Глава първа

4.1K 134 6
                                    

Гледната точка на Райли:
   Повечето хора по света смятат, че брака под двадесет и четири годишна възраст е нещастен и много често завършва с развод. В голяма степен това наистина е така. Има обаче много варианти, с които този трагичен край да се избегне. Най-сигурният от тях е да позволиш на родителите си да ти изберат подходящ съпруг или съпруга. Този процес никога няма да протече нормално, ако липсва доверие между децата и родителите им.
   За мой огромен късмет, моето семейство беше стабилно и повече от прекрасно. Понеже съм единствено дете, никога не съм била лишавана от нещо и никога не ми се е налагало да деля любовта на родителите си с някого. Именно затова се съгласих да се омъжа толкова млада. Бях само на двадесет и две и им позволих да ми изберат съпруг. За тях двамата бракът на млади години, беше нещо напълно разумно и беше по-голяма вероятност за наследници. Самите те са се оженили още на по двадесет. На мен обаче ми позволиха първо да завърша университет преди да се впусна в семейния живот.
   Моят избраник се казваше Себастиан Хейл. Той беше с една година по-голям от мен и работеше в семейния бизнес на баща си, който печелеше доста добре. Беше висок, красив, умен, работлив и най-вече родителите му бяха израснали заедно с моите. За жалост ние не израснахме заедно. Двамата ходихме в различна детска градина, училище и университет. Най-много да сме се виждали между два и три пъти в годината, когато са идвали на гости. Не го познавах особено добре, но по думите на родителите си, той се считаше за идеалният за мен. Не е за вярване, че почти не се познаваме, а ще се женим през август. Това е само след три месеца. Донякъде се вълнувах от това да разбера какво означава семейния живот, но от друга ме беше страх. Чувствах се прекалено неподготвена за това да бъда съпруга.

***
 

  Сватбата щеше да се състои в един от най-хубавите хотели на Атланта. Имаше цели три месеца до сватбата, но родителите ни настояваха подготовката да започне още от сега. Майка ми вече търсеше подходящи булчински рокли и изготвяше списъка с гости заедно с Беатрис – майката на Себастиан. Бащите ни пък обсъждаха вероятната крайна цена, на която ще възлезе сватбата.
   Днес предстоеше събрание. Още в девет сутринта, двете семейства заедно щяхме да се съберем, за да обсъдим някои неща. Кейти – моята най-добра приятелка също щеше да е там. Тя ми беше шаферка и задължително я исках до себе си. Винаги ми е била упора в тежки и напрегнати моменти и знаех, че този нямаше да бъде изключение.

The Love Escape(BG Fanfiction)Where stories live. Discover now