Solan Mutluluk Bahçem

35 4 5
                                    

sahin_yagiz

Cümleler tam olarak bitmeden paragraf atlanmış bu durum göz yoruyor.  

"...bırakıp," diye devam eden cümlede fiilimsiden sonra virgül kullanılmaz.

  "2 yanımdan" sayıyla yazılmaz.  

"Ben yine gelirim. Diyor." cümlesinde tırnak içindeki cümleden sonra asıl cümle decam ediyorsa büyük başlar.

    Sonunda ölecek bile olsa karaktere isim verilmeli. Bu gerekli çünkü karakyere isim vererek aslında onu cisimleşmiş varlıktan yaşayan bir varlığa dönüşmesini sağlamış oluyorsunuz. Annenin ismi yoktu örneğin. Üstelik çocuğu onu bu kadar çok sevmesine rağmen adı zikredilmemişti.  

Babasının cinayeti için intikam almayı düşünmesi bana saçma geldi. Hem annesinin ölümünün sebebi olsun hem çocuğu dövsün hem de çocuğu babasının intikamını alsın. Böyle yapmamalıydı. Ben babası ölünce sevinir diye düşünmüştüm.  

Onun dışında fiziksel portre çizmede başarısızsın ama ruhsal durumu anlatmada iyisin. Mekan tasviri az çok vardı. Ancak betimleme işine biraz daha yüklenmelisin. Böylece inandırıcılığı daha arttırabilirsin.   Hikayemiz küçük bir çocuğun asalak babası yüzünden yaşadıklarını anlatıyor. Babası hem annesini hem çocuğunu döven bir tip.

O kadar umursamaz ki karısının gözünün önünde ölmesi bile umrunda olmuyor. Zamanında kaçıp gitmeyen bir de sadakat kumkumamız annemiz var. O da cezasını ölerek çekiyor zaten.

Notum
10/6                                   

                       PSIKANALIZ
Köy yaşantısını seviyorsun. İçinde bir yerde eskiden köyde yaşadığın güzel olayları tekrardan yaşama istegi var.

Eleştiri DergisiWhere stories live. Discover now