduğunu nereden anladığımı soruyorsan da, maalesef üstün zekamın burada da devreye girme gereği duymadığını söylemeliyim, çünkü her zaman bu anlamsız kız tavlama çabaların yüzünden hırpalandığını annemler bile biliyorlar" dedi sözünü bitirdikten sonra derin bir nefes alırken.

Koray duyduklarından hiç hoşlanmamış bir şekilde " Annenler gerçekten biliyor mu?" diye sordu

Sıla hafifçe gülerek " Hayır tabiiki şapşal, sadece şaka yapıyorum" dedi Korayın üstüne fazla gittiğini düşünerek. Ve devam etti "E, hadi söyle bakalım kadının sevgilisi miydi seni bu hale getiren?"

Koray yüzünü buruşturdu ve "Hayır, kocasıymış"dedi.

Sıla gülmeye başladı " Bunu nasıl fark etmezsin?" diye sordu gülmesine ara vermeden

Koray onun gülmesinin aksine somurtup bir yandan Sılanın sorusuna cevap vermeye çalışıp bir yandan da kursa gitmek için ne kadar yürüyeceklerini hesaplarken " Fark etsem kadına sarkıntılık edip bu hale gelmezdim değil mi Sıla?" diye söylendi.

Yaşanmamış Bir Mevsim Şimdi AşkWhere stories live. Discover now