4.

313 12 0
                                    

'Wil je mij leren hoe je dat doet?' Grapt Thomas. 'Wat? Een salto?' Vraag ik. Hij knikt. '1.2. Nou nee.' Zeg ik terwijl ik lach. 'Ik ga denk ik even tegen een boom aanzitten.' Zeg ik terwijl ik weg loop. Als ik bij de boom zit. Sluit ik mij ogen. Ik begin te neurieën.

Even later hoor ik wat takken breken. Ik op mijn ogen en ga op mijn hurken zitten. Klaar om aan te vallen. Als die gene de voor me staat zie ik dat het Mihno, een van de renners, is. 'Hey' zegt hij. 'Hey' 'Ik zag vanmiddag weg rennen van Ben.' 'Dat kan kloppen' zeg ik droog. 'Niemand is of ja was sneller dan Ben' 'Wat wil je daarmee zeggen?' Vraag ik. 'Wil je een renner worden misschien?' Vraagt hij. 'Ja als dat kan graag!' Zeg ik. 'Kom dan gaan we naar de rest om aan te kondigen dat je een renner bent geworden.' Ik sta op en loop achter Mihno aan. 'Jongens ik wil even iets aankondigen!' Roept Mihno. Het is meteen helemaal stil. 'Vanaf morgen is Tara een renner!' Er wordt gejuicht.

-Een maand later-

Ik zit hier nu al een maand. Rennen is voor mij normaal geworden. Vandaag gingen we voor het eerst apart rennen. Thomas en mihno doen voorin en ik begin achterin.

Als we bij sectie 4 zijn eten we onze appel en splitsen we op. Het begint ondertussen donkerder te worden. We moeten langzaam terug. Ik zie Mihno al staan. Thomas was al eerder terug gegaan, want hij kon niet meer. Ik ren richting Mihno, maar ineens springt er een Griever voor. Het lijkt op een spin, maar dan veel groter. Ik probeer erlangs te komen maar de gang is niet groot genoeg. Mihno staat alweer in de binnen ring. Maar ik sta nog in sectie 4. De griever loopt langzaam naar mij toe. Ik ga verder achteruit. Ik moet erlangs. De griever haalt uit met zijn staart ik ontwijk en Ik trap de griever tegen een van zijn poten aan. Als de griever even wankelt probeer ik er langs te gaan. 'Tara schiet op. De deuren gaan zo sluiten!' Roept Mihno naar me. 'Ik ben ermee bezig!' Roep ik terug. 'Ga maar vast ik kom er zo aan!' Roep ik naar Mihno. 'Ik kom er zo snel mogelijk aan!' Roep ik hem na terwijl hij snel wegrent alvast.

Ik klim in de klimop en sta op een muur. Ik gooi mijn mes richting de griever. Yes die was raak recht in zijn lelijke kop. Ik hoor wat schuiven. 'Nee, klunkzooi!' Schreeuw ik ' nu zijn is deze sectie dicht. Kan ik mooi 8 dagen wachten.

The Maze Runner (Dutch)Where stories live. Discover now