18.

181 7 0
                                    

Als we buiten aan komen zie ik Winston staan. 'Winston wat is er aan de hand?' vraag ik snel. 'De deuren ze sluiten niet.' zegt Winston. Een hels kabaal. De andere deuren gaan open. Er wordt geschreeuwt vanuit het bos. 'GRIEVERS!!' roepen mensen. 'Mihno ga wapens halen. Newt ga met hem mee.' zeg ik. 'Chuck ga samen met Winston naar de hoeve en barricadeer de deur.' zegt Thomas. 'Teresa wij gaan Alby halen.' zegt Thomas. 'Ehm jongens.' zeg ik voorzichtig. Ze kijken me raar aan. 'VERSTOP JEZELF!' schreeuw ik. We rennen met een heel groepje naar het mais veld en verstoppen ons daar. Thomas seint dat we stil moeten zijn. Er komt een staart tevoorschijn boven ons. Ik wou bijna gaan gillen. De Staart pakte Zart.

Voorzichtig gingen we weer weg uit het gras. Ik rende voorop. Clint en Jeff kwamen aanrennen met Alby. 'Wat is er aan de hand?' vraagt Alby. 'Ze zijn hier.' zeg ik. 'De grievers?'vraagt Alby. Ik wou knikken maar de kwam een griever recht voor ons. 'Daar is je antwoord' zeg ik. De griever staat recht voor ons. Ik sta het dichtst bij hem. Hij wou pakken. Maar er werden allemaal speren in hem gegooid. Newt en Mihno kwamen aanrennen. 'Hier!' Riep Newt. Hij gaf me mijn messen en mijn messen houder. 'Dankje' zeg ik. 'Komop we moeten gaan!' roep Mihno. 'Wacht ik kom zo ik moet nog wat doen.' zeg ik . 'WACHT TARA!' roept Newt. Hij pakt mijn arm vast. 'Ik laat je niet alleen.' zegt hij. Hij wil me meetrekken maar ik blijf staan. 'Wat doe je nou we moeten gaan!' roept hij. 'Wacht Newt ik moet mijn Gitaar halen of te minste mijn boek.' zeg ik. 'We hebben er geen tijd voor!' zegt hij. 'Maar het is het enige van mijn herinneringen.' zeg ik. Ik draai me om en ren weg.

Ik ben bij de plek van de hangmatten. Ik ren naar mijn eigen en ik pak mijn gitaar en schrift. Ik wil terug rennen maar er springt een griever voor me. Ik pak mijn gitaar en sla de griever ermee. Mijn hele gitaar is kapot. Ik ren zo hard als ik kan naar de Hoeve. Eenmaal binnen wordt de deur gebarricadeerd. 'Waar was je nou?' vraagt Teresa aan me. 'Sorry ik moest mijn spullen halen.' zeg ik. Ik doe mijn boek in mijn rugzak. en mijn gitaar leg ik neer.

Er beukt een griever tegen de deur aan. Iedereen kruipt dicht tegen elkaar aan. We horen een bonk boven ons. De griever is nu op het dak. Zijn staart komt door het dak een en hij pakt een paal vast. Hij zakt nu door het plafond. Hij slaat 2 jongens weg en hij pakt Chuck. Ik ren naar Chuck toe en pak hem vast. Thomas en Teresa helpen mij. Alby wordt boos en hij pakt een paal vast en slaat op de griever zijn staart. Vlak voordat het Chuck kan steken. De spuit valt op de grond en de griever laat chuck los. Chuck pakt de spuit op. 'Dankje Alby.' zegt hij. De staart komt terug en hij pakt nu Alby vast. Ik ren naar hem toe en pak zijn arm. 'Tara krijg ze hier uit.' zegt hij en dan verdwijnt hij. Maar hoe? Hoe krijg ik ze hier uit? Ik loop naar buiten. De grievers zijn verdwenen.

Er komen 3 schimmen op ons aflopen. Als ik goed kijk zie ik dat het Gally is met 2 anderen. Gally stapt op mij af. Hij slaat me vol in mijn gezicht. 'Kijk om je heen Tara dit is JOU schuld.' Ik krabbel omhoog. 'Oke nu ben je te ver gegaan.' zeg ik en ik geef hem een klap. Dat had ik beter niet kunnen doen. Want nu krijg ik een trap vol in mijn maag. 'Jij bent de gene die dit allemaal moest doen. Je bent geslaagd in je taak hoor!' zegt hij. Ik sta weer recht. Ik kijk naar Chuck hij heeft nog steeds die spuit in zijn handen. 'Sorry jongens. Maar ik moet het me herinneren.' zeg ik en ik duw de spuit in mijn buik. Ik val neer. 'Teresa snel haal het serum. Ik ben bij je.' zegt Newt en dan word alles zwart.

The Maze Runner (Dutch)Where stories live. Discover now