The Cyprus Agency

534 58 4
                                    

Dneska extra dlouhý díl, protože je tady 13. kapitola a 13 je naše oblíbené číslo :D DXS


Louis:

Sedím vedle Harryho a nechávám se objímat a lehce laskat na krku. Televizi skoro nevnímám a tiše sténám, když mi skousává kůžičku na krku. Děti spí a Eddie je tak unavený, že to asi taky zalomil. I když jsou teprve čtyři odpoledne. „Harry." Zasténám tlumeně. „Hmm?" Zamručí mi do krku a já ze trhaně nadechnu. „Počkej, koukni." Ukážu na televizi a lehce ho odstrčím, když se zadívám na obrazovku. „Včera v podvečer havaroval automobil s politikem Petersonem a jeho rodinou. Dcera je v kritickém stavu a manželka politika na následky zemřela při převozu. Politik Peterson sjel z mostu přímo do řeky. Další informace přineseme ve večerních zprávách." Ztišil jsem televizi a Harry na mě koukal. Povzdechl jsem si, když mi začal vibrovat telefon na stole. „Tomlinson?" „Hned tam budeme, napiš mi adresu do zprávy." Koukl jsem se na Harryho a ten si frustrovaně zajel rukou do vlasů. „To nemůžeme mít ani jeden večer pro sebe, zvlášť, když všichni spí?" Křičel tlumeně. „Já za to nemůžu. Pojedeš se mnou?" „Já vím, že za to nemůžeš, ale štve mě to. Ani jeden nemáme chvíli soukromí na...." Zajel mi rukou na zadek a lehce ho zmáčkl. Vzdychl jsem a dravě jsem se mu přisál na rty. Začínalo se schylovat k velkým věcem, ale to bych nemohl žít v tomto světě, aby nás něco nevyrušilo. Přišla zpráva s adresou. „Prooooč?" Harry vstal a šel do předsíně, obout se a pro kabát.

Harry:

Už to skoro vypadalo, že na to s Louisem vlítneme, ale ne v tomto vesmíru. Vždy nás někdo vyruší. Zavřel jsem za sebou dveře spolujezdce a čekal, až se rozjedeme. „Louisi, myslíš, že se dneska ještě dostaneme domů?" „Uh..." „Ale to snad ne." Zanaříkal jsem a Louis se na mě omluvně koukl. „Já vím, že za to nemůžeš, ale to se nemůže zabít někdo přes den? Potřebujeme spát a dělat jiné věci." Ušklíbl jsem se a Louis zčervenal. „Za chvíli tam budeme." Na nic co jsem řekl nereagoval. Usmál jsem se a sledoval za okénkem mě tak známé město. O pár minut později, Louis parkoval před žlutou policejní páskou. Oba jsme vyskočili a šli za patologem. „Tak co je tak naléhavé, že jsme museli opustit teplo domova?" Řekl jsem podrážděně. „Pobodaná žena, kolem pětadvaceti. Bez dokladů a vlastně nic kromě ní tu není. Dvě střelné rány na břiše a na hrudi. Na břiše má jizvy, asi od císařského porodu. Víc vám řeknu po pitvě." Zayn si sbalil náčiní a pakoval se pryč. Ještě rozkázal dvěma mužům, aby tělo naložili a odešel úplně. „Kdo by to mohl udělat? A matce dětí?" Kroutil jsem hlavou a nemohl tomu uvěřit. „Zvíře." Dodal Louis tiše a šel za Niallem. „Koukni se na záznamy z kamer a najdi to auto." „Jaké auto?" Zeptal se Liam. „Na zemi jsou stopy po prudkém brždění nebo rychlém výjezdu." Liam přikývl, stejně jako Niall.

Louis:

Dostali jsme se na stanici a čekali, až někdo něco bude mít. „Našel jsem to auto. Dodávka bílé barvy, jenže o pár bloků dál se ztratí z dohledu a pak nikde není." Niall ukazuje na obrazovku. „Našel jsem něco o té ženě. Jmenuje se Paula Webwrová. Před pěti lety se začala pohřešovat. Je jí dvacet čtyři. Studovala na vysoké škole a jednoho dne se nevrátila domů. Rodiče ji nahlásili 18. května 2012. Nikdo neví, kde celou dobu byla." Koukal jsem se na Harryho a ten se zamyšlením sledoval obrázek na monitoru. „Pánové, mám pitevní zprávu." Křikl Zayn od výtahu. „Co jsi zjistil?" „Tu ženu drželi v nějakém umělém spánku, protože má ochablé všechny svaly a to značí o tom, že dlouho ležela." „Jak dlouho?" Ptal se Harry. „Kolem čtyř let. A taky ji dávali umělou výživu, protože má všechny žíly na rukou rozpíchané. Rodila celkem třikrát, císařským řezem a je znovu těhotná. A to dítě bylo Owena Jankinse." „Počkat, to jméno mi něco říká." Harry se zamyslel a najednou vykřikl. „Adopční agentura. Owen Jankins je majitel adopční agentury. Dodávají novorozeňata z celého světa." „Jak to víš?" Koukl jsem se na něj. „Nedávno jsem četl jeho knihu." Pokýval rameny a já se podíval na Nialla. „The Cyprus Agency nabízí děti všech národností a vybere dítě doslova na míru adoptivním rodičům."

Styles na zabití...Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu