16.

200 7 0
                                    

'Waarom is iedereen hier een jongen en zijn wij meisjes?' vraagt Teresa op een gegeven moment om de stilte te verbreken. 'Geen idee. Maar ik heb wel sinds dat ik hier ben dat er allemaal herinneringen terug komen.' 'Ik heb ook nog allemaal herinneringen van vroeger. Maar de meesten zijn heel wazig.' zegt ze. 'Waarom zijn wij anders?' vraag ik aan eigenlijk niemand. 'Vertrouw je het om naar beneden te gaan?' vraag ik als er weer een stilte gevallen is. Ze knikt en we klimmen naar beneden.

Eenmaal beneden kommen Newt, Gally en Alby op ons aflopen. 'En?' vraag Newt. 'Als jullie het niet erg vinden laat ik Teresa even de laar zien oké?' Alby knikt en loopt weg. Gally en Newt volgen hem.

Die avond zit ik samen met Teresa bij de boom. Ik heb nogsteeds mijn mes in mijn zak zitten. 'Ik ga slapen denk ik.' zegt Teresa. 'Oké slaap lekker.' zeg ik en ze loopt weg. Even later is het weer helemaal stil. Ik pak mijn mes uit mijn zak en speel er voorzichtig mee. Na een lange stilte hoor ik takjes breken. Snel stop ik mijn mes in mijn zak. 'Hé' zeg ik als ik zie dat het Newt is. 'Wat zit jij hier alleen.' zegt hij. 'Ja ik wou een beetje rust' 'Oh dan kom ik die nu verstoren.' zegt hij. Ik lach zachtjes en als hij naast mij zit leg ik mijn hoofd op zijn schouder. Langzaam val ik in slaap.

'Jongens verwelkom jullie nieuwe klas genoot.' roept iemand. Ik sta in een soort klas met allemaal mensen die ik niet ken. Ik ga zitten aan de tafel die nog leeg is. Naast me zit een jongen. 'hoi' zeg ik verlegen. 'heei.' zegt hij terug en hij glimlacht. Later die dag zit ik in het muziek lokaal lijkt wel. Ik zit achter een piano. En speel een liedje. Ik zing er ook bij. Als ik klaar ben komt die jongen van in de les binnen lopen. 'Wow jij kan echt goed zingen.' zegt hij 'D-dankje. Maar zo goed was het nou ook weer niet hoor.' zeg ik. 'Weet je ik heb een band. We repeteren morgen na school als je zou willen komen kijken of zelfs meedoen. Ben je van harte welkom.' zegt hij. 'Ik zal er over na denken' zeg ik terwijl ik weg loop. 'Hoe heet je eigenlijk?' vraagt hij nog voordat ik het lokaal uit ben. Ik draai me om. 'Tara' zeg ik. 'Wat een mooie naam. Ik ben Newt' zegt Newt. Ik zeg Newt gedag en loop naar buiten.

Ik word wakker in mijn hangmat. Waarschijnlijk heeft Newt me hier gelegd. Ik sta op. Ik loop naar Newt toe. Hij is aan het werk. 'Hé Newtie.' zeg ik . 'Ga je me nu voor altijd zo noemen?' vraagt hij. 'Dat weet ik nog niet, maar ik denk het wel.' zeg ik met een glimlach en ik prik hem in zijn zij.

Vandaag hoefde ik niet te rennen. Ik was vrij. Vandaag ging Alby in mijn plaats weer een keertje mee. Ik help vandaag mee in de tuinen. Het is erg gezellig. Maar er komt veel geluid van de deur af. Het zijn Thomas en Mihno die Alby meeslepen. Ik en Newt rennen erheen. 'Wat is er gebeurd?' vraag ik. 'Hij is gestoken.' zegt Mihno. Ze brengen hem snel naar de med-jackers. Teresa komt op mij afgelopen. 'Wat is er?' vraagt ze. 'Oh ja Alby is gestoken.' zeg ik. Ik wil ook naar de Med-jackers toe lopen, maar Teresa houdt me tegen. 'Wacht ik moet je nog wat vertellen.' zegt ze. Ze haalt iets uit haar zak en geeft er eentje aan mij. 'Deze zaten in mijn zak toen ik naar boven kwam.' Er stonden 4 letters op. W.C.K.D. 'Wicked is goed' zeg ik zachtjes. 'Wat als we naar boven zijn gestuurd om een reden.' zegt ze. Ik kijk haar aan. 'Alby.' zeg ik en trek haar mee.

Als we binnen lopen bij de Med-Jackers is Alby flink aan het draaien. 'Newt!' zeg ik. Hij kijkt op en kijkt naar mij. 'Wat is er?' vraagt hij. 'We hebben misschien iets wat Alby kan helpen.' Ik geef hem het buisje. 'We weten niet eens wat dit kan doen. Misschien gaat hij wel dood door dit.' zegt Newt. 'Newt ik snap dat je bezorgd bent maar kijk nu eens naar hem. Hij gaat al dood. Hoe kan dit het nou erger maken?' vraag ik. 'Oké doe het maar.' zegt hij. Ik pak de spuit uit zijn handen en loop voorzichtig naar Alby toe. Als ik boven hem hang. Wordt hij plots wakker. Hij pakt mijn shirt 'Je had hier niet moeten zijn!' schreeuwt hij naar mij. Newt Thomas en Jeff komen aan rennen en pakken zijn armen vast. Ik val op de grond en Teresa spuit de andere spuit in de borst van Alby. Hij is weer rustig geworden. Ik sta voorzichtig op en ga achter Newt staan. Hij pakt mijn hand vast. 'Okey vanaf nu bewaakt iemand hem 24/7.' zegt hij. Hij draait zich om en trek mij in een knuffel. Dat is z'n fijn gevoel nu.

The Maze Runner (Dutch)Where stories live. Discover now