Aritmi

34 5 13
                                    

lacivert_karakter

Yanlış biliyorsam düzeltin.Bir doktorun aritmi hastasına kafeini yasaklayıp çay yapması  yanlış. Çünkü çayda da kafein var.  Gerçi çocuk doktor değil ama sonuçta okumuş bir süre.

  Bölümler arasında zaman farkı var. Mesela bir bölümde arka arkaya günü anlatırken. Bir bakıyoruz ki Adar gitti diyorsun. Adar gitti ama nasıl. Bunu anlaymıyorsun. Bu haliyle romnadan çok uzun öykuye benziyor ve genel olarak ruh hali çok olumsuz anlatılıyor. Tam Adar geldi iyileşecek diyoruz ruh hali , zaman bakımından atlamalar olduğu için o ruh halinin de değiştiğini hiç göremiyoruz.     Hikayede bölüm içi atlamalar da çok fazla. Bazı bölümlerde ayrılan kısımlar sadece yarım paragraf sürüyor. O kadar atlamaya da tabii insanın kafası karışıyor. Bir de her şeyin üst üste gelişmesi olayları daha karıştırıyor. Mesela bir kız Adar'ı soruyor ardından çok geçmeden vuruluyor, sonra Adar uyanıyor kızı evine gönderiyor, bu sefer de o kaçırılıyor. Zaman akışına göre gitmemesi olayların da karışmasına sebep oluyor. Çünkü karakterler onu ben vurmadım deyip bir süre sonra karşısına geçiyor ve ben vurdum diyor.

  Ilk başlarda betimlemeler güzeldi. Sonra giderek azaldı ve olaylardan diyaloglardan ibaret bir hal aldı. Ruhsal portre de aynı şekile. Bence olayların bu kadar parçalanmasının sebeplerinden biri de bu aynı zamanda düzeltebileceğine inanıyorum.    

Kapağın beğeniye göre değişebilir o yüzden onun hakkında bir şey söylemeyeceğim. Yazım yanlışlarına da dikkat etmişsin.
Notum
10/6                                 

                 PSIKANALIZ
Karamsar bir insansın. Bazen oturup hayatınfaki olumsuzlukları düşünüp üzülüyorsun. Bazı konulatda o kadar hassassın ki acaba neden böyle yaptı deyip kendi kendine senaryolar üretiyorsun ve nedenini bulmaya çalışıyorsun.          

Eleştiri DergisiWhere stories live. Discover now