9} 'stalk je me nou?'

4 1 0
                                    

Zal ik Ethan vragen? Ik bijt op mijn lip. Ik heb vanavond een date dan kan ik hem vragen. Ja dat ga ik doen.

Ik kom thuis van school. Ik heb niks meer gehoord van Ethan of Jace. We hebben om 7 uur afgesproken. We zouden naar een net restaurant gaan. Ik ben alleen de naam vergeten. Ik loop de trap op naar mijn kamer. Ik gooi mijn tas neer en trap mijn schoenen uit. Ik kijk gelijk in mijn kast op zoek naar een nette mooi uitziende jurk. Ik kan geen een leuke jurk vinden dus besluit ik dat ik moet gaan winkelen.

Ik doe mijn schoenen en jas weer aan en stap op de fiets. Onderweg krijg ik een telefoontje.

'Hallo, met Bella' - ' Hey, Ethan hier ik haal je om 6 uur op de plannen zijn wat verandert. Mijn tante en oom geven een chique feest en ik wil je als mijn date meenemen als je dat goed vind.'

Mijn mond valt op. 'Ja natuurlijk, tot straks dan bye' - 'doei, tot straks' Mijn hart smelt weg. Ik moet een leuke jurk vinden.

Ik loop de derde winkel in van vandaag. Ik hoop dat ik nu wat leuks zie hangen. Als ik naar achter loop zie ik een prachtige rode jurk hangen. Ik voel aan de stof. Hij is zo mooi. Ik hoor een groep jongens langs lopen maar negeer hun. Een vrouw komt naar me toe gelopen. 'Goedemiddag, kan ik u helpen?'- 'Nee, ik kijk nog even.' Ze knikt en loopt naar een andere klant.

Ik ga hem halen. Ik pak de jurk. Plots voel ik twee handen op mijn heupen. Ik wil van schrik gillen. Jace hijgt in mijn oor. 'Wat een prachtige jurk, koop je die voor mij?' Ik duw zijn handen van mijn heupen af. 'Het gaat niet altijd om jou.'

Ik loop weg. Dit meen je niet. Hoe weet hij altijd waar ik ben. Hij komt achter me aan lopen. Ik stop met lopen en draai me naar hem toe. 'Stalk je me nou?' - 'Nee, misschien.' Hij haalt zijn schouders op. Ik zucht en loop door naar de pashokjes. Ik stap een pashokje binnen. 'Laat je me wel even zien hoe de jurk eruit ziet.' Hoor ik hem van achter het hokje. Ik zie zijn gezicht nu niet maar kan met de volle honderd procent zeggen dat hij grijnst.

Ik doe de jurk aan. Ik krijg de rits niet helemaal omhoog maar dat laat ik voor nu. Ik kijk in de spiegel. Ik zet mijn handen op mijn heupen en draai een rondje.

Black rosesWhere stories live. Discover now