14. rész

1.1K 72 10
                                    

Veronica a következő két napban elfoglalt volt, ezért nem igazán ért rá az Edgaros üggyel foglalkozni, pedig úgy gondolta, hogy lenne mit csiszolni rajta, de minden szabadidejét elvette, hogy levakarja Williamet a védtelen szobalányáról.
William kedvét nem lohasztotta le, hogy a lány állandóan megmenekíti Lucyt a karmai közül, sőt, kimondottan élvezte a macska - egér játékot, és bizton állította, hogy ha a kis szobalány nem is mondja, látszik rajta, hogy neki is tetszik.
Ez a kis "játék" miatt, fordult a kocka, és Roni loholt állandóan a férfi után, azt lesve, hogy mikor kell a lány segítségére sietnie.
Ám nem követhette Williamet mindig, valamikor aludnia is kellett. Viszont mielőtt elvonult volna szobájába, megbizonyosodott róla, hogy Lucy már nem kóvályog kint a folyosókon, hanem biztonságban van az épület azon szárnyában, ahová csak a cselédeknek van bejárásuk... csak arra nem gondolt, hogy a férfi - a védelem érdekében - mindenhova bemehet... ahová, csak kedve tartja.

- Messziről kerülje el a személyzeti szárnyat!

- Nem rémlik önnek, hogy a munkaidőmben nem hagyhatom el a helyemet? A végén még megöli valaki, aztán oda a pénzem.

Roni összefonta karjait mellkasán, felvonta egyik szemöldökét és a visszafojtott indulat miatt dobolni kezdett lábával a padlón.

- Jól van, jól van. Megígérem, hogy egész éjszaka nem megyek a személyzeti részleghez. Amúgy se vagyok annyira tapintatlan, hogy álmában teperjek le egy nőt.

- Remélem nem gond, ha ezt én most nem hiszem el.

- Nem az én bajom.

- Éjszaka többször is ki fogok nézni, és ha nem lesz a helyén, esküszöm, hogy elintézem, hogy kirúgják.

- Legyen úgy, ahogy ön óhajtja.

A férfi enyhén meghajolt a lány előtt, de csak is azért, hogy dühítse nemtörődömségével, hogy jelezze; őt nem érdekli, pontosan tudja, hogy neki van igaza.
A terv bejött, ugyanis Veronica dühében feltépte a szoba ajtaját és egy szó nélkül becsapta azt.
Elnevetgélt volna sikerén, ha egy jól ismert hang meg nem zavarja.
Headsetjéből halkan szólt az egyszerű utasítás, amit ő készségesen teljesített.

- Mr. Jonson! Munkára!

- Igen, Uram.

William elindult a hosszú folyosón, miközben reménykedett, hogy a kisasszony nem akkor méltóztatik kijönni hálókörletéből, hogy ellenőrizze őt, míg ő távol van, hiszen csak az apja kérését teljesíti, neki mégsem mondhat ellent. Az elnök fizeti, nem a lány.
Míg rótta a folyosókat, teljesen gondolataiba merült. Kezdte megkedvelni a helyet és az itt lakókat, már pedig ez az ő szakmájában nem jó dolog. Mindig igyekezett távol tartani magától mindenkit, mert munkái általában nem tartottak sokáig. Ha tehette, ezt is rég lerendezte volna, de valahogy itt nem úgy mennek a dolgok, ahogy ő azt képzelte.
Nem tudott ezen tovább rágódni, mert a következő kanyarban, egy számára kedves személybe futott - szó szerint. - Ha nem kap a rémült lány után, az bizony hanyatt vágódott volna.
Azt a kezét, amivel elkapta Lucy derekát, szorosabban a test köré fonta és a kelleténél közelebb húzta magához.

- Nocsak, nocsak. Micsoda véletlen.

A lány nem mondott semmit. A férfi kezébe nyomott egy összehajtogatott papírlapot, és kihasználva annak meglepettségét, kiszabadult az erős kar szorítása alól és elfutott a másik irányba.
William kíváncsian nyitotta szét a fehér lapot, annak tartalmán pedig egyszeri átfutás után is azonnal elmosolyodott.

- Ez a lány a kezem alá játszik. Sajnálom szegényt..

Összegyűrte a papírt és zakójának belső zsebébe tömködte. Azt, hogy megtartja, vagy kidobja még nem döntötte el, hisz egy nap lehet, hogy szép emlék lesz ebből is.

Testőröm VédelmébenUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum