Proloog

93 7 13
                                    

Maneschijn scheen door de kale takken van de bomen heen. Er liep een bruin gestreepte kater door het bos. De doden blaaderen op de grond kraakte onder zijn poten terwijl hij doorliep. Hij keek naar de maan. Maanhoog! Ik moet er op tijd zijn! De bruine kater begon steeds sneller te lopen. Uiteindelijk sprintte hij door het bos heen.

"Waar is Slangenoog?" Kraakte de oude, grijze poes. De vacht rond haar neus was wit van ouderdom.
"Laten we maar zonder hem gaan" mompelde de crème kleurig poes ongeduldig. Op dat moment sprong de bruine kater de bosjes uit.

"Hier ben ik!" Hijgde hij.
"Slangenoog! Dat duurde lang..." mopperde de crème kleurige poes.
"Laat hem, hij is nog jong" miauwde een dikke, zwart wit gevlekte kater.
"Kom we gaan!" Miauwde de grijze poes ongeduldig en zonder te wachten begon ze met het beklimmen van de berg. De andere katten volgde haar.

Na een tijdje kwamen de katten bij hun bestemming. Slangenoog keek bewonderend naar de poel in het midden van de grot. Hij voelde een steek van verdriet. Dit is de eerste keer dat ik bij Maanpoel ben zonder Bloemneus! Slangenoog zuchtte toen hij aan zijn overleden mentor dacht. Ze was zo wijs en ze kon altijd iedereen genezen. Ik word vast nooit zo'n goede medicijnkat als Bloemneus! Slangenoog merkte dat alle andere medicijnkatten al aan het slapen waren. Snel likte hij het water uit de poel op. Het smaakte naar sterren. Daarna rolde Slangenoog zich op en viel in een diepe slaap.

"Slangenoog, Slangenoog, wordt wakker!" Miauwde een bekende stem. Slangenoog open zijn ogen en sprong overeind.
"Bloemneus!" Riep hij uit toen hij de mooie lapjespoes zag. Bloemneus snorde. Daarna keek ze met een ernstige blik in haar ogen naar Slangenoog.
"Er komt een groot gevaar aan voor de Donderclan" miauwde ze serieus. Slangenoog keek haar alleen met grote ogen aan. "Je clan zal aangevallen worden door vlammen. Maar daarna komt het ijs en dat zal jullie redden" miauwde heel veel katten tegenlijk. Slangenoog keek verward om zich heen.
"Waar kwamen die stemmen vandaan? Wie gaat ons aanvallen?!" Vroeg Slangenoog paniekerig.
"Vertrouw niemand..." fluisterde Bloemneus en toen werd alles zwart.

Warrior Cats VermoordWhere stories live. Discover now