7} ' je weet de deur te vinden hè?'

10 0 0
                                    

Hij knikt en komt weer op me aflopen. Hij gaat weer naast me zitten.
'Nou laat maar zien.' glimlacht hij.

Ik focus me op het spel en probeer de technieken die Jace me net geleerd heeft te laten zien. In mijn ooghoeken zie ik Jace soms naar me kijken. Ik let er niet veel op. Dit hoort vast bij zijn plannetje om mij natuurlijk weer hopeloos verliefd op hem te laten worden.  Als ik teveel om ga met Jace dan lukt dat vast.

Als ik een appje krijg van mijn moeder stop ik het spel. Ik kijk op mijn telefoon.  'Ik moet gaan jongens.' Jackson staat op en knikt. Hij geeft me een knuffel.

'Je weet de deur te vinden hè?' Lacht Jackson.

Ik wrijf met mijn hand over zijn haar. Alsof hij een klein jongetje is. 'Tuurlijk.' Ik pak mijn jas en trek hem aan. 'Doei.' Ik zwaai nog even en loop dan Jackson's kamer uit. Mijn ingehouden adem blaas ik uit. Alle spanning verdwijnt. Ik knijp mijn ogen dicht. Na een tijdje open ik ze en loop naar beneden. Vind ik Jace dan toch leuk? Nee hij heeft me zoveel pijn gedaan. De oude Jace die vind ik leuk maar die is weg. Ik pak mijn schoenen en trek ze aan. Ik zeg nog snel gedag tegen Jackson's moeder. 'Voorzichtig hè!' Roept ze nog. 'Jaa jaa.' Ik stap de deur uit en ga naar huis.

Onderweg naar huis denk ik maar aan een ding. Jace.

Door al mijn razende gedachtes besefte ik me niet dat ik al thuis ben. Ik open het hekje waar ik altijd moeite mee heb en zet mijn fiets in de schuur. Ik stap snel het warme huis in, begroet mijn ouders en ga gelijk naar boven. Mijn moeder wilde nog vragen hoe het was maar ik was al naar boven gerend. 

Ik verwissel mijn kleding voor een pyjama en haal nog snel mijn make up eraf en poets mijn tanden.  Ik loop gapend naar mijn bed en laat mezelf erop vallen eindelijk. Ik ga onder mijn deken liggen en sluit mijn ogen. Vlak daarna val ik in slaap.

Ik open vermoeiend mijn ogen. De wekker gaat. Ik stap uit bed. Mijn ochtendroutine volgt. 'Mam?' Schreeuw ik door het huis. Ik krijg alleen maar antwoord van mijn broer die de trap afloopt. 'Niet zo schreeuwen.' Ik rol mijn ogen.

'Nou ik ga' Vertel ik hem.

Mijn broer stopt zijn brood in zijn mond en mompelt een doei. Als ik mijn fiets uit het schuurtje heb gehaald sla ik het tuinhekje achter me dicht. Ik heb amper geslapen en laat dat ook goed merken. Als ik op school aankom zie ik Rosé al staan.

'Hey girl, ik heb mijn ouders over de Malediven vertelt en het mocht!' Schreeuwt ze. 'Echt!?' Mijn humeur klaart altijd op door Rose haar enthousiasme. 'Ja, I know right! ' We staan te gillen. Jackson komt bij ons staan en gilt mee. 'Waarom gillen we?' Ik lach. 'Rosé mag naar de Malediven!' -  'Ik ook hoor!' Schreeuwt Jackson. Ik slaak een enthousiast kreetje en vlieg ze om de nek. 'We gaan naar de Malediven!' Iedereen op het plein kijkt ons geïrriteerd aan. We praten lopend nog door over de vakantie. 

'Weet je misschien kan ik dan eindelijk een leuke jongen vinden.' Ik zucht verleidelijk.

'Bedoelde je mij?' Hoor ik achter me. Ik draai me om. 'Nee, Jace jou bedoelde ik niet.'  Hij komt naast me staan. 'Das dan erg jammer voor jou.' Grinnikt hij. 'Jace je gaat echt niet mee naar de Malediven.' Hij grijnst. 'Oh echt wel zelfs Jackson vind het goed.'  Ik kijk Jackson aan hij haalt zijn schouders op. Jace geeft hem een klop op zijn schouder en loopt weg. Ik rol mijn ogen. 'We moeten naar de les.'

Black rosesWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu