Mişa

28 3 3
                                    

nothingness75

Annem rahmete kavuşmak cümlesinde anlatım bozukluğu var. Rahmetli olduğunda demen daha doğru olurdu.  

     Üvey abim bana taciz ettiğinde diye devam eden cümlede  beni demeliydin.

    Soru işaretlerinin yazımında hata vardı. Mı edatı ayrı yazılmalıydı.  

    Bölümlerin çok kısa. Bu demek ki anlatım yetersiz veya bir şeyleri atlıyorsun. Bunun olaylar olduğunu düşünüyorum. Olaylar çok hızlı gelişiyor. Tak diyoruz adam gelmiş hop öbür bölümde kız evden kaçıyor yazan daha bir iki adım attı demeden kız yakışıklı birine tosluyor. Üstelik spoiyi de kendi kendine veriyorsun. Beni kurtaracak der gibi cümleler kurmuşsun. Ancak bu yanlış. Kitap birinci tekil kişiyle anlatılıyorken bir anda ilahi bakış anlatıcısına dönüşmüş. Bir anlamda kitabın sürprizlerini de engelliyorsun. Bizi biraz meraklandırman gerekiyor. Daha olay olmadan olayın ne olduğunu anlıyoruz çünkü.  

     İkinci kısım betimlemenin eksikliği. Olayların hızlı geçi§inde bunun da etkisi var. Sahneyee giren kişi hiç durmadan kaçmak ister gibi hemen çıkıyor. Bu kimdi diye hazmetmemize de engel oluyor tabii.    

    Kitabın kapağı çok da kötü değil. Beğeniye göre değişebilir. Içerik olarak bir tanıtıma ihtiyacı var. Çünkü bölümlerin de kısa olması kitabın tam olarak ne anlattığını anlamamızı engelliyor.  

     Kızın sürekli kendine acıması ben öldüm demesi pek hoşuma gitmedi. Sonuçta kaçmak istemesi aynı zamanda bir umudu olduğunu gösterir. O zaman bu ruh hali anlatımı da yanlış oluyor.
Notum
10/6                     

              PSIKANALIZ
Bazen altından kalkamayacağını düşündüğün şeyleri öyle kafaya takıyorsun ki düzeltebilecek olsan bile sana ağırlık yapıyor. Vehimli bir insansın. Başkalarının senin hakkında ne söylediğini önemsiyor ve yapmak istemesen de bazı şeyleri yapmak zorunda kalıyorsun.

Eleştiri DergisiWhere stories live. Discover now