55.kapitola- Chris

880 92 13
                                    

V krátkosti Damonovi vysvetlím, čo sa stalo a prečo sme tu. Kým rozprávam, Elijah nervózne prechádza z jednej strany chodby na druhú, občas zastaví a načúva, akoby čakal, že na nás každú chvíľu vybehnú lovci.
,,Tak sme sa museli vrátiť a... Mohol by si prestať?!" oborím sa na Elijaha, keď okolo nás znova prejde.
,,Nič nerobím!"
,,Ale robíš! Prechádzaš sa a znervózňuješ tým aj mňa!" odseknem.
,,Tak si pohni! Strácame čas," odpovie Elijah podráždene.
,,Nestrácate. Nehovor, že sa vám na vašej strane nebude hodiť lovec," predbehne ma s odpoveďou Damon.
,,Poradíme si aj bez teba, ďakujem pekne," odvetí Elijah chladne.
,,Počkaj tu. A ty poď so mnou," upriem prísny pohľad na Elijaha a za ruku ho ťahám do najbližšej miestnosti.
,,O čo ti akože ide?!" vyšteknem, keď zatvorím dvere.
,,Čo sa staráš?" opýta sa Elijah akoby nič a zvalí sa do kresla.
,,Čo sa starám?!" Musím sa veľmi ovládať, aby som nezačala kričať. Zhlboka sa nadýchnem a až potom spustím znova. ,,Čo ti je?" opýtam sa najpokojnejšie, ako to dokážem.
,,Nič mi nie je, čo by bolo," pokrčí Elijah plecami.
,,S tým na mňa nechoď, dobre? Skrátka to vysyp, nech môžeme pokračovať v ceste."
,,Nerieš to..." povie Elijah a postaví sa, pripravený k odchodu.
,,Ja to budem riešiť," poviem rázne a potlačím ho späť do kresla. ,,Tak spusti a neudržiavaj," založím si ruky na hrudi.
,,O nič nejde, Aria... Len... Ublížil som ti," povie a uhne pohľadom.
,,Nepoznal si Damona, chcel si nás chrániť a mne nič nie je..." hlesnem.
,,Nič ti...? Poď sem!" pritiahne si ma k sebe a podrží mi pred očami moje vlastné zápästia. Prekvapene hľadím na tmavé odtlačky Elijahových prstov.
,,Ani som si to nevšimla," poviem a vytrhnem si ruky z jeho zovretia. ,,A ani to nebolí. Vážne Elijah, upokoj sa. Nemôžeš za to."
,,Nejde len o to... Ty to nechápeš. Mám lepšie reflexy ako ľudia, to, že si Damona odstrčila som si všimol takmer okamžite. Ale nevedel som sa ovládnuť. Len s ťažkosťami som si zabránil v tom, aby som..." Elijah sa zarazí a pokrúti hlavou.
,,Aby si čo?" pobádam ho, hoci sa odpovede trochu bojím.
,,Chcel som ťa uhryznúť, okej?! Som hladný, je to tu plné lovcov a to vo mne vzbudzuje staré...pudy. Nedokážem to ovládať, mám strach, že tebe alebo Nine ublížim."
,,Som si istá, že..."
,,Nie, nie si si istá! Nemôžeš si byť istá, Aria, nepoznáš ma! Nepoznáš moju minulosť!"
,,Možno nie," priznám. ,,Ale viem, že by si to neurobil. Ty nie si zlý, Elijah. Nepýtaj sa, ako to viem. Skrátka to cítim. Na to tvoju minulosť poznať nemusím."
,,Aria, ty mi do hlavy nevidíš. Ja som ťa naozaj chcel uhryznúť," pokrúti Elijah hlavou.
,,Nejde o to, že si chcel. Ide o to, že si to neurobil. Na tom jedinom teraz záleží. Tak sa daj dokopy a poď. Máme prácu," venujem mu jeden povzbudivý úsmev a otočím sa na odchod.
,,Aria?" zastaví ma Elijahov hlas skôr, ako stihnem otvoriť dvere.
,,Áno?" nadvihnem obočie, pripravená na ďalšie argumenty.
,,Ďakujem," povie Elijah jednoducho a skôr, ako si stihnem uvedomiť jeho zámer, objíme ma. Ocitnem sa nosom pritisnutá o jeho hruď a zo všetkých strán ma obklopí jeho vôňa. Trochu váhavo mu objatie opätujem, hoci si nie som celkom istá, o čo mu ide.
Po pár sekundách Elijah objatie ukončí a bez jediného slova sa vráti na chodbu. Keď sa trochu spamätám z šoku, opustím izbu aj ja. Keď podídem k upírovi a lovcovi, Elijah sa práve ospravedlňuje Damonovi za svoje chovanie.
,,To je v pohode, nič sa nestalo. Ja ťa chápem, neveríš mi... Predsa len, som lovec," pokrčí Damon plecami a priateľsky sa usmeje.
,,Som rada, že ste si to vyjasnili," vstúpim do konverzácie. ,,Mali by sme však už ísť, nemyslíte?"
,,Aký máte plán?" zaujíma sa okamžite Damon.
