8// Bana güzelim demeni çok seviyorum.

5.9K 200 15
                                    

Bu bölüm sınıftan en sevdiklerimden biri olan @YazmayannYazar için :) Yanımda olduğun için teşekkürler.

MULTIMEDIA: ILGIN. 

"Selam!" diye bağırdım kapıdan içeriye girdiğimde. Ayakkabılarımızı çıkarıp salona geçtik. "Nabersiniz millet?" gülümseyerek Ilgın'ın yanına oturdum. Emre Mira'yı öpüp yanındaki yerini aldı.

"Neredeydiniz?" dedi Ilgın soğukça. Mira onu "Evet. Neredeydiniz?" diye desteklerken Emre'yle gözlerimiz kesişti. Emre'nin 'ıııı, şey' tarzı kekelemeye başladığını gördüğümde durumu kurtarmak ve foyayı ortaya çıkarmamak hızlıca bir yalan türettim.

"Bir plan hazırladık, haftasonu eğlencesi." Emre bana şaşkınlıkla bakarken Ilgın ve Mira'ya bu haber çok güzel gelmiş gibi görünüyordu. Ilgın heyecanla "Ne planıymış bu?" diyerek bana döndü.

"Çok güzel bir yere gideceğiz, canlarım." Emre bozuntuya vermemeye çalışıyordu.

"Nereye gidiyoruz?" Ilgın'ın ısrarlarına Mira'nın desteğinin ekleneceğini bildiğim için "Sürpriz!" diye bir yalan daha ortaya attım. Sürpriz? Hah! Bize bile sürpriz. "Siz hazırlanın, biz de son işleri halledip geleceğiz." dedim Emre'ye kafamla kapıyı işaret ederek. "E-evet. Hadi siz hazırlanın." dedi Bana ayak uyduracak diye canı çıkıyor çocukcağzın. Hızlıca yerimizden fırlayarak kapıya ilerledik. Ayakkabılarımızın topuklarına basarak evden kaçtık. Evet, altını çiziyorum resmen kaçtık.

"Ya Allah aşkına ne planı kardeşim? Enayi misin?" Emre lafa girdi.

"Yavşak yavşak konuşma lan. Ne yapsaydım, gidip Doğu şerefsizini benzettik desem daha mı iyiydi? Bulacağız birşeyler işte. Ver arabanın anahtarlarını." Bana doğru fırlattığı anahtarlığı sağ elimle havada yakalayarak sürücü koltuğuna geçtim. Yan koltukta yerini alırken lafa girdi. "Peki aklında birşey var mı?"

"Bilmiyorum ki. Ya romantik adam sensin! Bulsana birşeyler!"

"Ne romantik adamı oğlum. Gram anlamam bu işlerden ben. Bana laf sokacağına düşün Efe." Elimi kahverengi saçlarıma daldırıp karıştırdım. Aklına gelen fikirle elimi şaklattım ve Emre'ye döndüm. "Buldum! Kamp yapacağız!" Kaşları havaya kalkarken yamuk bir şekilde gülümsedi. "Birde romantik adam diye bana dersin." dedi.

Motorun hırıltısıyla araba çalışırken emniyet kemerini bağladı. Radyoyu açtı. Müziğin gevşetici sesini fon alarak konuşmaya başladı. "Efe Bey," dedi. Efendim dercesine kaşlarımı kaldırdım. "Kimmiş bu şanslı kız?" 

"Anlamadım."

"Şanslı kız diyorum. Kim?" gülümsedi.

"Oğlum ne şanslısı, ne diyorsun sen?" tek kaşımı kaldırdım.

"Lan şerefsiz hani aşıksın ya. Gittin bir erkeğe mi aşık oldun?"

"Sana bir kerz daha yavşak yavşak konuşma demeyeceğim çünkü günlük kotanı aştın gerçekten." kahkahalarımızla soru havada kalırken süpermarkete ulaştık ve gerekli malzemeleri aldık. 

*****

"Hadi bayanlar! Tamam mısınız?" Mira ve Ilgın iki sırt çantası ve bir spor çantasıyla bahçe kapısından çıkarken "Çüş." şeklinde tepki verdim. "Bir gece kalacağız alt tarafı, bir gece. Ne bu hazırlık? Yıllık mı gidiyoruz?"

Popüler Beşli || Düzenleniyor.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin