Hoofdstuk 1

65 7 6
                                    

Hagelsnor keek om zich heen. Zachtstaart en Wezelval zaten naast elkaar. Ze waren druk aan het praten en lachen, en Wezelval had zijn staart om die van Zachtstaart gewikkeld. De clan zal snel nieuwe kittens krijgen. Dat was ook wel nodig voor de Donderclan. Ze hadden niet veel krijgers. Gelukkig werden Mistpoot en Beerpoot bijna krijger. En dan zouden er weer nieuwe kittens nodig zijn voor nieuwe leerlingen. Hagelsnor zuchtte. Waarom was er niemand waarvan hij kon houden? Zilvervoet kon best een goede partner zijn voor Hagelsnor, en hij was stiekem ook wel een beetje verliefd op haar, maar Zilvervoet had al een partner. Daar liep Zilvervoet met haar partner, Druppelblad. Hagelstorm zuchtte opnieuw.

Opeens stormde Honinghart het kamp binnen. Hagelsnor rook meteen haar angstgeur en sprong op. Hij wilde naar haar toe rennen om te vragen wat er aan de hand was, maar Druppelblad was sneller.

"Wat is er?" Vroeg hij. Druppelblad had een hele lage stem, het klonk altijd alsof hij boos was. "M-Mistpoot" stamelde Honinghart, haar ogen waren groot van angst. "Mistpoot is dood!" Honinghart's zin eindigde in een verdrietig gejammer.

"Nee!" Riep Schroeiklauw en hij snelde naar Honinghart. Hij was de vader van Mistpoot en Beerpoot. Hun moeder was in Bladkaal gestorven aan honger, net als veel andere krijgers. "Ik kan niet nog iemand verliezen!" Riep Schroeiklauw uit en hij zakte ineen en verborg hij kop in zijn poten.

"Hoe is het gebeurd?" Vroeg Hagelsnor. Voordat hij een antwoord kreeg kwam Traanster zijn hol uit.De dunne leider trippelde naar de groep katten toe.

"Wat is er aan de hand?" Vroeg Traanster.

"Mistpoot is dood!" Jammerde Honinghart meteen.

"Wat is er gebeurd?" Vroeg Traanster.

"We waren aan het jagen en toen-" ,begon Honinghart, "ik- ik had gewoon bij haar moeten blijven, maar ik zei dat het oké was als ze even zelf ging jagen. Ik was moe, dus ik ging uitrusten op een rots. Ik kon Mistpoot gewoon horen, en als ze te ver zou gaan zou ik naar haar toe gaan. Maar opeens-" Honinghart slikte. Iedereen hield zijn adem in. "Ik hoorde een gil.... en toen hoorde ik niks meer!" Honinghart barste weer in gejammer uit. Hagelsnor slikte.

"Mistpoot is vermoord!" Riep Zilvervoet. Druppelbald knikte.

"Waar is Waterloper?" Vroeg Traanster.

"Hij was toch op jacht?" Vroeg Druppelblad.

"Ja, hij was met ons mee maar hij ging ook zelf jagen" miauwde Honinghart zachtjes.

Op dat moment liep Waterloper het kamp binnen met twee muizen en een eekhoorn in zijn bek. "Wat is er gebeurd?" ,Vroeg hij toen hij Honinghart zag, "Jullie waren opeens weg."

"Mistpoot is dood" verklaarde Druppelblad meteen. Waterloper keek iedereen geschrokken aan.

"Waterloper, maak een patrouille om het territorium te doorzoeken. Zoek naar vossen, dassen en katten" beval Traanster. Waterloper knikte.

"Wezelval, Hagelsnor en Zilvervoet gaan met mij mee om het territorium te doorzoeken" besloot Waterloper en hij vertrok met zijn patrouille, opzoek naar de moordenaar. Hagelsnor's hart begon meteen sneller te kloppen. Als ik de moordenaar tegen kom, dan krab ik zijn ogen uit zijn kop!

Warrior Cats VermoordWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu