Hoofdstuk 8

46 6 15
                                    

Toen het groepje katten eindelijk een plek had gevonden om rustig te zitten, begon Golfstaart met praten.

"Jullie weten toch dat de dader een Donderclan krijger is?" vroeg Golfstaart. Beide Donderclan katten knikte bevestigend.

"Dus wie waren er in het kamp toen Mistpoot werd vermoord? De dader kan op dat moment niet in het kamp zijn geweest" legde Golfstaart uit. Slangenoog opende zijn mond om antwoord te geven, maar Hagelsnor was sneller.

"We weten niet eens wanneer Mistpoot precies is vermoord" miauwde Hagelsnor. "We weten alleen wanneer Honinghart het kamp binnen kwam. Maar er kan heel wat tijd zitten tussen het moment dat Mistpoot dood was en het moment dat Honinghart het kamp in kwam."

"Denk je dat echt?" vroeg Slangenoog wantrouwend. "Want zo lang kan dat niet hebben geduurd."

"Denk jij dat je meteen terug naar het kamp gaat als je je leerling dood vindt? Nee, eerst ben je verward en kijk je om je heen omdat het een rare situatie is. Trouwens, Honinghart heeft waarschijnlijk ook geprobeerd Waterloper te vinden!" snauwde Hagelsnor. Slangenoog hield zijn mond verstandig.

"Goed punt" prevelde Golfstaart. Toen was het stil. Alle drie de katten waren diep in hun gedachten verzonken. De voorspelling... ik moet het ze vertellen!

"Ik had een voorspelling" miauwde Slangenoog uit het niets. Golfstaart en Hagelsnor keken hem allebei geïnteresseerd aan. "Het ging over vlammen die de clan aanvallen en dat ijs ons zou redden." Even was het stil.

"Wat zijn vlammen? Ik kan me niet voorstellen dat dat een symbool is voor een kat uit onze clan" miauwde Hagelsnor droogjes. Ja, wat betekenen de vlammen? Slangenoog dacht na terwijl hij diep in Hagelsnor's oranje ogen keek. Het ijs betekend misschien Bladkaal...

"Denk er maar over na. Ik moet weer gaan" Zonder afscheid te nemen was Golfstaart opeens verdwenen. Er was niks meer van hem over. Slangenoog dacht verder. Ijs is water, Ijs is koud, Ijs is glad... Maar wat heeft dat te maken met onze clan? Of wat heeft dat te maken met wat dan ook? De voorspelling slaat nergens op!

-------

Slangenoog kroop zijn nest uit. Hij likte zijn vacht even recht. Het was de ochtend na het gesprek over de voorspelling. Buiten was het erg bewolkt. Het zou snel gaan regenen. Op de open plek was het drukker dan normaal. De krijgers praatte hard en onrustig met elkaar. Slangenoog trippelde haastig zijn hol uit om te kijken wat er aan de hand was.

Alle krijgers stonden op de open plek. Allemaal keken ze elkaar ongerust aan. Honinghart keek verdrietig; ze had dezelfde blik in haar ogen als toen Mistpoot vermoord was. Waterloper en Druppelblad fluisterde zachtjes in een hoekje van het kamp. Hagelsnor staarde naar de grond. Wezelval zei iets tegen hem, maar de jonge krijger reageerde niet.

"Slangenoog!" riep Zachtstaart. Ze snelde naar de medicijnkat toe.

"Ja?" vroeg Slangenoog langzaam. Hij wachtte af op een antwoord.

"Nou- kijk- H-" Zachtstaart kwam niet uit haar woorden. Ze zuchtte even diep en probeerde het opnieuw. "Stompstaart is... vermoord" miauwde ze terwijl ze in Slangenoog's ogen keek. Slangenoog hield even zijn kop schuin en staarde haar aan. Wat Zachtstaart net had verteld drong niet echt tot hem door.

"Oh" reageerde de medicijnkat tenslotte. "Hoe?"

"Weten we niet. Het is vannacht gebeurd." miauwde Zachtstaart. Slangenoog kon haar stem maar net boven het gepraat van zijn clangenoten uit horen. Zachtstaart keek ongemakkelijk naar de grond terwijl ze met haar klauwen over de aarde schraapte. De bruingestreepte medicijnkat knikte langzaam.

"Ik ga de verwondingen maar eens bekijken" mompelde hij half tegen zichzelf. Hij liep naar het hol van de oudsten.

------

Stompstaart lag inderdaad nog in zijn nest. Hij moet in zijn slaap overleden zijn. Gelukkig leidde hij dan geen pijn...

Stompstaart's verwonding zat bij zijn keel. Daar zaten grote afdrukken van tanden in die door een kat moeten zijn gemaakt. Slangenoog snuffelde even aan het lichaam van de oudste, maar hij rook alleen bloed. Slangenoog voelde zich opeens heel misselijke en rende vlug het hol uit.

Buiten regende het al een beetje, maar dat maakte de katten niet uit. Die stonden nog altijd buiten met elkaar te praten. Waar is Traanster?

Hagelsnor staarde Slangenoog vanaf de andere kant van de open plek aan. Hij leek door Slangenoog heen te kijken. Sterrenclan, wat moet ik doen?

Warrior Cats VermoordWhere stories live. Discover now