Camdan Kalp

33 8 2
                                    

eksikdizeler

Hikayenin konusu güzel engelli bir kız ve çevresi ile olan ilişkileri anlatılıyor. Ancak bazı yerlerde öyle şairane ifadeler var ki diyaloglar yapay duruyor. Bu nedenle diyalogların tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor.  

  Hikaye farklı kişilerin ağzından anlatıldığından karakterleri yavaş yavaş tanıyoruz. Özellikle Burcu ve annesi çok keskin ve sert hatlarla çizilmiş. Sanki yaptıklarında hiç değişmeyecek gibi ve bu beni korkutuyor. Çünkü hikayeler Burcu tarafından anlatıldîğında konu sürekli çalışmayan bacaklarına geliyor. Bir süre sonra aklıma artık Halil Sezai'nin o meşhur isyan şarkısı geliyor. Ben bu kitabın üçüncü anlatımla yazılmış halini de biliyorum ve şunu söyleyebilirim ki eski hali daha iyi gibiydi. Hikaye direkt partiden başlıyordu ve Anıl ile olan durumu bilinmiyordu. Daha gizemliydi yani ancak orada da eskiye ait konuşmalar vardı. Bu yüzden kendi içinde çatışan kısımlar oluyor. Bunlar neden bayım leydim gibi konuşuyorlar ancak günümüzde yaşıyormuş gibi anlatılıyorlar diye.  

  Daha çok psikolojik ağırlığı olan bir kitap olduğu için eğır ağır ilerliyor. Yavaş yavaş asık olma safhasına geçiyor. Bu nedenle durum kısmı olay kısmından daha fazla. Fazlasıyla duygusal bir hikaye. O nedenle de çözümlemesi en zor olan hikaye olarak değerlendirebiliriz. Karakterlerin de kendi içinde hikayesi anlatılıyor. Mesela Ufuk kendi içinde ayrı ama Burcu ve Eymen'nin anlatımına göre biraz eksik kalıyor. Burcu ve Eymen bölümleri daha fazla.

  Hikayede yazım hatası yok ya da ben fark etmedim. Sanırım düzenlemede halledilmiş. Dilin de sanırm lise çağında olmana rağmen iyi kullanıyorsun ve sadece bir gözlem olarak söylüyorum ki duygusal bir konudan baksederken özellikle Burcu'nun bölümlerinde cümleleri devrik kullanıyorsun. Bu hikayeyi daha da duygusallık katıyor. Notum 10/7                            

                PSIKANALIZ
Sen de o narin kızlardansın. Çok çabuk kırılabilir ve çareyi yalnızlıkta ararsın. İçinde bir çocuk var derler ya sendeki ruh hali de o biçim.            

Eleştiri DergisiWhere stories live. Discover now