❤9❤

814 41 13
                                    

-Doamne, ce o sa fac? Sa fi facut o greseala enorma venind aici? De nenumarate ori se gandise sa nu se duca la reuniune, dar fusese atrasa in mod inexorabil, impinsa de o curiozitate masochista de a-l vedea cum arata, ce fel de viata ducea acum. In articolul din ziar nu se pomenise de nicio doamna Styles si de nici o familie, dar Perrie nu avea de unde sa stie sigur ca nu-l va gasi casatorit si fericit.. Daca s-ar fi intamplat acest lucru probabil ca ar fi murit de durere. Dar,oare, n-ar fi fost mai bine decat situatia in care se afla acum?Trebuia sa plece. In seara aceea. Dar daca o facea, i-ar fi dezamagit pe atatia oameni care se bazau pe ea. Totul incepuse atat de inocent. Participase la o intrunire a comitetului, unde se discuta despre niste planuri pentru un dejun in scopul adunarii de fonduri.

-Eu nu voi fi in orasi vineri, isi aminti Perrie ca spusese.Ma duc la  Hardwick

-Hardwick? facuse presedinta ciulind urechile ca un lup infometat. Asta e in partea de est a Dallas ului, nu?

-La vreo trei ore de aici, spusese Perrie. E un mic orasel.Tata a avut acolo o fabrica de cherestea.Doamna se dusese la birou si scotocise intr-un sertar pana gasise o harta . O studie o clipa, dupa care exclam entuziasmat :

- Exact cum am banuit. Perrie, Hardwick nu e prea departe de terenul acela pe care incercam sa-l cumparam.

- Da. Iar proprietarul sau locuieste in Hardwick. Sunt aproape sigur , zise ea rasfoindu- i carnetelul. Domnul Harry Styles. Se ocup de vite, de proprietati, nu face afaceri cu petrol, dar cu gaze naturale cred ca da. A cumparat acest teren cu cativa ani in urma, numai ca n-a facut nimic cu el deocamdata , i-am scris in speranta ca ni-l va vinde noua.Pana acum, insa, n-am primit nici un cuvintel din partea lui.Perrie era una din fondatoarele asociatiei "Prietenii copiilor", al carei unic scop era adunarea de fonduri pentru copiii intarziati mintal si handicapati fizic. Visa de multa vreme sa aiba o tabara de vara pentru acei copii.

-Il cunosti? o intreaba doamna Maddie. Cand privirea aceea incisiva, care putea face si o bancnota de o suta de dolari sa scape din pumnul cel mai strans, o strapunse, Perrie se uita in  alta parte.

-Da, spuse ea si isi drese glasul. Cel putin, am auzit de el..

-Dac tot te vei afla acolo, ce-ar fi sa-i faci o vizita? Daca-l poate convinge cineva sa ne vanda terenul ieftin, atunci tu esti acea persoana. Femeia insistase, doborase toate argumentele slabe ale lui Perrie si, in cele din urma, obtinuse o promisiune din partea ei ca-l va vizita pe domnul Styles cand se va duce la Hardwick.

- Ei bine, l-am vazut, spuse ea simplu in fata oglinzii din baie incepand sa se dezbrace. si nu cred ca e intr-o dispozitie foarte generoasa. El voia sa ia, nu sa dea. ln ce anume voia sa ia... Se cutremura cand isi puse camasa de noapte, in drum spre pat zari servieta de pe masa . Se duse si scoase din ea toate brosurile pe care le adusese cu ea. Copiii o priveau din numeroase fotografii tulburand-o la fel ca intotdeauna. Munca ei era atat de importanta, mult mai importanta decat problemele personale. Cand isi compara viata cu greutatile pe care acei copii si familiile lor le indurau in fiecare zi, nelinistile ei pareau egoiste si marunte. Stinse lumina stiind ca a doua zi avea sa examineze harta pe care Jessica ii aratase cum sa ajunga acasa la Harry. Promisese ca va vorbi cu Harry despre teren. Dar, si mai important era ca isi luase un angajament cu ani in urma si nimic, nici chiar amenintarea lui Harry, nu o putea face sa nu-si tina angajamentul.
×××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

-Cat de mult as vrea sa te urasc, spuse Cassie rontind un cartof prajit. Perrie statea in fata ei la o masuta acoperita cu sticla, din gradina. Volanul umbrelei de soare flutura usor in adiererea calda de vara. Perrie incepu sa rad .

-De ce?
~ EDITAT ~

Dupa Zece Ani #Wattys2016Where stories live. Discover now