,,Aria by mala byť odpútanie pozornosti... Len sme zatiaľ neprišli na to, čo lovcom povie," vysvetľuje Elijah.
,,Čo keby sme odpútali pozornosť spolu? Mohol by som ťa priniesť ako väzňa... Povedzme, že si sa vrátila po Matta a ja som ťa chytil... To by malo urobiť nejaký efekt... Ale čo plánujete ďalej?"
,,Takže klameme pravdu? Môže byť," uškrniem sa. ,,Potrebujeme len dostať ich pozornosť od Matta. Potom nastúpi Elijah... Neviem ako, netuším, čo má v pláne, ale vraj to zvládne," vysvetlím. Elijahovi verím. Je to upír, žije už nejaký ten čas, určite sa teda nedá zabiť kvôli hlúposti. Zvládne to, hoci nemám poňatia ako.
,,Nechceš sa obetovať, však nie?" opýta sa Damon a ja znova spozorniem. To ma nanapadlo.
,,Nie. To by ma ani nenapadlo, žiadne obavy," prevráti Elijah očami. ,,Skrátka to nechajte na mňa. Môžeme?" pokynie nám a my poslušne zamierime opäť ku knižnici.
Pár metrov pred dverami Damon zastane.
,,Vadilo by, keby som ťa spútal? Je to zvyčajný postup a pridá nám to na dôveryhodnosti..." opýta sa ma nervózne a hrá sa s putami na opasku.
,,Ja neviem... Elijah?"
,,Tvoju pomoc potrebovať nebudem, ak sa pýtaš na to. Takže je to na tebe."
,,Tak teda do toho," vzdychnem a hoci nerada, nechám sa od Damona spúšťať.
,,Neboj sa, akonáhle to bude možné, budeš zasa voľná. Ak chceš, dám ti aj kľúč," ponúka mi Damon, no ja odmietnem. Aj tak by som v tom strese netrafila kľúč do zámky.
,,Môžeme?" Mám také sucho v ústach, že len prikývnem. Damon kývne Elijahovi, pevne ma chytí za plece a spolu vkročíme do knižnice.
Čakám, že sa ku nám hneď otočia všetky hlavy, no nestane sa tak. Damon si musí dvakrát odkašľať, aby si vôbec náš príchod všimli.
,,Čo sa deje?" prihlási sa hneď k slovu Chris.
,,Chytil som ju, ako sa zakráda chodbami. Zrejme sa chcela vrátiť po tohto tu," kývne hlavou a ja si až teraz všimnem, že za chrbtami lovcov leží dobitý Matt. Nejaví žiadne známky života.
,,Ako sa sem dostala? Joshua strážil vchod..."
,,Ako sa sem dostali upíri? Je tu cesta, o ktorej nevieme. Možno je ich aj viac," odpovie pohotovo Damon.
,,Možno nebol najlepší nápad usídliť sa v upírskom obydlí..." vzdychne Chris. ,,Tým sa ale môžeme zaoberať neskôr. Teraz môžeme využiť, že ju tu máme. Upír možno zvláda, ak ubližujeme jemu, ale som zvedavý, ako bude zvládať, ak ublížime jej," zachechce sa. Zopár lovcov ho napodobní, no drtivá väčsina sa v tej chvíli zatvári neisto. Zrejme nie všetci podporujú jeho krutosť. Možno tu je nádej pre viacerých, nie iba Damona.
,,Tak daj ju sem," povie Chris bez okolkov a vytrhne ma z bezpečia, ktoré mi Damon poskytoval. Chce ma odtiahnuť k Mattovi, no ten tam už nie je. ,,Čo do pekla...?" zmätene sa poobzerá.
,,Kde je?!" zreve, až nadskočím. Ostatní sa tiež obzerajú, no márne. Musím sa veľmi ovládať, aby som na sebe nedala nič poznať a vyzerala zmätene ako oni.
,,Teraz!" Elijahov výkrik je pre mňa ako spúšťač. Odsotím od seba Chrisa a trielim k polici s Draculom. Damon je mi v pätách a kým sa tajný východ pomaly otvára, rýchlo ma zbavuje pút. V tej chvíli by sme mali všetci skočiť dnu, zbehnúť dole a vchod zahatať. No plány nám čosi pokazí. To čosi je blondína s odhodlaným výrazom na tvári. Nina vyletí z otvoru, akoby čakala len na jeho otvorenie. Kým ju stihne ktokoľvek z nás zastaviť, vrhne sa na prvého lovca v dosahu. Zhodou okolností je to Chris. Možno keby zaútočila na niekoho iného, bol by váhal. Chris nie. Bez ľútosti vytiahne jedným plynulým pohybom svoj kolík a zapichne ho Nine rovno do srdca. Moje oči sa stretnú s tými jej... A život v nich vyhasne.

Okeeej... A teraz som rada, že odchádzam na dovolenku a budem z vášho dosahu... Hádam do môjho návratu vychladnete :D

Risk of lifeWhere stories live. Discover now