14.

217 8 0
                                    

'Newt?' vraag ik. Na dat hij mijn spullen had weggebracht zijn we bij de boom gaan zitten. We zeiden allebei niks we staarden gewoon. 'Wat is er?' vraagt hij waarmee hij me uit gedachtes haalt. 'Weet je nog die avond toen we hadden gezoend?' 'Ja' antwoord hij. 'H-hebben we nu een relatie dan? Of je moet me helemaal niet leuk vinden natuurlijk.' zeg ik terwijl ik snel naar beneden kijk. Hij pakt mijn kin zodat ik hem nu wel moet aankijken. 'Ik vind jou meer dan leuk Tara.' zegt hij. Daarna drukt hij zijn lippen op de mijne. En ik de mijne op zijne. Ik wou dat dit moment nooit ophield.

Die avond lig ik samen met Newt in mijn hangmat. Voordat we gingen liggen had ik snel het mes in mijn schoen gedaan. 'Ik houd van je.' zeg ik en daarna leg ik mijn hoofd op zijn borst en sluit mijn ogen. 'Ik ook van jou.'

-De volgende morgen-

Het is nog schemerig als ik wakker word. De deuren zijn nog dicht. Voorzichtig sta ik op uit de omhelzing van Newt. Ik doe mijn schoenen aan en loop met mijn mes richting het bos. Het is nog heel stil op de laar. Iedereen slaapt nog. Dat komt goed uit. En nee ik ga niet weer de maze in zonder dat iemand het weet. Dat gaan we niet nog een keer doen. In het bos zoek ik een stuk hout. Waar ik in kan snijden met mijn mes. Terwijl ik dat doe zing zachtjes een lied vanuit mijn dromen. Als ik bijna klaar ben kijk ik op. Ik zie dat Mihno en Thomas de maze weer in gaan. Vandaag zou de ze verder gaan kijken met die ijzere buis van gister. Ik hoop zo dat ze eindelijk een uitgang vinden. Ik wil hier weg.

Ik sta op en verstop mijn mes onder een boom stammetje. Dan loop ik richting mijn hangmat. Daar ligt mijn gitaar en mijn boek. Als ik aan kom bij mijn hangmat zie ik dat Newt nog steeds ligt te slapen. Maar niet voor lang meer. Ik pak zachtjes mijn gitaar en speel een harde noot recht bij zijn oor. 'Wakker worden Newtie.' zeg ik erbij. Hij schrikt en valt uit de hangmat. Ik schiet helemaal in de slappe lach. 'Gaat het?' Vroeg ik toen ik uitgelachen was. 'Ja hoor de grond is ook lekker zacht.' zei hij sarcastisch. Ik liep naar hem toen en hielp hem met opstaan.

Toen we even later weer bij de boom zaten had ik een idee. 'Newt?' 'Ja?' 'Ik had toch vertelt over die droom met die band?' 'Ja wat wil je daarmee zeggen?' vraagt hij. 'In die droom speelde je gitaar. En het is toevallig dat ik hier ook een gitaar heb bij mijn hangmat. Wil je misschien een stukje spelen. Kijken of mijn herinnering klopt?' Vraag ik. 'Is goed denk ik.' zegt hij. Ik sta op en ga mijn gitaar halen.

Als ik even later terug kom, duw ik de gitaar in de handen van Newt. 'alsjeblieft' zeg ik. Hij begint te spelen. Het is best wel mooi. Maar zou dit dan beteken dat Mihno kan drummen en Thomas kan piano spelen. Als Newt klaar is geef ik hem een kus op zijn wang en geef hem een applaus.

The Maze Runner (Dutch)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora